Windows Server 2003

Informácie o software, ankety...
mailer
Star
Star

Windows Server 2003

Príspevok od používateľa mailer »

mam v praci Windows Server 2003 Enterprise a mam trosku vacsi problem.
niektore domeny akoby ten windows blokoval.
nslookup spravne resolvne domenu, napr. clamav.net, ale ping na nu uz neprejde ale znova na IP ano.
ak chcem na domenu pristupit napr. cez firefox alebo internet explorer, tak to skonci s timeoutom.
telnet na 80 tych domen takisto.
toto iste mi robi napr. eset.sk, eset.eu, eset.hu, eset.cz, ...
ako dns server pouzivam moj vlastny, z inych pc pouzivajucih tieto dns sa tam problem dostat nie je.
ak v nazve adresy je co i len slovo clamav alebo eset, tak to neotvori a hodi to ze adresa nedostupna :oops: :cry:

neviete cim to moze byt? nema windows server nejaky slovnikovi blacklist?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows Server 2003

Príspevok od používateľa hojko »

V prvom rade by som skontroloval DNS servre, kedze pouzivas vlastne, pozrel sa v spravcovi DNS na nastavenia a hladal, ci tam nieco nemoze byt zle. Ked skusis zmenit DNS, trebars na OpenDNS ci Google DNS servre, tak sa to chova rovnako???

Napada ma aj virus, pretoze nejeden virus ci spyware blokuje servre antivirovych programov pre aktualizaciu, takze do uvahy pripada aj toto riesenie. Chcelo by to teda preskenovat, avsak je otazne, ze ci aktualizujes antivirus, pokial mas blokovane aktualizacne servre, asi bude treba skopirovat aktualizacnu databazu z ineho PC alebo najst portable antivirus, najlepsie potom dat to oskenovat v nudzovom rezime.
mailer
Star
Star

Re: Windows Server 2003

Príspevok od používateľa mailer »

Samozrejme, skusal som viacero DNS serverov.
Nejde mi ani samotny microsoft.com.
Skusal som natvrdo napisat aj IPcky do hosts a aj tak nic. Ono to DNS resolvne, v nslookup to jasne vidim, ale tu domenu ani nepingnem, ani sa tam nedostane.

Dakujem za odpoved.

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 22:18)
Stiahol som si eset a prebehol som cele PC, je to zrejme v poriadku - ziadne virusy.
Napísať odpoveď