predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: predajca auta na vodik v SR a cerpacia stanica v SR
A co vravite na pridavanie "vody" do benzinaku, aka elektrolyza vody a pridavanie vodika do paliva? Su o tom nejake clanocky, daki chlapici aj predavaju takuto "destilacku" do auta. Pripada mi to ako alchymia, kde dakto chce prdnut do ventilov, aby sa rychlejsie hybali.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
voda do zmesi sa pridavala pre nieco ine ako pre znizenie spoterby, alebo ekologickejsi chod ... v lietadlovych piestovych motoroch mala za ucel svojim odparenim znizit teplotu zmesi, takze sa jej do valca zmestilo viac a mohla sa viac stlacit , teda to zvysilo vykon ... v autach sa to nepouziva - mozno u specialov - lebo okrem oblasti najvyssieho vykonu to je skor problem - podchladeny motor ...
... elektrolyza a podobne kktiny ... neviem preco si niektori lojzovia z hornej dolnej myslia ze dokazu spravit zo styroch hadiciek a dvoch sedmiciek od uhoriek sofistikovany system na znizenie spotreby - lepsi ako stovky top vvojarov pracujucich pre X znaciek
... kazdy clovek vie, ze spalovanie vodika ziskaneho elektrolyzou je kravina, pretoze elektrolyza zozere viac energie, ako sa ziska naslednym spalenim 
... elektrolyza a podobne kktiny ... neviem preco si niektori lojzovia z hornej dolnej myslia ze dokazu spravit zo styroch hadiciek a dvoch sedmiciek od uhoriek sofistikovany system na znizenie spotreby - lepsi ako stovky top vvojarov pracujucich pre X znaciek
-
RATZINGER666
Darca
zhruba tak, ako pise norka_pb, ale este by som dodal, ze v automobiloch sa pouziva pri nasich pomeroch akurat v rally, hlavne pri skupine N4, kedy je to pri chladeni vlacov a piestov v tejto dobe uz nevyhnutnost... nevstrekuje sa priamo do valcov, vstrek je este pred vstupom do spalovacej komory, kde sa za posobenia tepla premeni na paru a je vstrekovana spolu so zmesou... a prave premena na paru je ta endotermicka reakcia, ktora sposobuje ochladzovanie celeho systemu, tzn. voda pohlti okolite teplo, cim pasivne ochladzuje samotne komponenty a je nasledne vylucena zo systemu spolu so spalinami... na kvalitu spalenia, resp. vybuchu to vplyv nema...
j, ucinnost elektrolyzy je ledva 80 percent. V sucastnosti sa na vyrobu vodika pouziva chemicka cesta, ktora je este menej ucinnejsia ako elektrolyza, ale zaroven je ovela lacnejsia. Vodik sa neda vyrobit s pozitivnou energetickou bilanciou.
Chcel by som! Pomer benzínu a vzduchu cca + - 17 : 1. Od vzniku benzín motorov fungovala verzia použitia vody ako chladenia i možného prídavného schladzovania či spaľovania. Zhodnoťte začiatky vývoja a informácii o spaľovaní + terajšie možnosti a technológie. Osobne som spoznal u 2takt motocykla Jawa čo je to nasávaný suchý teplý a vlhký ochladený vzduch nasávaný do karburátora. Jednoznačne iné vlastnosti chodu motora! Vlastnil som viac motocyklov Jawa 500OHC a prvý do vienka dostal aj prídavok domiešavania vody k nasávanému palivu. Super! Ja som ho odstavil! A kupoval som Viskostatik olej z dôvodu prehrievania motora (1976-8)! Ale chcel som viac popísať! Jedna slávna firma z WestGermany sľúbila pri konci 60 rokov že benzínové motory budú mať do desiatich rokov polovičnú spotrebu!!! No a vzniklo vstrekovanie benzínu a do dnešného dňa ma prekvapuje celý svet zo vstrekovaním hádam 10 generácie a spotrebou cca na úrovni z 8l/1500ccm na 6l/1500ccm a úžasnými výkonmi a maximálnymi rýchlosťami. Ináč v BA jazdila 1203-ka na PB v roku 1974 vraj pokusná a v roku 1977-8 sa tvrdilo v ČSSR, že PB je likvidačné voči benzín motorom, znižuje výkon i životnosť! Histórie blbostí sa dokolíka opakujú! Aha ! Mohol by nám niekto vysvetliť ako vytiahnem z denaturovaného liehu lieh??? Zarýpem!!! Možno je to obdoba vynálezov ako na vodík a motory! Pred 20 rokmi sa nám do ksichtu jeden človek smial a po troch pivách nám podal ruku že ano.