D-Link 2641R (problem)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Withy
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

D-Link 2641R (problem)

Príspevok od používateľa Withy »

Asi pred troma mesiacmi som zakupil v T-Come internetovu sluzbu Turbo 2, ku ktorej som si objednal router znacky D-Link 2641R. Kedze je to nastavene na samoinstalaciu, tak som to aj sam instaloval. Co mi nerobilo nijake väcsie problemy. Router som vzdy na noc vypinal a doteraz fungoval spolahlivo. Predvcerom v noci som router zapol a hned po dvoch sekundach vypol (nahle rozhodnutie neist v noci na internet :? ). Rano zrazu nebolo mozne najst v ziadnom z notebook-ov bezdrôtovu siet. Tak som pripojil router sietovym kablom na notebook a zistil som, ze sa akoby sam restartoval (alebo som ho ja restartoval tym rychlym zapnutim a vypnutim?). Opät som sa pokusal ho nanovo nakonfigurovat, ale stale stroskotam pri tom, ze svieti cervena LED pri kontrolke INTERNET na routeri a hoc ako zadavam prihlasovacie meno a heslo od T-Comu, stale sa tvari, ako keby boli chybne. Volal som uz aj do T-Comu, tak tam mi povedali, ze moja siet funguje bez problemov. Takze chyba je niekde inde :( .

Vedel by mi niekto s tymto pomôct? :smt017

Za kazdy napad velmi pekne dakujem :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: D-Link 2641R (problem)

Príspevok od používateľa STomko »

zrestartovat do vyrobnych nastaveni, mozno upgradnut FW, a nastavit odznova. Musi to fungovat ;-)
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

upragnut firmware sa vnom myslím ani nedá ... ďalšia vec tento router hlavne pri výpadkoch energie ma tendenciu zresetovať sa do továrenských nastavení. Takže skús ho poriadne zresetovať vzadu také tlacidko stlač ho aspoň 5x a potom ešte aj podrž. všetko nanovo nastav a malo by to isť. Ďalšia vec routrom moc neprospieva keď sni mi "blikáš" že stále zap vyp ... naj je keď ho más stále zapnutý :) veľa šťastia prajem :)
Withy
Amateur
Amateur

Restart s tym malym cudlikom som uz raz spravil a nezabralo :( ... ale asi to skutocne treba viackrat zopakovat.

Cize poskodenie hardware-u vylucujes?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ale ten cudlik pridrž dlhšie nepustaj ho hneď :)
Withy
Amateur
Amateur

Jancuk napísal:Ale ten cudlik pridrž dlhšie nepustaj ho hneď :)
:) ... no, navod hovori, ze vypnut router, zmacknut reset a drzat, popri tom zapnut router a drzat reset 8 sekund (velmi zvlastny postup ... :smt081 ) ... alebo staci pri zapnutom to podrzat? :)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Vo vacsine tak staci tak skus ale možno ma pravdu aj návod :)
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

Withy napísal:
:) ... no, navod hovori, ze vypnut router, zmacknut reset a drzat, popri tom zapnut router a drzat reset 8 sekund (velmi zvlastny postup ... :smt081 ) ... alebo staci pri zapnutom to podrzat? :)
hej, ved tak sa ma resetovat, ked už bude ztesetovany, zmeni sa farba LED z červenej na zelenu, alebo naopak (nevim už presne jak)
Withy
Amateur
Amateur

VELKA VDAKA panove :aasmile1: ...

... skutocne niekolko-nasobny restart zabral ... aj ked to stale nefachci na plne obratky (myslim rychlost sa mi akosi nepozdava) ... ale to uz snad doladim ... skuste este poradit nastavenie WLAN, ake by ste odporucali :) ... pretoze po kably mi to sviha 300 kB/s a WiFi 10 kB/s ... v tomto som zatial nastavenie nemenil ... :)

edit: rychlost sa upravila po zapnuti a vypnuti router-u ... vsetko slape ako ma :aasmile29:
azbest8
Novice
Novice

Príspevok od používateľa azbest8 »

dobry vecer, prosim o radu, dnes mi od t comu dosiel router D-Link 2641R, pokusil som sa ho nakonfigurovat na adrese 192.168.1.1 ako to pise v navode, nastavil som wifi siet, restartoval a v PC mi nabehla wifi siet aku som nastavil ale bohuzial sa k nej nemozno pripojit (pise ze je pripojena ale je tam zlty vykricnik), internet neide ani cez kabel napojeny z routeru vypise iba ziadne pripojenie k internetu, neviem co mam s tym robit a pozeram ze vela ludi ma podobny problem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

konfigurovať treba cez kábel, nie cez wifi
azbest8
Novice
Novice

Príspevok od používateľa azbest8 »

no ved cez kabel som to konfiguroval inak by ma na tu stranku ani nepustilo
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Pripojenie po LAN tak ak máš Windows 7 tak treba odpojiť a pripojiť adaptér v Ovládacom panely

K wifi stačilo by nastaviť tvoju Wifi sieť ako predvolenú tz. že Pri zapnutí sa pripoji automaticky a potom stači restart routra a NTB a malo by to ísť ak to nepôjde tak restart do Továrenských nastaveniach a vyskúšať znova
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

cely tento router je na kkt a ak si to niekto precita, tak hadam bude mat rozum a nekupi si ho.. aj pri kratsom vypade elektriky ho treba znovu nakonfigurovat, co zaberie cas. velakrat sa mi stal ten problem, ze wifi islo strasne pomaly, nepomahalo ani nastavovat ine kanaly, sifrovania ani typ prenosu. Momentalne, ked mi uz konecne ide rychlost na plno tak kazdych cca 30 minut sa wifi na 2s vypne a znova zapne co samozrejme prerusi stahovanie.. takisto defaultne nemas k nemu admin pristup, treba si ho nastavit cez telnet.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

tiež ma to se*ie že niekedy nenabehne internet a pomôže iba mnohonásobný restart alebo strelý blesk a všetko sa dá do default :lol:

už len čakám na marec a idem do slovanetu po net, pretože to je nenormálne platit toľko za takého slimáka
Napísať odpoveď