caute aku si mam poskladat zostavu na hry taka aby minimalne 2 roky tahala vsetko na plnej grafike?
chcel som CPU intel core i7 ale cital som ze na hry je to zbytocne vykonne...preco? ako vo vseobecnosti rozlisit zameranie CPU?
je pravda ze amd a intel CPU maju odlisne taktovanie? ze napr. CPU iamd s frekvenciou 2,4Ghz = CPU intel s frekvenciou 1,8Ghz? je to pravda? ako vseobecne porovnavat taketo CPU aby som vedel ktory je vykonnejsi? (ako pocitat tie takty?)
Zostava na hry - 2roky full grafika
Re: Zostava na hry - 2roky full grafika
ak chceš hry, tak sa ti intel neoplatí. je drahý a rovnaký výkon dostaneš z lacnejšieho AMD phenomu. uplink sem dával porovnanie procákov: http://www.hojko.com/suboj-titanov-core ... 33168.html
dva roky na plné detaily nedostaneš zo žiadnej zostavy, to ne. bez upgradu minimálne grafiky určite nie
dva roky na plné detaily nedostaneš zo žiadnej zostavy, to ne. bez upgradu minimálne grafiky určite nie
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Curuj hmm to je pravda, ale keď chce silou mocou 2 roky ísť na max, tak Intel Core i7 980X [a.k.a. Core i9] ich šesťjadro, poprípade OCnutý Core i7 965Xtreme, ku tomu 6 - 12 GB DDR3 do triple channelu [Metro papá údajne 8 s 3D Vision/Stereovision] a 5970ku, alebo počkať ešte chvíľku na 5990ku, to by mohlo šlapať bez problému aj na 1600x1200, poprípade nejaké 16:9, 16:10 ekvivalentné rozlíšenie [rozumej 1,92 mipix], neskôr by stačilo bohate ísť s rozlíšením na 1,5 mipix a potom na 1.2 mipix [1600 x 800] [t.j. 16:10] pri zachovaní 8x FSAA 8x AF a všetko na high/ultra high.
Ostatné by si mohol poriešiť s 2x Samsung F3 do raid0, alebo 3x Samsung F3 do raid3 [s dedikovanou paritou], alebo SLC SSD [Intel, Corsair, Kingston], Kilowattový zdroj [Corsair, Tagan, Enermax, LC] + nejakú dobre vetranú skrinku...
... a nakoniec sa modliť aby Microshit počas tých dvoch rokov neprišiel s DX12, alebo Windows 8 a DX12 a nvidia/ati s nejakou DX12 kartou.
Ostatné by si mohol poriešiť s 2x Samsung F3 do raid0, alebo 3x Samsung F3 do raid3 [s dedikovanou paritou], alebo SLC SSD [Intel, Corsair, Kingston], Kilowattový zdroj [Corsair, Tagan, Enermax, LC] + nejakú dobre vetranú skrinku...
... a nakoniec sa modliť aby Microshit počas tých dvoch rokov neprišiel s DX12, alebo Windows 8 a DX12 a nvidia/ati s nejakou DX12 kartou.
na taký komp bude aj 1000€ málo
ale na chvíľu by netrebalo robiť upgrade, to je pravda
ake ine parametre cpu by som mal zohladnit? (okrem taktov)
preco vsetci doporucujete grafiku ati nie je lepsia nvidia?
Ja len trosku OT: ked tak velmi chces hrat hry a nestarat sa o hardver, tak si kup konzolu a mas pokoj, vsetko ti pojde krasne plynulo a (ak mas velky TV) aj na vacsej obrazovke 
Podla mna je totiz zbytocne davat stovky eur do niecoho co o 2 roky strati vacsinu svojej hodnoty a pritom na ostatne veci okrem hier staci obycajny pc za 300-400 €.
Neber to prosim ako nejake provokovanie, ale ako priatelsku radu na to ako usetrit peniaze a starosti.
Podla mna je totiz zbytocne davat stovky eur do niecoho co o 2 roky strati vacsinu svojej hodnoty a pritom na ostatne veci okrem hier staci obycajny pc za 300-400 €.
Neber to prosim ako nejake provokovanie, ale ako priatelsku radu na to ako usetrit peniaze a starosti.
-
vendo
Guru
pri CPU, je najlepsie pozriet si testy a tam si vybratlukas12350 napísal:ake ine parametre cpu by som mal zohladnit? (okrem taktov)
to ci je lepsia Ati alebo nVidia nieje podstatne, podstatne je to ze absolutny high end (rozumej najrychlejsiu kartu) ma Ati, a kedze ty chces ten tak ti ho asi kazdy odporuci
-
pipiak
Medium Star
nikdy som si nemyslel ze to poviem ,ale na toto sa fakt viac hodi konzola. za tie peniaze co investujes do vykonneho pc sa ti este pri konzole zvysi na poriadne LED LCD, fuknes si tam full hd a budes si uzivaat detailov dva roky vpohode! (ci uz xbox360/wii a pod;))