ahojte,
mám taký problém.
dohodol som sa z jedným chlapcom (poznám ho) na kúpe univerzálnej tyčky na cvičenie +2x-10kg a 2x-5kg závažiami.dal som mu 50€. no len ja som si po to nešiel viac než mesiac...na písal som s ním pred veľko nočnými prázdninami a vravel,že je to ok. no vcera som mu písal a vraj ju jeho mama vyhodila ku kuka nádobe a stade ju niekto zobral. vraj jej zavadzala či čo.
no on mi nechce vrátiť peniaze. dá sa to nejako rieši ? nemám ani kupno predajnú zmluvu nič.
strašne ma to hnevá.
prosím povedzte svoj názor. osoben si myslím,že sa robiť nedá nič..
A to mas teraz dost zle. Peniaze tu urcite nevrati . Aspon mas ponaucenie do buducna, ze ked nieco kupujes nedavaj nikomu dopredu peniaze.Ludia su nevyspytatelni .
Teraz už môžeš len plakať nad svojou hlúposťou. Keď niečo kupuješ a zaplatíš za to, tak si po to máš aj hneď ísť, prípadne sa máš dohodnúť, nech ti to predávajúci prinesie (pošle). To že ty si to zaplatil a mesiac si nebol schopný si preto ísť je tvoja chyba. Osobne by som ti peniaze ani ja nevrátil. Známi nieje sklad aby skladoval cudzie veci. Do budúcna sa snáď z toho poučíš. O nejakej kúpno predajnej zmluve v tvojom prípade nemôže byť reč, nakoľko pochybujem, že si na takú zmluvu spôsobilí (právne aj rozumovo). Nevieš ani zrozumiteľne napísať príspevok nieto ešte sformulovať nejakú zmluvu.
nechcem chlapci do toho kecať ale zdravy rozum nehovorí, že peniaze vrátiť ? veď nič nedal... príklad:to že si kupim na ebayi nejaku vec a obchodník ju už nikdy na sklade nebude mať alebo z ineho dovodu ju nemá neznamená že si peniaze nechá, ale mi ich vráti. či na tomto svete už su same ku**y ?? byt na mieste predavajuceho tak tie peniaze vrátim... alebo sa mýlim ?
aviatik - kúpa veci na ebay alebo v obchode je diametrálne odlišný prípad od toho, čo tu autor témy opísal. Na ebay kupuješ vec, ktorú daný predajca vlastní. Autor nechal za seba kúpiť nejakú vec kamaráta a nebol schopný si po ňu mesiac prísť.
Ak už si chce autor témy aj napriek svojej blbosti dožiadať svojich 50e, tak nech ich pýta od kamarátovej mamy, tá to predsa vyhodila (ani sa jej nedivím, takú vec skladovať mesiac...).