A co by si chcela od 7milionoveho mesta? Ticho...klud a podobne? To sa radsej vyber k babke na dedinu.Klingonka napísal:
Och, tak toto nemám rada (:. A ja som rozmýšľala že sa tam v lete vyberiem.
Londyn
Re: Londyn
Ludia, ako je to na letisku v heatrowe?Je problem to letisko? 
Myslim je tazke sa vnom zorientovat?mozeme sa aj stratit?mysllim cestu tam aj spet.
Myslim je tazke sa vnom zorientovat?mozeme sa aj stratit?mysllim cestu tam aj spet.
Citat snad vies, staci len citat tabule co mas pred nosom, a samozrejme musis vediet kde chces ist...potom uz proste pojdes za nosom, za davom, za tabulami, mas na vyber....ja ked som prvy krat letel sam, a po pasovej konktrole do bezcolnej zony, som sa cely pokakany spytal toho colnika, ze kde mam teraz ist, a on sa na mna pozrel: 'zijeme v demokratickej krajine, chod kde chces'
Tod pomoc z jeho strany 
Fakt, ked vies na ktory gate mas ist (vies cislo) tak podla tabul sa zorientuj...pripadne sa opytaj.
Fakt, ked vies na ktory gate mas ist (vies cislo) tak podla tabul sa zorientuj...pripadne sa opytaj.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Naozaj sa nemáš čoho báť. Pokiaľ necestuješ často a nevieš, ako to na letiskách chodí, tak choď jednoducho za davom ľudí z tvojho lietadla. Pôjdeš niekoľkými dlhými chodbami, všade sú tabule ako "baggage reclaim", resp. niečo podobné. Ešte predtým sa dostaneš na colnú kontrolu, kde pekne pozdravíš "Hello" a ukážeš OP. Ujo/teta sa ťa maximálne opýta, "What's the purpose of your visit?" alebo "Where are you arriving from?", ty odpovieš a on ti popraje pekný pobyt a pustí ťa. Ďalej nasleduješ dav ľudí alebo nápisy "Baggage reclaim". Dostaneš sa do haly, kde je veľa pohyblivých pásov. Nájdeš poblíž umiestnenú obrazovku, tam si vyhľadáš svoj let, pri ktorom bude číslo pásu, ktorý ti vydá tvoju batožinu. Potom sa postavíš k pásu a keď začne chodiť batožina, vezmeš si tú svoju a môžeš ísť. Keď vojdeš do príletovej haly, zase hľadáš tabule ako "tickets" alebo "trains", "busses", "taxi"... podľa toho, ako sa chystáš dopraviť.
Nie je na tom nič zložité. Heathrow je obrovské letisko, ale stratiť by si sa nemal. Žiadne strachy.
Uži si pobyt a napíš, ako sa ti páčilo
Nie je na tom nič zložité. Heathrow je obrovské letisko, ale stratiť by si sa nemal. Žiadne strachy.
Uži si pobyt a napíš, ako sa ti páčilo
dakujem zuzu:) a cestou spet?:D
-
seth82
Darca
Čo cestou späť? Veď tie informačné tabule dovtedy hádam nepostrhávajú...Check-in je predsa všade na celom svete rovnaký (okrem USA, to je banda...) a brány fungujú taktiež tak isto ako napríklad v Bratislave, akurát, že je ich tam nepomerne viac...Keď sa tam dokážu vyznať cigáni, ktorí sem chodia využívať sociálny systém (a oni majú problémy prečítať niečo po Slovensky, nie ešte Anglicky), tak sa vyznáš a zorientuješ aj ty...
-
zuzkazuzka
VIP
Cestou späť prídeš na letisko, vyhľadáš si na obrazovke svoj let a zistíš, ku ktorému check-inu sa máš vydať. Tam sa zaregistruješ na let a potom hľadáš tabule "gates", dáš si všetky tekutiny a gely do plastového sáčku, čo ti dajú, prejdeš kontrolou, kúpiš nejaký parfém, alkohol, čokoládu atď v bezcolnej zóne. Popritom stále sleduješ, ako je na tom tvoj let, či lietadlo odletí načas, alebo má meškanie. Na tabuli sa pár minút pred boardingom objaví, z ktorej "gate" sa odlieta, takže k tej sa vydáš. A potom už len čakáš spolu s ostatnými ľuďmi, kedy vás vyzvú, že môžte nastupovať. No a hej sa domov 
takze sme tu konecne a je vsetko super:)
Chcel by som vas porposit o niake odporucania na zabavne parky, ale ze fakt dobre alebo niake dobre strasidelne domy kde nas budu strasit alebo nieco fakt dobre:)
dakujem
Chcel by som vas porposit o niake odporucania na zabavne parky, ale ze fakt dobre alebo niake dobre strasidelne domy kde nas budu strasit alebo nieco fakt dobre:)
dakujem
-
zuzkazuzka
VIP
Ahoj, no ako som ti písala v ss, tak väčšina parkov asi bude zatvorená. Keď sa do Londýna niekedy vyberieš v lete, tak určite odporúčam Thorpe park - bez neho moje leto ani nie je letom 
Idem studovat do Londyna od Septembra a kukal som si privaty na prenajatie.
Kde je hacik v tomto byte? Je nadherny a za taku cenu... ???
Kde je hacik v tomto byte? Je nadherny a za taku cenu... ???
Kód: Vybrať všetko
http://www.zoopla.co.uk/to-rent/details/4293319Re: Londyn
Hm, tazko povedat, mozno je to prenajom iba za jednu izbu a do druhej by ti nastahovali niekoho ineho, mozno...treba overit.
A pocitaj s tym, ze je to cena bez energie a vsetkych bills cize z tych £300 bude mozno aj £500, ale stale to je malo...neviem potom, mozno fakt len jedna izba...
A pocitaj s tym, ze je to cena bez energie a vsetkych bills cize z tych £300 bude mozno aj £500, ale stale to je malo...neviem potom, mozno fakt len jedna izba...
-
seth82
Darca
1. To bude byt na zdieľanie, to znamená, že budeš bývať s niekym úplne neznámym (čo sa ale nestane, dôvod uvediem nižšie). Samozrejme, že je to bez účtov, je to cez agentúru (Samuel Estates).
2. A práve preto, že je to cez agentúru (kde je ešte ďalšia kopa registračných poplatkov), to ubytovanie ti nedajú, pretože nemáš odporúčania a nemáš žiadnu históriu pobytu v UK. A predpokladám, že to nie je short-term letting, takže ako študentovi ti to nedajú už vôbec.
3. Pozeral si sa vôbec, kde ten byt je? Nájdi si postcode SW19 2RW a zistíš, že je to krááááásne v prdeli od centrálneho Londýna. A teraz si predstav, že máš za jeden deň nebodaj školu v dvoch rôznych campusoch a stráviš pol dňa (nepreháňam) cestovaním po meste. Ak je tvoj campus blízko toho bytu a budeš mať školu iba tam, tak tento tretí bod považuj za irelevantný.
2. A práve preto, že je to cez agentúru (kde je ešte ďalšia kopa registračných poplatkov), to ubytovanie ti nedajú, pretože nemáš odporúčania a nemáš žiadnu históriu pobytu v UK. A predpokladám, že to nie je short-term letting, takže ako študentovi ti to nedajú už vôbec.
3. Pozeral si sa vôbec, kde ten byt je? Nájdi si postcode SW19 2RW a zistíš, že je to krááááásne v prdeli od centrálneho Londýna. A teraz si predstav, že máš za jeden deň nebodaj školu v dvoch rôznych campusoch a stráviš pol dňa (nepreháňam) cestovaním po meste. Ak je tvoj campus blízko toho bytu a budeš mať školu iba tam, tak tento tretí bod považuj za irelevantný.
Myslim si, ze najvhodnejsou volbou, by pre teba bolo living on the campus, aspon prvy rok, vasina prvakou to ma v podstate iste ked sa to vybavuje v cas. Tam po roku nadviazes kontakty, priatelia atd...a po tom roku uz snad najdes dajme tomu, 2 osoby co by s tebou hladali nejaky dom/byt na prenajom.
Vazeni, ten inzerat je cena za PW, cize per week, za tyzden, nie???
Takze to mas 15600 za rok.........uz sedi cena lepsie?
Takze to mas 15600 za rok.........uz sedi cena lepsie?
Jasne ze som pozeral kde ten byt je.seth82 napísal: 3. Pozeral si sa vôbec, kde ten byt je? Nájdi si postcode SW19 2RW a zistíš, že je to krááááásne v prdeli od centrálneho Londýna. A teraz si predstav, že máš za jeden deň nebodaj školu v dvoch rôznych campusoch a stráviš pol dňa (nepreháňam) cestovaním po meste. Ak je tvoj campus blízko toho bytu a budeš mať školu iba tam, tak tento tretí bod považuj za irelevantný.
Bol som uz v Londyne 2 tyzdne a byval som dost daleko od centra mesta a metrom som sa dostal kamkolvek za okamih.
Ja som len tak predbezne pozeral tie byty aby som si spravil aky taky obraz, ale planoval som ist prvy rok normalne na campus na intrak a potom sa prestahovat na privat.
+ ze intak tam tiez nieje lacna zalezitost. A ten co tam poskytuje moja skola (Cass Business School - City University) tak je strasne divny.
Z nasej triedy ide do Londyna na vysku asi 10 ludi takze nemam nudzu najst spolocnika.
Ak je to cena per week tak sa potom sekli lebo je tam ze 300 je na mesiac.
-
seth82
Darca
300 týždenne je adekvátna suma, ale nebola tam ešte včera tá suma úplne iná? Zdá sa mi, že to opravili z 300PCM na 300P/W, čo v konečnom dôsledku zopdovedá vzhľadu a samotnému Londýnu...
Ujo Marky: ale veď som ti písal, že pokiaľ si si pozrel, kde ten byt je a pokiaľ si si vedomý toho, že ako dlho budeš cestovať, tak že máš považovať tretí bod môjho príspevku za irelevantný :3
Anyway - čo sa týka intrákov, tak napríklad u nás v Leeds sú o DOSŤ drahšie ako samotné domy na prenájom, hoci pravda je, že sú to všetko novostavby s relatívne vysokým luxusom. Záver však je - ak si môžeš dovoliť za byt zaplatiť 1350 libier mesačne, tak ber (tož predpokladám, že ak máš na toto, tak buedeš mať aj na zálohu, prípade na 3 mesiace dopredu a s agentúrou sa takto dá dohodnúť) a ak nie, tak môžeš hľadať ďalej...
Ujo Marky: ale veď som ti písal, že pokiaľ si si pozrel, kde ten byt je a pokiaľ si si vedomý toho, že ako dlho budeš cestovať, tak že máš považovať tretí bod môjho príspevku za irelevantný :3
Anyway - čo sa týka intrákov, tak napríklad u nás v Leeds sú o DOSŤ drahšie ako samotné domy na prenájom, hoci pravda je, že sú to všetko novostavby s relatívne vysokým luxusom. Záver však je - ak si môžeš dovoliť za byt zaplatiť 1350 libier mesačne, tak ber (tož predpokladám, že ak máš na toto, tak buedeš mať aj na zálohu, prípade na 3 mesiace dopredu a s agentúrou sa takto dá dohodnúť) a ak nie, tak môžeš hľadať ďalej...
Jj, cena sa zmenila, ved sa mi to nezdalo na byvanie v Londyne. Uz to je trosku relistickejsie...300pw.
BTW, ano Intrak stoji snad tolko kolko byvanie v nejakom malom byte, ale v cene mas zahrnute vsetky bills, a dost casto aj vratane Internetu, a vsetkeho ostatneho, cize podla mna je to este v pohode. Proste clovek sa uz nemusi starat o dalsie vydavky a kolko mina, ale ma fixnu platbu a minas energii kolko chces.
Neviem teda ako v Leeds ci v Londyne, predpokladam, ze drahsie, ale vo Walese stoja tie najlepsie intraky okolo 100libier per week, samozrejme bez stravovania...to si musi clovek hradit sam. Su samozrejme aj lacnejsie po 80-90 libier, ale cena je adekvatna veku budovy pripadne zariadeniu izby. Ked chce clovek kupelnu na izbe a podobne tak cena samozrjeme stupa aj cez tu stovku.
BTW, ano Intrak stoji snad tolko kolko byvanie v nejakom malom byte, ale v cene mas zahrnute vsetky bills, a dost casto aj vratane Internetu, a vsetkeho ostatneho, cize podla mna je to este v pohode. Proste clovek sa uz nemusi starat o dalsie vydavky a kolko mina, ale ma fixnu platbu a minas energii kolko chces.
Neviem teda ako v Leeds ci v Londyne, predpokladam, ze drahsie, ale vo Walese stoja tie najlepsie intraky okolo 100libier per week, samozrejme bez stravovania...to si musi clovek hradit sam. Su samozrejme aj lacnejsie po 80-90 libier, ale cena je adekvatna veku budovy pripadne zariadeniu izby. Ked chce clovek kupelnu na izbe a podobne tak cena samozrjeme stupa aj cez tu stovku.
-
seth82
Darca
Ceny internátov v Leeds si Unite Group stanovil na Od 120 libier týždenne. To je 540 mesačne aj s účtami. Ďakujem, neprosím, kamoš si prenajal v novembri úplne nový 2-izbový byt (s fakt veľkými izbami, pekne moderne vybavený, s vírivkou, atď) priamo v centre mesta za 630 libier mesačne bez účtov. Pre dvoch je to 315 na jedného za nájom, Council Tax ako študenti neplatíme a aj ak by sme mali elektrinu, plyn, vodu a Internet za 200 mesačne (čo je blbosť, pretože ja bývam vo veľkom dome, máme tu X počítačov a iných serepetičiek a platíme bez Council Taxu za všetky účty 220 mesačne), tak to je ďalšia stovka na jedného, teda dokopy 415 libier mesačne za fakt super byt priamo v centre mesta, bez hluku od ožratých študentov o 5 ráno a iných internátnych bonusov. Furt sa akosi prikláňam k privátnemu nájmu...
-
derriL
Expert
Neviete niekto o nejakom vyhodnom ubytovani na jednu noc(1.okt-2.okt) v Londyne?