Free RS na vlastnu stranku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Free RS na vlastnu stranku

Príspevok od používateľa nestik »

Takže mám problém s nahodením RS na vlastnú stránku. Proste mám nakódovanú stránku vlastnú s vlastným designom, klasika.
Lenže by som tam chcel nahodiť nejaký redakčný systém aby nebolo toľko práce s upravovaním obsahu, zvlášť keď sa obsah bude často meniť, pridávať novinky atď... Skúšal som nahodiť PHP-fusion, naiňštaloval som ho, prepísal ftp prihlásil som sa normálne do admin menu. Hladal som snáď všade ale takíto návod neviem nájsť. Nevie mi niekto poradiť ako mám napr cez ten PHP fusion spojazdniť na HTML stránke ?? alebo sa to cez tento RS ani nedá?

//666. príspevok :twisted:
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Free RS na vlastnu stranku

Príspevok od používateľa BX »

Ak máš svoju stránku písanú v HTML/CSS, neurobíš z nej systém nejakým nainštalovaním niečoho.
RS nainštaluj (trebars ten fusion) a design si uprav tak, aby to vyzeralo ako tvoja (Budeš musieť naštudovať CSS a stavbu témy, ale to nie je nič ťažké ak si dokážeš napísať stránku)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ok dík idem to teda skúsiť raz som už taký template nahraný upravoval a keby som chcel nainštalovať na stránku ten RS tak potrebujem tam php jazyk pri každých RS?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Nemyslel si náhodou CMS ? a nie RS
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Je to možné, už som skúšal aj to ale tiež to nemalo žiadny výsledok. Je v tom veľký rozdiel?... Nezaujímal som sa o to až doteraz keď mi to už treba
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Jancuk napísal:Nemyslel si náhodou CMS ? a nie RS
CMS = Content Managment System == Redakčný systém = RS

Bez vedomostí si žiadny template pre PHP-Fusion nespravíš. Myslím, že tento systém je dobrá voľba (aspoň ja by som si ho zvolil), ale je potrebné dobre ovládať (X)HTML/CSS. Otvor si nejakú tému (napr. Gillette), popozeraj, ako to tam je a pokús sa o niečo podobné.
BX
Addict
Addict

nestik napísal:No ok dík idem to teda skúsiť raz som už taký template nahraný upravoval a keby som chcel nainštalovať na stránku ten RS tak potrebujem tam php jazyk pri každých RS?
Neviem či si myslel, že či potrebuješ hosting s podporou php, alebo vedieť jazyk php. Každopádne obe - áno. Ale stačia ti úplné základy php (aby si vedel čo je to echo a podmienky. Spracovávané dáta sú väčšinou v premenných s vhodným anglickým názvom, teda napríklad pre meno užívateľa je $user, alebo $username atď. Trocha rozmýšľania a stačko)

DjBass: Však nemusí si vytvoriť úplne vlastný template. Stačí mu nájsť nejaký vhodný(veľmi podobný svojmu vzhľadu) a poupravovať na svoj obraz.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak nahodil som si odznova to PHP fusion, template a už idem iba prerábať súbor theme.php a style.css, uploadnem svoje obrázky a snáď to dáko dotiahnem zatiaľ dík moc

//autoeditácia príspevku (06 Apr 2010, 18:08)
Tak ako tak upravujem a pozerám ten themes.php a zároveň aj styles.css tak vidím že fakt stačia v podstate tie základy php, takmer všade je vlastne len echo a obyčajné HTML kódy, tabulky atď... Takže to asi radšej pre budúcnosť naštudujem...
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.E.n »

nestik napísal:Tak nahodil som si odznova to PHP fusion, template a už idem iba prerábať súbor theme.php a style.css, uploadnem svoje obrázky a snáď to dáko dotiahnem zatiaľ dík moc

//autoeditácia príspevku (06 Apr 2010, 18:08)
Tak ako tak upravujem a pozerám ten themes.php a zároveň aj styles.css tak vidím že fakt stačia v podstate tie základy php, takmer všade je vlastne len echo a obyčajné HTML kódy, tabulky atď... Takže to asi radšej pre budúcnosť naštudujem...
Keď ti ide len o upravovanie obsahu, ale HTML & CSS máš vlastné, najlepšie niekoho poprosiť (a príp. aj zaplatiť) nech ti spraví RS na mieru, prípadne si to spravíš sám podľa tutov a návodov... prerábať na nejaký fusion to fakt nemá cenu...
BX
Addict
Addict

Čo by nemalo. Do fusionu (a do hociakého free CMS) má kopu stylov, pluginov, panelov a všeliakých vylepšovákov. Je lepšie zapracovať na úprave stylu pre free fusion ako platiť za niečo, čo nebude mať ani zďaleka takú funkcionalitu.
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Čo by nemalo. Do fusionu (a do hociakého free CMS) má kopu stylov, pluginov, panelov a všeliakých vylepšovákov. Je lepšie zapracovať na úprave stylu pre free fusion ako platiť za niečo, čo nebude mať ani zďaleka takú funkcionalitu.
Vieš čo, pochybujem že sa mu Fusion zapáči, pre začiatočníka to nie je až také jednoduché, okrem toho Fusion má teraz každé decko na jeho profi-mega-giga-turbo counter-strike stránke, takže samotný CMS stratil svoje kúzlo... okrem toho existujú lepšie alternatívy, najlepšia je vlastný RS, toť môj názor, rob ako myslíš.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No tak podľa mňa tiež najlepšie mať vlastné RS aj všetko, lenže neviem ako to spraviť najradšej by som mal celú stránku svoju aj s RS... Ak by si teda mal nejakú stránku už otestovanú, spolahlivú kde je nejaký tutorial na vlastný RS bol by som ti vďačný keby si ju sem dal :P
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nestik napísal:No tak podľa mňa tiež najlepšie mať vlastné RS aj všetko, lenže neviem ako to spraviť najradšej by som mal celú stránku svoju aj s RS... Ak by si teda mal nejakú stránku už otestovanú, spolahlivú kde je nejaký tutorial na vlastný RS bol by som ti vďačný keby si ju sem dal :P
Vieš čo... takto, už nejaký čas pracujem na takom jednoduchom open-source RSku, ktoré by som zverejnil na stiahnutie na "vzdelávacie účely" :) Má inštaláciu, administráciu, všetko ide spravovať a nastaviť, design môžeš mať vlastný (upravíš), nepotrebuje SQL, stačí podpora PHP, akurát neviem či by ti to stačilo... je to len beta, chýba tomu veľa, musel by som ti to upraviť do používateľnej podoby, okrem toho nie je tam niečo ako pridávanie noviniek, len spravovanie obsahu... aj na to potrebuješ znalosti HTML (napr. keď dáš tučné písmo tak <strong>text</strong>, vieš ako to myslím :D).
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

To by až tak nevadilo asi, web ktorý budem teraz niekedy pravdepodobne realizovať bude firemný a žiadne novinky tam pravdepodobne nebudú pridávané, aj ak tak v minimálnom počte. Vlastne by mi tam bohate stačilo to spravovanie obsahu. A to spravovanie obsahu by sa dalo priamo na stránke napr. bol by vytvorený len jeden účet napr admin s heslom a ten by mal vlastne práva tam spravovať obsah priamo na stránke ?
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nestik napísal:To by až tak nevadilo asi, web ktorý budem teraz niekedy pravdepodobne realizovať bude firemný a žiadne novinky tam pravdepodobne nebudú pridávané, aj ak tak v minimálnom počte. Vlastne by mi tam bohate stačilo to spravovanie obsahu. A to spravovanie obsahu by sa dalo priamo na stránke napr. bol by vytvorený len jeden účet napr admin s heslom a ten by mal vlastne práva tam spravovať obsah priamo na stránke ?
Presne tak. Normálne nainštaluješ (pri inštalácií vyplníš veci ako popis stránky, atď.- to sa využíva pre robotov, crawlov ako Google, Alexa, poznáš...), na konci inštalácie dostaneš bezpečnostný kľúč, ktorý sa využíva na prihlásenie sa do administrácie. V administrácií (maximálne jednoduchej, zato funkčnej a bezpečnej) potom môžeš ľubovoľne upravovať nastavenia a obsah stránky.
EDIT: Ak to myslíš vážne a fakt by si to chcel (aspoň skúsiť), niektoré veci som zatiaľ nedoriešil, nebola chuť, ale ak máš seriózny záujem, okamžite sa do toho pustím :) (sú to maličkosti, ale potrebné)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ako ja by som to určite minimálne vyskúšal otázkou je čo za to chceš ?
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nestik napísal:Tak ako ja by som to určite minimálne vyskúšal otázkou je čo za to chceš ?
Nič. Pokiaľ by bola tvoja stránka navštevovaná, určite by nezaškodil odkaz ako "Beží na (názov môjho RS)", ak by to nebol problém...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Určite nie :)
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nestik napísal:Určite nie :)
Tak potom vybavená vec :) Mohol by si to teda aspoň "testnúť", napíš mi na ICQ a dohodneme sa, máš k dispozícií server/hosting/web s FTP účtom ktorý podporuje PHP4/PHP5 ?
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Mám, nezisťoval som čo všetko to podporuje ale v pohode na tom beží PHP fusion tak snáď áno. Ok píšem ti.
Napísať odpoveď