povinna vybava : osobne auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: povinna vybava : osobne auto

Príspevok od používateľa Eras »

ked chces fakty, tak odpoved je jasna... precitaj si vyhlasku a mas jasno :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nepotrebujem ju mat aktualnu a tip top, pretoze aj tak z lekarnicky viem pouzit tak leukoplast a mozno este obvaz. K tej co teraz mam, tak som si k tomu pribalil aj kartu prvej pomoci, ktora bola kedysi v novinach, ale nie je potrebna. To len pre pripad nudze, keby sa nieco stalo. Aj tak si myslim, ze v strese a panike by clovek vela toho asi nespravil a radsej by cakal na zachranarov.

Minule som v Tescu pozeral lekarnicky a bola tam cena okolo 20 eur, co sa mi zdalo dost drahe a aj zbytocne, kedze terajsiu som ani raz nepouzil a verim, ze ani pouzit nebudem musiet. Kupovat preto novu, no trochu drahy luxus.

Pozeral som aj obsah lekarnicky, ze co ma obsahovat, prakticky jedine co by mohlo byt ovplyvnene zarucnou dobou, tak to je dezinfekcny roztok, tie obvazy a leukoplasty by vadit nemali, vonkoncou uz nie satka.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som u nás kúpil lekarničku za 10 eur, v dobe, keď boli akciove v tescu za 15 keď sa zaviedli tie karty prvej pomoci.
A je mi úplne jedno, čo v nej je. Ten kúsok alobalu akože termoplachta je dobrá tak maximalne na bongo, detské tupé nožničky na obvazy a trojcípa šatka. Ajatín nesmie byť fľaštička po novom, ale napustená gaza.
To sa im možem vysrať na celu lekarničku. Jediný prípad, kedy som videl lekarničku z auta v akcii je, keď kamararku pokusal pes. Pri nejakej vážnejšej nehode si neviem predstaviť spektrum využitia takejto lekárničky, ale dobre, pre čisté svedomie nech tam je.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

kostickar nechces dostat pokutu? Voz rezervu. To je jedina istota.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Vyshlaskou predpisane lekarnicky sa daju kupit od cca 7,5Eur, v spesl akciach aj za menej, zalezi od vyrobcu. Ja som kupoval za 12E. Staci si prezriet web, lebo tu lekarnicku, co mam som nasiel aj za 10E, aj za 16E.

Ak fizel prikroci k vrcholnemu umeleckemu cislu drezury vodica, tak bude kontrolovat aj expiracie jednotlivych casti obsahu. Taky normalny fizel by mal byt spokojny s celkovou expiraciou; najlepsie je mat lekarnicku nerozbalenu.
Daju sa kupit aj samostatne vlozky do lekarnicky, mam dojem, ze tie nove su uz delene asi na 3-4 casti, ktore by sa mali dat samostatne kupit. Predsalen sa noznicky nepokazia tak skoro ako obvaz.

K tomu defektu - v technicaku nemam zapisane nic, v aute je len Fix Kit, ziadna rezerva. Staci mat sprej a pumpu. Pripadne samodofukovanie namontovane na aute :) So zapisanim do technicaku som sa na fizlarni nepytal, na forach sa nazory dost rozchadzaju, ci treba alebo netreba to mat zapisane.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kostickar - clovek s tvojou mierou postihnutia imbecilitou dostal papiere a moze LEGALNE jazdit po cestach ? ... ked je ku*va v zakone napisane, ze rezervu mat nemusis tak ju mat nemusis aj keby sa policajt rovnako imbecilny ako ty vybavenosti touto dozadoval ! ... ak si nebol schopny to vycitat z tej stranky, resp. prepisu a dalsich 5 rovnakych reakcii, tak sa nad sebou zamysli ... a hlavne si tak mal ucinit skor ako si sa tu do niekoho pustal ... to ze ty si vytrety jak jeseter nieje nasa chyba, tak neplac precitaj si co si zasluzis a mysli :-P :-P
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

kostickar napísal: staci kupit tu sadu , pneumosa dam do pivnice a hotovo? skusenosti inych co to maju..nie priblble komentare...co na to povedia fizli..
Áno stačí. Splníš literu vyhlášky a pokutu nedostaneš.
Avšak podľa mňa sú tie spreje v praktickom použití na figu.
Ak ju prerežeš tak je ti sprej na nič a nemáš na čom odísť.
Ak ohneš na diere/obrubníku disk tak ti je sprej na nič a nemáš na čom odísť.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ak mas sruby zakrutene tak, ako som mal na aute, tak ti je aj ta rezerva naprd :D zohol som klasicky kluc tvaru +, odmontovat to islo az domorobo pozvaranym pakovym klucom, aj to som mal hviezdy pred ocami.

Treba si pockat na novu generaciu pneumatik bez vzduchu, napr. TWEEL.
Napísať odpoveď