Zdravim.
Vcera ma na nejakaj zahranicnej TV zaujal jeden dokument o Jezisovi a jeho rodine. Bolo to sice po naglicky ale tak dost som pochopil. Chcel by som sa opytat ci nepozna niekto nejake takto dokumenty o jezisovi a jeho rodine. Je jedno ci to bude pre veriaceho alebo neveriaceho. Nemusi to byt prave len o jezisovi, budem rad ked to bude len cisto o jeho rodine.
Vdaka za kazdu odpoved.
BOL Jezis Kristus ZID?
Re: BOL Jezis Kristus ZID?
Keď chceš niečo o Ježišovi a jeho rodine, skúš si dať do Googlu napr. taký pojem, že "ježišova dynastia"...... a odkáže ťa na jednu celkom zaujímavú knihu.......
Tú knižku mám na poličke, ale ešte som sa k nej nedostal. Každopádne to bude zaujímavé čítanie.
Aj keby Jozef nebol žid, Ježiš by bol "čistokrvný" žid, pretože sa narodil z nepoškvrneného počatia (nebolo použité Jozefovo semeno na splodenie Ježiša), čiže ak Mária bola židovka, tak aj Ježiš ním bol.
Je vôbec dôležité vedieť, či Ježiš bol Žid alebo nie?
Podľa mňa Ježiš musel byť Žid, lebo kresťan nemohol byť, keďže kresťanskú cirkev založil on sám (resp. jeho učeníci po smrti) a ateista tiež nie. Takže aj keď mu Židia urobili to, čo urobili, nutne to nevyvracia fakt, že aj sám bol Žid.
Podľa mňa Ježiš musel byť Žid, lebo kresťan nemohol byť, keďže kresťanskú cirkev založil on sám (resp. jeho učeníci po smrti) a ateista tiež nie. Takže aj keď mu Židia urobili to, čo urobili, nutne to nevyvracia fakt, že aj sám bol Žid.
Velmi vela pramenov.Dokazov je az az.Teda nasiel som to aj tu v sionizme tusim.havarka napísal:A toto máš odkiaľ chlapec mój?
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 0:12)
NechapemPilifo napísal:Je vôbec dôležité vedieť, či Ježiš bol Žid alebo nie?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zidia, ci uz ako nabozenska skupina alebo narodna skupina sa profiluju davno pred narodenim Krista. Osobne by som zaklady polozil k Abrahamovi, ako jednoznacne osobitne nabozenstvo sa vyprofilovali najneskor pocas exodu.