predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Na aku pohonnu hmotu chces auto?

benzin
20
36%
nafta
16
29%
plyn
8
14%
vodik
12
21%

Celkom hlasov: 56

markesy
Amateur
Amateur

predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR

Príspevok od používateľa markesy »

existuje predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR?
uz som ugoogleny k smrti a nenasiel som okrem clankov o tychto autach vobec nic.
diky za odpoved
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa twardykamen »

urcite neexistuje... ak len tolko ..
btw si tam zabudol dodat ze biopalivo.. napr. v cechach uz je az 1 cerpacia stanica na biopaliva...( bio benzin bionafta) vyrabane zo "zeleniny"
myslim ze vodik je daleka buducnost...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

twardykamen, neviem, či myslím to isté ako Ty, ale biobenzín a bionaftu som už videl na viacerých pumpách a boli o dosť lacnejšie ako klasický benzín a nafta, takže som dosť presvedčený, že kvalitou sa nedajú porovnať, takže do svojho auta by som to nedával...

Inak neviem, či sú vôbec na svete nejaké sériovo vyrábané autá na vodík, takže na to by som teraz radšej zabudol. Ak by si aj niečo našiel, ver mi, že také auto by si si nemohol dovoliť kúpiť.
markesy
Amateur
Amateur

diky za info.
co by ste mi teda odporucili kupit, ale podmienkou je ziaden benzinak ani naftak a tiez nie LPG.

tak enieco ako binoafta a pod. by mohlo byt, len ide o to, ktory predajc a akde to predava a kde su cerpacky na to.

diky
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ked nie benzin, lpg a ani naftak, tak si kup auto na solarny pohon :roll:
logicky, keď chceš bionaftu, musíš mať nafťák, ak chceš biobenzín, musíš mať benzinák, takisto aj na LPG musíš mať benzinák. Jednoznače by som bral benzinák s LPG. Bio palivá som na SVK nevidel, v rakúsku hej.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

markesy napísal:diky za info.
co by ste mi teda odporucili kupit, ale podmienkou je ziaden benzinak ani naftak a tiez nie LPG.

tak enieco ako binoafta a pod. by mohlo byt, len ide o to, ktory predajc a akde to predava a kde su cerpacky na to.

diky
pozri si diel crash testy http://prima.stream.cz/ je tam od 23 minuty saab na bio + nejake tie info o bioetanole mozes si toto kupit vidim to ako vhodne riesenie aj pre situaciu s nedostatkom cerpaciek..samozrejme ak mas par tych milionikov :)
PS: radsej ani nepozeraj reportaz o novom bmw 7 pretoze ta urcite prejde vsetka chut na bio a podobne :))
Pilifo napísal:twardykamen, neviem, či myslím to isté ako Ty, ale biobenzín a bionaftu som už videl na viacerých pumpách a boli o dosť lacnejšie ako klasický benzín a nafta, takže som dosť presvedčený, že kvalitou sa nedajú porovnať, takže do svojho auta by som to nedával...

Inak neviem, či sú vôbec na svete nejaké sériovo vyrábané autá na vodík, takže na to by som teraz radšej zabudol. Ak by si aj niečo našiel, ver mi, že také auto by si si nemohol dovoliť kúpiť.
ak je nieco lacnejsie neznamena ze hned je to zle... a najma nie ked tomu nerozumies..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bio-oje****ky ... ak teda myslis slavne biobenziny a bionafty ktore su normovane tak, ze stacia 2% biozlozky, ostatne normalne palivo a uz to mozes nazvat biopalivo a je na to nizzsia dan a tym padom malinko nizsia cena ...

teda ziskame pouzitim takehoto oje*** malinko nizsie emisie za neuprosnu cenu destrukcie polnohospodarstva, kedze vsetci budu chcet pestovat repku (z ktorej sa ale nikto nenazere) a aj ta velmi chatrna "skorosebestačnosť" našej banánovej republiky sa ešte prehĺbi :-) ...

... zatial zial neexistuje plnohodnotna nahrada fosilnych paliv v plnom rozsahu ... ano ak chces jazdit iba po meste nechaj si niekde z prdele ekofašistickej ameriky dotiahnut plug-in elektromobil a voz sa ( za nehorazne peniaze samozrejme :-) ) ...

... a ja uvedomely obcan seruci na to co je in nechcem nic ine ako benzinovy osmihrnek :-) :-) :-) ...

//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 16:45 )
// plus take rozsirenie .. tieto biopaliva u nas miesa slovnaft (aj predava) uz od roku 2006 (samizda) ..

alkopaliva (E85 a podobne) su sice lakave, ale ked po nich zacne byt vacsi dopyt tak pojdu hore aj tie ... plus je to ako aj s dementnym biopalivom ohladom systematickeho nicenia polnohospodarstva :-)

vodik je drahy

solarny pohon nema vykon a vydrz + je zavisly na pocasi

osobne jedine racionalne vychodisko pre tych ktori chcu usetrit alebo su "enviro-friendly" vidim v LPG a zatial mozno v Etanolovych mixoch :-) :-) ...
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

do mesta bude najlepsi bicykel... a este ti ostane aj na bublifuk
tuto ho chcem_D
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuto ho chcem_D »

dalsou moznostou je CNG zemny plyn namontovany v dieslovom motore, sice nie je az tak rozsireny, ale vyhoda je v tom, ze sa cena neodvija od ceny ropy
markesy
Amateur
Amateur

nordkapp_pb napísal:bio-oje*á*ky ... ak teda myslis slavne biobenziny a bionafty ktore su normovane tak, ze stacia 2% biozlozky, ostatne normalne palivo a uz to mozes nazvat biopalivo a je na to nizzsia dan a tym padom malinko nizsia cena ...

teda ziskame pouzitim takehoto oje*** malinko nizsie emisie za neuprosnu cenu destrukcie polnohospodarstva, kedze vsetci budu chcet pestovat repku (z ktorej sa ale nikto nenazere) a aj ta velmi chatrna "skorosebestačnosť" našej banánovej republiky sa ešte prehĺbi :-) ...

... zatial zial neexistuje plnohodnotna nahrada fosilnych paliv v plnom rozsahu ... ano ak chces jazdit iba po meste nechaj si niekde z prdele ekofašistickej ameriky dotiahnut plug-in elektromobil a voz sa ( za nehorazne peniaze samozrejme :-) ) ...

... a ja uvedomely obcan seruci na to co je in nechcem nic ine ako benzinovy osmihrnek :-) :-) :-) ...

//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 16:45 )
// plus take rozsirenie .. tieto biopaliva u nas miesa slovnaft (aj predava) uz od roku 2006 (samizda) ..

alkopaliva (E85 a podobne) su sice lakave, ale ked po nich zacne byt vacsi dopyt tak pojdu hore aj tie ... plus je to ako aj s dementnym biopalivom ohladom systematickeho nicenia polnohospodarstva :-)

vodik je drahy

solarny pohon nema vykon a vydrz + je zavisly na pocasi

osobne jedine racionalne vychodisko pre tych ktori chcu usetrit alebo su "enviro-friendly" vidim v LPG a zatial mozno v Etanolovych mixoch :-) :-) ...
diky za odborny opis, ale tie detinske narazky si nechaj pre tvojich pubertackych rovesnikov :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

twardykamen napísal:pozri si diel crash testy http://prima.stream.cz/ je tam od 23 minuty saab na bio + nejake tie info o bioetanole mozes si toto kupit vidim to ako vhodne riesenie aj pre situaciu s nedostatkom cerpaciek..samozrejme ak mas par tych milionikov Smile
To čo si videl je skutočne etanol, a nepotrebuješ na to vôbec pár miliónov. Cena takéhoto auta je takmer porovnateľné s normálnym, možno dokonca lacnejšia ako naftový voz. Je to riešenie normálne používané vo Švédsku (asi aj fínsku?) a v celej Južnej Amerike. Sériovo tam takéto autá normálne kúpiš od Forda, Saaba a Volva. Funguje aj sieť čerpačiek. Takže o prachoch to nie je, problém je že u nás by si to nemal kde natankovať.
markesy napísal:diky za info.
diky
Všetky sériové technológie si vylúčil, takže nič :D Ani benzín ani naftu ani LPG.. Tak nič. Okrem CNG.
Etanol u nás nemá sieť čerpačiek takže sa nepovozíš, a BIONAFTa je oj*b ako už bolo napísané, je to normálne auto na naftu, leješ do toho normálnu naftu ako do TDi (+2% volákych bilín). Záleží koľko KM najazdíš, riešenie by bolo možno nejaký Insight alebo nový Prius, s tým by som bol ochotný jazdiť. To by si aj niečo ušetril, alebo potom hybrid od Lexusu. (ALe to je stále na benzín, len šetrnejšie).
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

Odporucam benzin + lpg . Mam stareho forda dvojliter, za euro dam natom takych 30km. Za rok pouzivania ziadny problem, plyn natankujes skoro sade . Ostatne co tu spominas to je vsetko hudba buducnosti. Jo a foter jazdi na fritovaci olej. Ma peugeot boxer , dieslak bez ziadnych uprav. Obcas to musi precistit ale nestazuje sa
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Na 15+ ročné auto ešte pochopím, ale tankovať nejaké novšie novšie žbrndou z vylúhovanými hranolkami by bola dobrá hlúposť.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR

dnes som akurat cital jeden clanok a spomenul som si ,ze som tu bol kedysi verejne lyncovany za moj postoj k skuJvenym biopalivam ... NA ! -> http://ekonomika.idnes.cz/biopaliva-jso ... o_euro_fih ... je mile zas raz citat o tom o com viem uz davno - ze zelene nazory, zakony a principy podporovane vyspelymi castami sveta su len odrby rozumnych ludi a mazanie medu okolo huby tym co skocia na spek :-)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

nordkapp » Medové motúzy po pod fúzy! :D

Jedine, že si kúpiš niečo na full elektriku. Ale kde to budeš nabíjať, keď ti dôjde šťava, tak to netuším. :? Kašli na všetky biosra*ky, ala MekDonald z hambáčov a hranoliek čo si tam kupuješ. Skús tankovať Kerozín. :P

Ja jedine benzo, ale nie som ani proti rope, ak je v aute na prácu, ktoré nabehá fúru km. Som aj za LPG, ale jedine ak ma namontovanie význam, lebo do Fóbie 1.2 HTP to význam nemá.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja to uz dlho tvrdim, ze vsetko su to len marketingove sracky, benzinu mame na 200 rokov a globalne oteplovanie je prirodzene a postupovalo by aj bez nasho pricinenia...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

full elektrika je nerentabilna ... sice mozes vo vlastnych ociach usetrit prirodu, ak si presvedceny, ze elektrika ktorou si nabijal, neni z uholnej elektrarne, ale neskutocne si zaplatis za jedinecnu moznost mat absolutne nevyuzitelne auto ... ktore je ale na elektriku ! ... tento princip mi vzdy pripomenie skvelu hlasku "Chodi to dobře, ale neseje to ... To je ale u seciho stroje dosti podstatna zavada ! " :-D :-D :-D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:ja to uz dlho tvrdim, ze vsetko su to len marketingove sracky, benzinu mame na 200 rokov a globalne oteplovanie je prirodzene a postupovalo by aj bez nasho pricinenia...
Benzínu môže byť na 200 rokov, bohužiaľ koniec spaľovacích motorov v dnešnej podobe neprinesie nedostatok benzínu, ale marketing.

Už teraz marketing tlačí na hybridy a elektro-pohony, takže naňho a na jeho vývoj prechádzajú automobilky kvôli tomu aby udržali akúsu kvázi technickú vyspelosť. Vidno to na hybridoch v celej modelovej rade - už to nie sú len prémiovky ako MB, BMW (porsche) a podobne, ale aj WV Touareg novej generácie má hybridný pohon. Od WV to chytí Škoda, Seat a je vymalované, pretože ak to raz pŕide aj do najmenších segmentov budú to musieť mať všetci. Naviac Peugeot aj GM (Chevrolet/Opel Volt/Ampera) razí technológiu elektromotora poháňaného elektrinou zo spalovacieho motora. Takže pomaly zvoní hrana :( .
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

bez ropy sa posereme :|
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mateq: to je jasne, pomaly za zacne pouzivanie elektromobilov zvyhodnovat a ked sa hybridy rozsiria vsade, zacnu sa benzinaky spoplatnovat nejakou nekrestanskou danou... a tym padom je to vsetko v prdeli... cisty marketing...
Napísať odpoveď