Zhnite časti na aute (Felicia) !

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zhnite časti na aute (Felicia) !

Príspevok od používateľa skener »

Pocujte da sa s tým reálne niečo spraviť keď máte ako dobrý príklad uvediem felíciu ktorá je tým povestná.

Hrdzavejú blatníky a pekne skraja aby to bolo dobre vidno pre každého. Samozrejme je to asi materiálom a celé je to v riti.

Podobne napríklad rohy na dverách či niektoré miesta na prahoch a podobne proste klasicky problém auta.

Viete niečo také poradiť čím sa dá tento problém odstrániť? Ošetrenie až na kov potom znovu nastriekanie gitovanie lakovanie už nepomáha som skúšal na začiatku pohoda už ma auto 10 rokov a už to nepomáha do pol roka to vyrazí nazad. Potom ma napadlo prelepiť to niečim to je tiež klasika kadejaké lišty a blbosti ale to nieje dobrý krok to hnije pod tým a potom ma napadlo už len asi vyrezať nejako tie plechy náchylné a privariť tam nejaké iné kvalitné už a zastriekať ...

Neviem už som zúfalý existuje na to niečo alebo z haluze nejaký ten hemeral či ako sa to volalo čím sa natierali aj hrdzavé ploty a potom to prestriekat farbou auta :)

Dajte nejaký typ fest diky.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zhnite časti na aute (Felicia) !

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

http://www.hammerite-automotive.com/ ... neviem ako to funguje a ci to funguje :-D ... ked to raz zacne hrdzaviet, tak je to v péčku, uz to nezastavis :-) ... minule leto sme mali spraveny kufor - vybruseny, karosarskym tmelom zarovnany a strieknuty - hrdzavie dalej ... tade teda cesta moc nevedie, lebo nikdy sa nezbavis vsetkeh hrdze a malokedy sa ti to podari osetrit tak, aby to bolo bez vady, cez ktoru to zacne prave kvitnut :-) ... vyvarenie je moznost, ale asi vyjde na feldu drahsie ako kupit nehrdzave diely :-) ... riesenie ako ho vidim ja, je konkretne na kufor na felde taka siroka lista co siaha az po emblem - nech si to pod nou hnije kolko chce, az to bude mat vplyv na funkciu tak nove dvere :-) ... blatniky kludne nejake polske plastove :-D
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

s dverami by som sa netrapil, na nete zozenies dobre, vo farbe za 10e, predne blatniky - podblatniky plastove su dobra vec zachytia vsetko co inav nabije hore na lem a ku smerovke kde sa to krasne drzi aj s vlhkostou, a co sa tyka prahou - prevarit a nasledne zvnutra vystriekat naftou s olejom..bude zo zvnutra dost mastne a hrdza nema sancu :wink:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Podblatníky sú dobrá vec, ale jedine v prípade, že to máš 100% namontované. Ak tam máš sebemenšiu štrbinu cez ktorú ti to nasaje vodu (a pri daždi pri pretlaku, ktorý vzniká v dezéne sa tam dostane neuveritelnymi medzierkami), tak ti to bude pod tým hniť, pokial ti to celé jedneho dňa neodpadne.
Väčšinou, čo som na favorit a škoda fóre čítal chalani odporúčaju (a aj ja to tak mam na favorite aj felde bez problemu) je to dobre vypucovať od špiny a raz za 4 roky natrieť s BODY 930 alebo podobným gumoasfaltovým sajrajtom.

Na prahy skutočne nič lepšie ako olej nie je (snáď zinok). Ten material sa s tým nasiakne a hrdza nemá šancu. Lepšie, ako to dať vystriekať s bodynou (tá sa po čase začne zlupovať).
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Na Hammerite kasli, na auto su urcene priamo spreje. Potrebujes zaklad, aby sa to nelupalo a nebola tam skryta hrdza, ako je spomenute hore, napr. nieco take: http://www.tradix.sk/dupli-color_spreje/rust_stop_4v1/ alebo Body 969 alebo iny antikorozny zaklad pre akrylove a podobne farby. Vyrobkov roznych je viac. Seria vyrobkov Body patri medzi tie lacnejsie, pokial by si hladal ceny. http://www.barvyonline.cz/autoprodukty/

Vybrus musi byt spraveny fest dobre, az do ziveho, vysuseny, odmasteny.
Po natreti zakladu natries Body 930, 932 alebo 950, su to bud kaucukove alebo asfaltove zmesi, skor by som asi volil kaucuk. Niektore su este navyse pretieratelne. Na vyber je biela a cierna farba.

Tu mas na vyber cele kvantum takych vyrobkov. http://www.olejshop.cz/antikorozni-ochr ... bilu/pg/2/

Najlahsie to bude asi cele vymenit, ako pise Shrekzv.
Napísať odpoveď