autoalarm problem

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kybelvody
Star
Star

autoalarm problem

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Dobry vecer. Mam problem s autoalarmom vo felicii. Je tam povodny od vyroby, da sa s nim odomykat dialkovo auto. Problem je, ze znicohonic zacne sam od seba hukat, behom hodiny aj trikrat, takze som ho musel odpojit. O alarm mi nejde, lenze bez neho nefunnguje dialkove ovladanie. Neda sa nejako vypnut hukanie, pripadne nevie niekto ako to opravit?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: autoalarm problem

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to bude nejaky skrat... ak nepotrebujes alarm, odpoj iba sirenu...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

nemusi to byt skrat, moze to byt pokazene napriklad nejake cidlo - otrasovy snimac, mikrovlny alebo nebodaj aj zly dverny spinac...moznosti je niekolko - zistit problemovy okruh a pripadnu cast vyradit (novsie alarmy to uz dokazu sami), odpojit iba sirenu by som neodporucal, predsa je rele a ostatne komponenty pod prudom v zopnutom stave, takze zere to bateriu...mimochodom bateria je v dobrom stave (napada ma funkcia alarmu pri nahlom poklese napatia)? a ked nic nepomoze, vyhodit to von a zohnat novu jednotku k centralu (ja som tak spravil so starym alarmom :) )
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

odpoj sirenu, ale nevem ako to potom bude mozbo ti budu iba smerovny blikat pri "spusteni" alarmu .....
Julec
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Julec »

Vieš nejako identifikovať ten alarm? To, že ho tam máš od nova ešte neznamená, že je originál. Často sa montovali mety v štýle "originál" v takýto čas už sú všetky na rozpadnutie. Pokiaľ sa jedná o kompaktný alarm = všetko v jednom pri siréne, je potrebné nájsť 2 najhrubšie vodiče. To sú blokovacie káble, ktoré prerušujú vozidlo v prípade narušenia, aby nemohlo dôjsť k naštartovaniu. Ak ich nájdeš a prepojíš, malo by ti ísť auto naštartovať aj pri hučiacom alarme. V takom prípade potom môžeš všetky ostatné vodiče vyštikať a alarm máš odpojený. Nebude už mať žiaden odber ani robiť neplechu.
Ako náhradu by som ti odporúčal Mistral Max, napr. R3 s vyskakovacím kľúčom. Veľmi kvalitný a spoľahlivý alarm, s montážou nemá problém priemerne zdatný domáci majster. Tu ho majú v dobrej cene, nie je problém s rýchlym vybavením ani poradenstvom. Z osobnej skúsenosti môžem len odporúčať: http://www.12volt.sk/zabezpecenie/alarmy.html
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Julec napísal:Vieš nejako identifikovať ten alarm? To, že ho tam máš od nova ešte neznamená, že je originál. Často sa montovali mety v štýle "originál" v takýto čas už sú všetky na rozpadnutie. Pokiaľ sa jedná o kompaktný alarm = všetko v jednom pri siréne, je potrebné nájsť 2 najhrubšie vodiče. To sú blokovacie káble, ktoré prerušujú vozidlo v prípade narušenia, aby nemohlo dôjsť k naštartovaniu. Ak ich nájdeš a prepojíš, malo by ti ísť auto naštartovať aj pri hučiacom alarme. V takom prípade potom môžeš všetky ostatné vodiče vyštikať a alarm máš odpojený. Nebude už mať žiaden odber ani robiť neplechu.
Ako náhradu by som ti odporúčal Mistral Max, napr. R3 s vyskakovacím kľúčom. Veľmi kvalitný a spoľahlivý alarm, s montážou nemá problém priemerne zdatný domáci majster. Tu ho majú v dobrej cene, nie je problém s rýchlym vybavením ani poradenstvom. Z osobnej skúsenosti môžem len odporúčať: http://www.12volt.sk/zabezpecenie/alarmy.html
je to typ laserline t101v2... alarm odpojit viem, len potom nejde ovladat auto dialkovym ovladanim. najlepsie by bolo keby sa dalo odpojit cidla na dverach s tym ze alarm by bol pusteny, ale nehukal by.

//autoeditácia príspevku (06 Apr 2010, 19:49)
oprava, je to laserline 989, prikladam aj foto

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2010, 13:47)
problem asi vyrieseny. pre istotu som odpojil sirenu, ale zda sa, ze to robili vnutorne pohybove cidla.
4matko44
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 4matko44 »

sksu sa popozerat do navodu na obsluhu felicie co by si mal mat pri felicii. Tam je napisane ze ked sa spusti alarm a ty ho deaktivujes z dialkovym tak LED dioda na palubovke od alarmu ti bude signalizovat preco sa alarm aktivoval. Signalizovat bude niekolkymi bliknutiami za sebou a nasledne pauzou cize moze bliknut 1 az 6 krat a v navode mas napisane kolko bliknuti co znamena.
v kratkosti:
1 bliknutie a pauza - alarm bol vyvolany snimacom poklesu napatia
2 bliknutia a pauza - ...bol vyvolany ultrazvukovymi cidlami
3 bliknutia a pauza - ...dverovymi snimacmi alebo snimacom kufra
4 bl... - snimac veka motoroveho priestoru
5 bl... - pokus o nastartovanie
6 bl... - prerusenim vodicov napajania

...takto mozes zistit kde sa stala chyba...a taketo alarmy co maju ultrazvukove cidla zvyknu hukat najma ked su horucavy, vlastne ultrazvukove cidla zacnu blbnut.... ale na kluci mas horne tlacitko z ktorym ich vypinas ked zamknes auto, ja to tak robim mam a v lete cez horucavy to vypinam...a druha moznost je nastavit citlivost tychto snimacov, ak ho chces nastavit vyberies interierove svetlo a pri kabloch co k nemu vedu je taka mala krabicka kde srubovakom nastavis citlivost snimacov... tot vse ku snimacom...
Napísať odpoveď