Miesto pre zivot?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Miesto pre zivot?

Príspevok od používateľa LA »

Vela ludi je nespokojnych s urovnou zivota na slovensku. Ake je podla vas najlepsie miesto na zivot - realne? (teda europske staty, blizsie k SR kvoli rodine).

Samozrejme myslim v tom pripade, ze by ste sa do daneho statu zaclenili ako jeho obcania, t.j. zistat tam aj riadne obcianstvo. V priebehu 5-6 rokov planujem zmenit takto krajinu.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Miesto pre zivot?

Príspevok od používateľa Dahome »

Belgicko alebo Luxembursko - kľudne aj bez občianstva... Obrázok
Na mňa osobne absolútne najlepšie zapôsobili Oostende, Hasselt a samotný Luxembourg...
Nielen pracovnými možnosťami, výškou príjmov, prostredím, ale aj ľuďmi, jazykovými
možnosťami, kultúrou...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no po tom čo Belgičania predviedli v Europarlamente by som aj ja vzal dop úvahy Belgicko alebo Luxembursko, ale ja som vždy chcel skúsiť ČR alebo Veľkú Britániu...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Luxembursko a Škandinávske krajiny
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Co predviedli?

VB ma nelaka, kvoli tomu prestaveniu sychravym pocasim, na to by som si nezvykol. Uvazoval nad tym uz aj niekto realne? (realne myslim realne, nie to, ze by som rad isiel zit na bora-bora :-) )

Okrem ovladania statneho jazyka, neviete kde by som nasiel podienky ziskania obcianstva? (zenit sa kvoli tomu nebudem :-) )

Neviem, kde bude SR za takych 5 rokov, ale pochybujem ze sa to tu zlepsi. A, akceptuje sa s tych statoch skola zo SR? Externe tu este par rokov na skole pobudnem.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Môj brat žije od novembra 2009 v Nemecku a povedal mi, že sa na SR už nevráti.
Nemčinu ovláda perfektne, takže v tom problém nemá.
Býva v Halle.

Pochvaľuje si pracovný kolektív a platové podmienky - Dell - obchodno-zákaznícke oddelenie či čo to je, neviem.

Jediné negatívum ktoré mi povedal sú škaredé ženy Nemky, ktoré sa vedia dohabať a zmalovať aj keď sú pekné :|
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Záleží od toho, aké sú tvoje priority... evidentne, keďže ešte študuješ, tak asi iné, ako napr. moje... :lol:
Myslím, že počasie je to posledné, čo by ma v tomto smere zaujímalo resp. bolo niečím podstatným,
čo by ma malo pri výbere nejako ovplyvňovať... Pokiaľ ide o diplomy, niektoré sú akceptované, závisí
podľa školy, ale to budeš musieť poriadne popátrať... Obe krajiny sú monarchie - Belgicko kráľovstvo
a Luxembourg veľkovojvodctvo, takže podmienky sú dosť prísne.

Cudzinec môže žiadať o belgické občianstvo po 5 rokoch trvalého pobytu, utečenci a osoby bez štátnej
príslušnosti po 3 rokoch. Ak dokáže, že v predchádzajúcich 5, respektíve 3 rokoch mal úzke vzťahy
s monarchiou, nepotrebujete potvrdenie o trvalom pobyte. O splnení podmienok naturalizácie a získaní nároku
na občianstvo rozhoduje parlament.

A v Luxembourgu sú vlastne len dve možnosti - narodiť sa tam alebo sa oženiť... event. že by jeden z tvojich
rodičov bol luxemburčan. V oboch krajinách neplatia žiadne výnimky pre občanov iných krajín EÚ. Ale či toto stále platí,
presne neviem, to si budeš musieť v prípade záujmu zistiť asi najskôr na ambasáde alebo veľvyslanectve, príp.
čeknúť nejaké stránky priamo tej ktorej krajiny
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nedavno som si robil taky mensi prieskum a vysla mi z toho Kanada a v ramci Kanady Vancouver :) Ale vsetky mesta u nich su velmi ciste a ani nie velmi drahe (bezne naklady su porovnatelne s Prahou alebo Bratislavou, ale nehnutelnosti su drahsie). Pred krizou sa za take 2 roky dalo ziskat normalne pracovne vizum na dlhodoby pobyt a neskor aj obcianstvo, takze to je celkom prijatelne. Taktiez podnebie v juznej casti krajiny je pre nasinca prijemne.
Pozeral som aj nejake ostrovy v teplejsich oblastiach, ale problemom boli uplne odlisne podmienky na zivot, nestabilne vedenie statov a podobne :)
Skandinavia je tiez super, ale tu som do uvahy nebral hlavne kvoli jazykovej bariere. Takze zatial plati, ze ked ma tu doma nieco nas*rie, tak idem do Kanady :D
//teraz pozeram, ze to nie je vseobecna tema, ale ze hladas stat v Europe, tak aby som nebol OT: to Nemecko vyzera fajn, ale udajne sa tam teraz strasne hrnu tmavsi pristahovalci z vychodu a to mnohym nevyhovuje. Ja by som volil nieco s morom - Taliansko, Francuzsko, Spanielsko... tam ti pristahovalci budu asi tiez, ale aspon budes moct chodit k moru :)
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jo, Škandinávia je tiež fajn... a myslím, že ani tá jazyková beriéra nie je problém,
angličtina je bežne používaná, lebo napr. ugrofínskym jazykom veľa ľudí neholduje :lol:
Aj more tam všade je... síce studené a kosa, ale je... Obrázok
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Uvazoval som nad stredomorskymi krajinami, avsak z pohladu zistania prace.......resp., ak by som este nebol dany obcan, tazko by sa zistala slusna praca. Ale, je to aj tak daleko, ktovie, ci za 5 rokov budem mat tolko energie, alebo budem stale s frajerkou aby sme sli.... :)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

napr. v Rakusku maju ludia bez strednej skoly dochodok 2500-3000 Eur
zivotne minimum je tam 500 Eur
Slovensko sa ma co ucit hamba
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

No, s tym dochodkom si to podla mna prehnal......teda bez tej strednej skoly...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Keby to mohlo byť aj inde (napr. Amerika) išiel bz som do Kanady. Oblasť Calgary a Vencuver sú proste super... Daň je tam len 5% na základné potraviny a všeobecne je tam život lepší (lahší?)
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Podla mna urcite Norsko a mozno USA. S tymi jazykmi v Skandinavii nieje problem. Kto ovlada anglictinu sa urcite nestrati. Je tam ovela vacsi dvoraz v skolach kladeny na na ucenie sa dvolezitejsich veci pre zivot- jazyk. Skoro kazdi tam ovlada anglictinu.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ako mnoho predo mnou napisem skandinaviu, kanadu a osobne by som siel na novy zeland... mam tam 2 znamych a nevedia si vynachvalit...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V ramci Europy nevidim dovod saskarit s obcianstvom. Tych par rozdielov vo vizovej politike cloveka nevytrhne a iny realny dopad nevidim. Inak mna osobne z europskych krajin najviac oslovuje zatial asi Svajciarsko. Celosvetovo, Novy Zeland, len keby nebol tak sakra daleko. Aj ked je mozno taky aky je prave preto ze JE tak daleko...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Nevidis v tom dovod? Ked niekam prides, chciet sa zamestnat..........koho zoberu? Skor teba zo slovenskym obcianskym, resp. s kartickou trvaleho pobytu?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Spolocny pracovny trh je jednym zo zakladov EU. Taketo neprijatie by bolo zalovatelne.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja by som sa vedel zabývať napr. v Dánsku alebo v Kanade. No skôr by som asi uprednostnil to Dánsko (USA nie je za kopcom :D). Vždy ma lákali skôr takéto severské krajiny, exotika nie je nič pre mňa (v teple niekde na juhu by som vydržal max. pár dní).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Lol Fabo, kus realizmu do toho...zalovat mozes ist doma mamke, co je zalovatelne? Ze cudzinec odrobi taky isty kus prace ako Brit a dostane menej 'kolacov' ? Koho mam zalovat? Tak to vo svete chodi...ine to asi ani nebude.
Napísať odpoveď