povinna vybava : osobne auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kostickar
Expert
Expert

povinna vybava : osobne auto

Príspevok od používateľa kostickar »

je v povinnej vybave osobaka aj nahradna pneumatika? pocul som ze uz nie po novom a na nete mi nachadza vseliake nazory nezhodne..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: povinna vybava : osobne auto

Príspevok od používateľa Pilifo »

Rezerva je povinná. Nie je povinná iba v prípade, že má auto v technickom zapísané to, že mu stačí súprava na opravu kolesa pri defekte.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jezis maria .. co tak pouzit mozeg ? ... dokonca samotna stranka sa vole povinnavybava.sk :-D

... musis mat rezervu, alebo opravny spray, alebo runflat pneumatiky, alebo mestsky autobus ... myslim ze pokutu nevyfasujes ani ked dokazes dolozit, ze mas asistencnu sluzbu :-D

citacia stranky, ku ktorej by si sa dostal, keby si sa aspon snazil ! :

Rezerva, náhradné koleso, pneumatika

Súčasťou povinnej výbavy je:
náhradné koleso s diskom a s náhradnou pneumatikou predpísaného druhu a rozmeru
kľúč na matice alebo na skrutky kolies a príručný zdvihák s nosnosťou rovnajúcou sa aspoň zaťaženiu najviac zaťaženej nápravy vozidla alebo rovnajúcou sa hmotnosti zdvíhanej časti vozidla z najväčšej prípustnej celkovej hmotnosti vozidla pri zdvíhaní tejto časti spôsobom určeným výrobcom na použitie zdviháka; ustanovenie tohto písmena platí iba pre vozidlá kategórie M a N,

Novinkou od novembra 2009 je, že táto povinná výbava sa nevzťahuje na
vozidlá, ktoré majú vybavené všetky kolesá pneumatikami zvláštnej konštrukcie umožňujúcej dočasné použitie po defekte s indikáciou defektu v ktorejkoľvek z pneumatík,
vozidlá, ktoré sú vybavené prostriedkami na bezdemontážnu opravu poškodenej pneumatiky umožňujúcej dočasné použitie;
pri vozidlách kategórie M2, M3, N2 a N3 vybavenie prostriedkami na bezdemontážnu opravu môže byť nahradené zmluvným vzťahom, na základe ktorého bude zabezpečená oprava poškodenej pneumatiky nepretržite na celom území Slovenskej republiky,
mestské autobusy, nákladné vozidlá špeciálne, špeciálne vozidlá, ktoré sú prevádzkované na obmedzenom území v operatívnom dosahu servisných služieb svojho prevádzkovateľa.
kostickar
Expert
Expert

chapem..ked tam mam pod kufrom plynovu nadrz a pneomos je v kufry tak tam uz potom moc placu neda...v tom pripade by sa dalo nejako o fizloch nieco poriesit..? nejaka vynimka..pripadne to zapisat
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

co chces zapisovat, ked nechces vozit rezervu, kup si spray na opravu defektov, alebo si niekde zadovaz karticku asistencnej sluzby :-)
kostickar
Expert
Expert

kde na webe kupim ten spray? a ta kartika to co?:D bude imunita potom? ma s tym niekto skusenosti?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

prepac .. vies si sam aspon utret rit ? ... je problem hodit do googlu spray + defekt ? ... asi hej, tak tu mas priklad -> http://www.alfredsport.sk/product/liqui ... tiky-1181/

o asistencnych sluzbach je toho na nete hafo .. za prve ma vlastnu alebo spolupracujucu asistencku snad kazda poistovna a mozes si ju vybavit v ramci poistenia, alebo su aj firmy zamerane iba na asistenciu (Global assistance napr.) ... ked mas s nimi zmluvu, tak akymsi potvrdenim o tejto zmluve byva karticka s tvojimi udajmi a kontaktmi na nich :-) ... mozno by sa to dalo uhrat aj s vizitkou, nejakej asistenčky, ktora vybavuje nie iba zmluvne pripady, ale aj jednotlivo :-) ... skusenost ziadna - miesto na rezervu mam :-D

tu mas nieco o asistencii - http://www.netfinancie.sk/asistencne-sl ... ciach.html
kostickar
Expert
Expert

a je vyhlaska ktora povoluje namiesto pneumatiky ten sprej? nieze pneomosa vyberem dam sprej a fizlik bude nervacit..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ty si maval v skole velke ulohy v ulochach s nutnostou pochopenia pisaneho textu co?

Spray = sada na bezdemontaznu opravu defektu
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Zachvilu sa spyta, ci si ma kupit sprej alebo spray :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pane boze, to je kripel... hej ty, mas vobec obcianku?? fakt si neviem nazivo predstavit takto zmyslajuceho a vystupujuceho dospeleho cloveka...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nebudem zakladat novu temu, ale spytam sa v tejto teme na lekarnicu. V sobotu som vysaval auto a napadlo ma, ze sa poriem na lekarnicku, ze je uz dost dlho v aute. Ako sa tak divam, datum expiracie je uvedeny 03/2010, to znamena, ze pred par dnami skoncila jej "zivotnost". Asi by bolo dobre teda ist kupit novu a zaplatit za nu 10-15 eur, ci kolko vobec stoji. Napadlo ma, ze by som dal prec foliu v ktorej je zabalena, vzal papier na ktorom je vyznaceny datum, odstrihol tu spodnu cast a pekne datumovkou tam hodil 03/2011 :) Musi byt lekarnicka cela zabalena a nepouzita alebo staci, aku su sterilne obvazy zabalene???
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

je jedno co mas napisane na obale ... niektoremu fizlovi to stacit moze, podstatne su ale datumy na jednotlivych "komponentoch obsahu" :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... okrem toho sa kontroluje aj kompletnost lekarnicky, takze je lepsie vozit novu, nerozbalenu...

btw, neviem, ci uz nahodou tie lekarnicky nestoja cez 25e...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

lekarnicku sa oplati vymenit celu, ked maju nejaku akciu v tescu, alebo kde, ze je to za polovicu ... inak si radsej prejdem obsah, pozrem expiracky (nie na vsetkom koncia rovnako) a doplnim ju za par korun v lekarni :-) ... na to ze je v 5 rocnom obale mi nemoze nikto kriveho slova povedat :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

jj... my sme mali obal snad tridsatrocny :) Taky vankusik, dal sa rozzipsovat a vnutri bol obsah. Raz za cas sme do toho strcili akurat obsah z novo kupenej lekarnicky.
kostickar
Expert
Expert

lenze ja s tym skusenosti nemam zato s apytam dpc..
staci kupit tu sadu , pneumosa dam do pivnice a hotovo? skusenosti inych co to maju..nie priblble komentare...co na to povedia fizli..
ja potrebujem jasne rady ..a nie dohady a pi*ov*** tu popisane..ked ma niekto kktinu napisat neh nepise..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kostickar: hmm, a keby to radsej fungovalo tak, ze ked to nikto nevie presne, mali by sa zapojit viaceri, ktori tomu trochu rozumeju alebo maju skusenosti a na zaklade ich dohadov a komentarov by mohli vykrystalizovat nejake konkretne fakty?? pokial viem, toto je diskusne forum, a nie forum otazok a odpovedi... takze ta poprosim reagovat trosku kludnejsie...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

hojko napísal:Nebudem zakladat novu temu, ale spytam sa v tejto teme na lekarnicu. V sobotu som vysaval auto a napadlo ma, ze sa poriem na lekarnicku, ze je uz dost dlho v aute. Ako sa tak divam, datum expiracie je uvedeny 03/2010, to znamena, ze pred par dnami skoncila jej "zivotnost". Asi by bolo dobre teda ist kupit novu a zaplatit za nu 10-15 eur, ci kolko vobec stoji. Napadlo ma, ze by som dal prec foliu v ktorej je zabalena, vzal papier na ktorom je vyznaceny datum, odstrihol tu spodnu cast a pekne datumovkou tam hodil 03/2011 :) Musi byt lekarnicka cela zabalena a nepouzita alebo staci, aku su sterilne obvazy zabalene???
tak asi podla toho, ci to chces mat spravene tak naoko pred policajtami, alebo ti fakt zalezi na tom, co tam mas. ak tam mas napriklad skrtidlo (neviem ci tam je) a budes ho chcet pouzit po expiracii, lahko mozne ze ak ho nasponujes, tak ti popuka, pretrhne sa a mozno ti aj oko vybije ked ta trafi :D
a okrem ineho, expiracia je vyznacena na kazdom jednom produkte lekarnicky, keby uz chceli byt detailisti ti pocajti :sneaky:
a ano stoji cca 25 evri, nedavno som kupoval.
kostickar
Expert
Expert

RATZINGER666 napísal:kostickar: hmm, a keby to radsej fungovalo tak, ze ked to nikto nevie presne, mali by sa zapojit viaceri, ktori tomu trochu rozumeju alebo maju skusenosti a na zaklade ich dohadov a komentarov by mohli vykrystalizovat nejake konkretne fakty?? pokial viem, toto je diskusne forum, a nie forum otazok a odpovedi... takze ta poprosim reagovat trosku kludnejsie...

ako to sme kde? ten povie ten povie ten povie kazdy si nieco mysli splechne to sem..ale ja potrebujem istu jasnu odpoved a nie dohady 5ludi omg..ja dostanem pokutu nie vy..co poviem 5ludia na hojko vykristalizovali nejake fakty no a mylili sa? ked neviete ani nehadajte...tym len poskodite ako pomozete
kupoval som pred mesiacom a stala 13 eur..k tomu bolo aj lano:P
Napísať odpoveď