Je php programovaci jazyk?
Je php programovaci jazyk?
Caute, chcel by som sa opytat, ako to je z php, je to programovaci jazyk alebo nie? Niekde citam, ze je niekde ze nie. Co je teda spravne?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Je php programovaci jazyk?
no neviem, podla mna to tiez oficialne programovaci jazyk nieje, je to skriptovaci, v podstate sa da hovorit o programovani, ale oficialne nie, tak teraz neviem.
Ale samozrejme, že je to programovací jazyk, čo vymýšľaš? Aké "v podstate sa dá..." Ak už podstata nie je podstatná tak neviem ďe žijem
A aké "oficiálne"? Ukáž mi nejaké oficiálne vyhlásenie, že by to nemal byť progr. jazyk.
php ma so skriptovanim dost vela.... nieje to oficialne ale napr tu http://www.jazykphp.yw.sk/jazykphp_historia.php
-
audiotrack
VIP
pletieš si pojmy. Skriptovacie jazyky sú tiež programovacie. Ak myslíš že iba kompilované jazyky sú programovacie a interpretované nie, tak sa do témy láskavo nevyjadruj lebo z teba vypadne že vieš programovať v html a mňa odvezie záchytka
A navyše aj kompilované vs interpretované je dosť nejednoznačné (lebo napr. aj strojový kód je v podstate len interpretovaný procesorom). 
Ale keď sa vrátim k pôvodnej otázke, tak php je určite programovací jazyk (toto je jednoznačné, nejaké ďalšie zaradenia už tak jednoznačné byť nemusia).
Ale keď sa vrátim k pôvodnej otázke, tak php je určite programovací jazyk (toto je jednoznačné, nejaké ďalšie zaradenia už tak jednoznačné byť nemusia).
myslel si mna ze sa nemam do temy vyjadrovat, ved som ju zalozil a pytal sa nieco z dovodu aby mi to niekto vysvetlil....audiotrack napísal:pletieš si pojmy. Skriptovacie jazyky sú tiež programovacie. Ak myslíš že iba kompilované jazyky sú programovacie a interpretované nie, tak sa do témy láskavo nevyjadruj lebo z teba vypadne že vieš programovať v html a mňa odvezie záchytka
ok tak diky za vysvetlenie, cize php = programovaci jazyk.
Môžeš pomocou toho zapísať nejaký algoritmus, ktorý sa potom vykoná, takže áno, je to programovací jazyk. 
ok diky 
-
axxis
Addict
programovaci jazyk je vsetko co je turing complete - PHP tam spada (dokonca aj TeX)