OIL vo fabii

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Looker
Medium Expert
Medium Expert

OIL vo fabii

Príspevok od používateľa Looker »

Ahojte, svieti mi kontrolka oleja, v servisnej knizke som zistil ze sa mi ma menit po 51 000km, stale ked nastartujem svieti mi chvilu OIL, potom prestane a počita KM, ktorych som najazdil zatial 500. Do opravy sa neponahlam, robim chybu? Alebo este mozem v pohode najazdit raz tolko??? Dakujem
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: OIL vo fabii

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

aky je dovod, ze nemas pol hodinu casu, aby si si ten olej nechal barskde vymenit ? :-) ... chybu robis iba akusi moralnu, ze nedoprajes svojmu motoru to co chceli jeho vyrobcovia :-D ... urcite sa ti to ale nezadre iba preto, ze si prebehol vymenu o 1000km ;-) ...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No takže olej by sa mal meniť približne každých 10 000 km, maximálne 15 000, resp. ak toľko nenajazdíš ani za 5 rokov, tak v tom prípade raz za rok až rok a pol. Takže si zisti, koľko si na tom odjazdil od poslednej výmeny a podľa toho sa riaď.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

51?? to malo byt asi skor 15 :)

jasne, ze robis chybu, kontrolujes vobec priebezne stav oleja? sudiac podla otazky si z toho pravdpodobne tazku hlavu nerobis...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no on vie ze pri 51kkm, lebo to ti napise servisak na nalepku, nie to, ze za dalsich 15kkm ... prave kvoli takymto vymysleli palubne pocitace a rozne nasieracie principy "sebakontroly" auta :-) :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja niektorym ludom vobec nerozumiem... dpc, tak jemu tam svieti kontrolka, pipa mu to tam a on tu este polemizuje nad tym, ci by s tym mohol trhnut este dalsich 15kkm... pre pana, nejde o gumicky do stieracov...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja myslim ze ked odvtedy nabehal 500km a pyta sa ci moze este raz tolko, tak to znamena ci ho moze prebehnut o 1000km ... ano moze a nic sa nestane ... ci vymenis pri 15kkm, alebo 16kkm zdravemu motoru to nemoze spravit NIC ... ak hej tak odporucam zastrelit predajcu :-P ...
Looker
Medium Expert
Medium Expert

RATZINGER666 napísal:ja niektorym ludom vobec nerozumiem... dpc, tak jemu tam svieti kontrolka, pipa mu to tam a on tu este polemizuje nad tym, ci by s tym mohol trhnut este dalsich 15kkm... pre pana, nejde o gumicky do stieracov...
Haha, si múdry ako šalamunove vajcia :D najazdil som na tu svietiacu kontrolku 2000km a bez problému. Počítadlo sa znova vynulovalo a idem od nuly :) Ešte dobre, že do témy prispelo aj pár rozmumných ludi, vid. prispevok nadomnou, čo sa do toho aj vyznaju a nedristaju svoje mylné dojmy pojmy..
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

nordkapp_pb napísal:ja myslim ze ked odvtedy nabehal 500km a pyta sa ci moze este raz tolko, tak to znamena ci ho moze prebehnut o 1000km ... ano moze a nic sa nestane ... ci vymenis pri 15kkm, alebo 16kkm zdravemu motoru to nemoze spravit NIC ... ak hej tak odporucam zastrelit predajcu :-P ...
Prave som si spomenul na frajerku, ako mi raz vyzvanal usilovne telefon, a s vystrasenym hlasom sa mi vyspovedala, ze stoji kdesi na pumpe a nemoze ist dalej. Totizto povedal som, ze ked bude mat najazdenych 110.000km, musi sa vymenit olej. Tak stala asi pol hodiny na pumpe a skusala sa mi dovolat :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ja to tu fakt asi mozem j*bat........ Looker, vies ty vobec na co je ten olej v tom motore a preco sa ma vymienat???? ... vraj bez problemu,... od nuly,... pojmy dojmy,... prisambohu, nikomu uz sem nenapisem nic, pokial ma sam nepresvedci o tom, ze naozaj chce radu a nepise sem len tak.... nie je to ani prvy, ani piaty, ani desiaty krat.....
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Ratzinger naco sa rozculujes ;) vsetci ludia z hojka vedia ze sa vyznas tak naco riesis niekoho kto o tom co pise nema ani paru?:)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

RATZINGER666 napísal:no ja to tu fakt asi mozem j*bat........ Looker, vies ty vobec na co je ten olej v tom motore a preco sa ma vymienat???? ... vraj bez problemu,... od nuly,... pojmy dojmy,... prisambohu, nikomu uz sem nenapisem nic, pokial ma sam nepresvedci o tom, ze naozaj chce radu a nepise sem len tak.... nie je to ani prvy, ani piaty, ani desiaty krat.....
Kluuud :)
Takychto expertov milujem. Som zvedavy kam to az zajde. Mozno ked mu streli Remen tak to vyriesi Sadou pancuch. Olejovy Filter umyje vodou, sak servisaci nas len zdieraju. :roll:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no jo, mate pravde chalani, sorry, asi som to trochu prehnal.... bol som trochu pod vplyvom a skratka ma to rozculilo, v takychto situaciach moc kludny nebyvam...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ono to tu cele prameni z urciteho neporozumenia a to sa proste stava ... bolo mi dane za pravdu, tak predpokladam ze som jeho problem pochopil spravne a teraz ho reprodukujem masam ... chalan nabehal na oleji 15k a otazka bola ci vydrzi o nieco viac, trebars 16k a ano vydrzi a dobremu motoru to nijako neuskodi, ine by bolo keby sa pytal ci na nom moze jazdit este dva roky :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ja tomu rozumiem, ale tak prehnane som reagoval iba na post, v ktorom ma nazval "mudry ako salamunove vajcia"...
Looker
Medium Expert
Medium Expert

RATZINGER666 napísal:no ja tomu rozumiem, ale tak prehnane som reagoval iba na post, v ktorom ma nazval "mudry ako salamunove vajcia"...
Čakal som, že budeš reagovať ako asociálny ubožiak, nemusiš sa ospravedlnovať :wink: Prepáč ak ta moja metafora urazila, nevedel som, že si taký citlivý extrovert a dotkol som sa tvojho ega :smt033 Možno metafora "Chod do riti palovej" bude jasnejšia a keď to už ani potom nepochopiš..
nordkapp_pb napísal:ono to tu cele prameni z urciteho neporozumenia a to sa proste stava ... bolo mi dane za pravdu, tak predpokladamlablablawink
Dakujem za pomoc, predstav si, najazdil som este 4000km na svietiacu kontrolku oleja, potom mi už svietila aj INSCP, čiže mama zaplatila v servise za výmenu všetkych filtrov a oleja 90€, čo si myslim, je trochu dosť ( musí sa to vymienať každých 15 000 km) dik diskusia uzavreta
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chlapce, ty mas take k*rva stastie.....boha... no, kazdopadne, pokusim sa reagovat nekonfliktne: na zaklade coho ma nazyvas asocialnym uboziakom, na zaklade coho ma posielas do "riti palovej", naozaj som to doteraz nepochopil, prosim o vysvetlenie...

to, ze si najazdil na vylietany olej este dalsich 4000km ta kraluje za pana tejto automoto sekcie, nemam k tomu co dodat, snad iba ze vo mne kypi zlc, ale sam pres sebou neklesnem natolko, aby som sa ti tu vyhrazal planymi recami... ved sak mama zaplati, nie je o com...

btw, to INSCP si si prave vymyslel?

okrem toho, naozaj ma prestava bavit stale reagovat nekonfliktne voci takymto individuam....
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

ratzinger, klud, bo vybuchnes, netreba si robit nervy z ludi

@Looker: stary olej... keby to prevedieme na ludske pojmy a ty si ta fabia, tak prave ti niekolko krat prebehla cez cele telo neokyslicena krv, a (a zase uz fabia + olej) vo fabii sa moze pridriet plno veci, vdaka ktorym sa ty premiestnujes z bodu A do bodu B a mamu by to stalo podstatne viac ako 90e za inspekciu... uz sa tesim, ako tu budes pisat, preco auto neprejde 3000 otacok, ved to ma len 150 000km na benzine z pumpy v hornej dolnej
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Looker to tvoje INSCP si podla mna v zivote nevidel, lebo by si vedel ze sa to vola INSP a nabieha to na zaklade dvoch pricin. Bud si autom presiel viac ako 15000km alebo preslo 365 dni od poslednej servisnej kontroly. Je to signal pre majitela auta aby s autom zasiel na servisnu prehliadku. INSP nemusis striktne dodrziavat tak ako olej (pokial nemas auto v zaruke), pretoze mnoho ludi pouziva auto "sviatocne" a preto nabehaju 15tis km aj za 2-4 roky a nie je nutne ist na servsnu prehliadku a staci to jednoducho vypnut aby sa to nezobrazovalo po 365 dnoch.
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Nechcem zakladat zbytocne novu temu tak to dam sem :)
Mam Fiat Bravo 1.9 JTD 77kw, najazdene 140k km a idem menit olej, len nechcem kupit nejaku blbost :) Teraz som tam mal tento http://www.liqui-moly.sk/detail/motorov ... auf-10w-40 ale prd viem ci je to syntetika, polosyntetika alebo mineral... V serviske pisu, ze by tam mala ist Selénia 20K 10W-40 ale myslim ze pri zachovani viskozity 10W-40 to nieje nutnost, navyse ju neviem zohnat v 5l baleni... tak vedeli by ste poradit nejaky dobry kompromis medzi cenou a kvalitou? vdaka
Napísať odpoveď