Francek - už len toľko k tomu: napísal som pred tým, že hlavné je to, čo nasleduje po náraze... ergo
kto dokáže predvídať, čo po náraze nastane (čelnom, ako tu bolo odporúčané)? Šok,zmätok, dezorientácia...
nasleduje aká reakcia? hop na brzdu, otočenie volantu a vybočenie - stret s prekážkou - kto to dokáže
predvídať? Takže zovšeobecňovanie v tomto prípade nemá opodstatnenie a hláška "srnka vas v aute neohrozi"
je jednoducho sprostosť. Už chápeš, o čo mi ide?
Zodpovednosť pri nehode
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zodpovednosť pri nehode
Ja len hovorim o tom, ze samotny naraz do srnky vacsinou nie je nebezpecny.
-
Mateq
Medium Professional
Práveže tie testy NCAP sa robia s prekrytím 40% na vodičove sedadlo (ten obrázok je opačne, všimni si volant ako v UK aute).nordkapp_pb napísal: vseobecne ale praveze pri nehode plati co najvacsie prekrytie, idealna zrazka dvoch aut, pri ktorej je posadka vystavena najmensiemu nebezpecenstvu je celna priamo oproti sebe (preto je hlavnym testom NCAP odjakziva stena celne)
http://www.euroncap.com/tests/frontimpact.aspx
Zhruba takto som myslel to prekrytie pri križovatke, vidno ako auto krásne odrotuje a zoberie časť energie. Ak by mu to poslal medzi nápravy dopadlo by to horšie. Nie je tam záber z predu, ale Fiesta bola myslím ešte pojazdná a ani jej neprdli airbagy (test bol v Autosalone na TV Prima kedysi).
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je hold uz spatnost jednotlivych vodicov, ze spanikaria a nevedia "kudy kam"
... do par krizoviek som sa dostal, ale vzdy sam seba a nikto iny nebol pri nich obmedzeny alebo ohrozeny ... s ohladom na to ze ostatni su kkti jazdim predvidavo
... sprostost je to co tvrdis ty - ze niekoho zabila srnka v aute - zabijat moze neschopnost zvladnut situaciu s chladnou hlavou, takze sa zabijes sam, ale nie srnka ... som rad ze sa chapeme
...
-
Dahome
Medium Star
zjavne chápeš len to, čo chceš chápať... bodaj by si ty mal vždy "chladnú hlavu"...nordkapp_pb napísal:to je hold uz spatnost jednotlivych vodicov, ze spanikaria a nevedia "kudy kam"... do par krizoviek som sa dostal, ale vzdy sam seba a nikto iny nebol pri nich obmedzeny alebo ohrozeny ... s ohladom na to ze ostatni su kkti jazdim predvidavo
... sprostost je to co tvrdis ty - ze niekoho zabila srnka v aute - zabijat moze neschopnost zvladnut situaciu s chladnou hlavou, takze sa zabijes sam, ale nie srnka ... som rad ze sa chapeme
...
môžeme sa o tom porozprávať, až budeš mať odjazdených 26 rokov...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no mozeme sa vzdy vyhovarat na nieco, alebo mozeme akceptovat pravdu, ze to ze sa zabijeme po kolizii so srnkou je iba nasa blbost a neschopnost
... dohovorene
... je to obycajna regulacia stavov - priroda tak proste funguje - prezije lepsi, silnejsi, schopnejsi
nehovorim ze mi niekedy nemoze vyletiet niekto zo zakruty alebo co, ale ako vravim snazim sa jazdit predvidavo a defenzivne, tak aby som minimalizoval riziko, ktore znamenaju ostatni ch*j ozbrojeni autami
... az vyleti, alebo sa nieco stane budem to muset riesti v realnom case, nikto to zamna nevyriesi, potom sa uvidi ... strach z toho ale mat nemozem, to by clovek nemohol ani z bytu vyjst
kto sa boji - nesmie do lesa ! 
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 14:23)
mateq - hmmm tak potom frontal bez offsetu je uz asi historiou, alebo ho robia ine institucie, ale fyzika stale funguje a cim vacsiu cast auta zdemolujes, tym menej energie bude muset "odsrat" posadka
... jaj taketo prekrytie v krizovatke, to je nieco uplne ine ako som myslel ja ... ja som prave myslel celny offset a "roztocenie", resp. skor pootocenie, ako jeho nasledok
nehovorim ze mi niekedy nemoze vyletiet niekto zo zakruty alebo co, ale ako vravim snazim sa jazdit predvidavo a defenzivne, tak aby som minimalizoval riziko, ktore znamenaju ostatni ch*j ozbrojeni autami
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 14:23)
mateq - hmmm tak potom frontal bez offsetu je uz asi historiou, alebo ho robia ine institucie, ale fyzika stale funguje a cim vacsiu cast auta zdemolujes, tym menej energie bude muset "odsrat" posadka
... jaj taketo prekrytie v krizovatke, to je nieco uplne ine ako som myslel ja ... ja som prave myslel celny offset a "roztocenie", resp. skor pootocenie, ako jeho nasledok