Pamäťová karta
Pamäťová karta
Zdravým. Brat mal nokiu už neviem akú a mal tam 2 GB pamäťovú kartu ale už ho dlho nepoužíval a mal heslo na pameťovku. A teraz nevie aké bolo to heslo. Mobil komusi predal a pamäťovku si nehal. Ale ked som ju dal do notebooku tak mi ju ani nenašlo. A iný mobil kde sa dá dať microSD nemám. A ani to heslo neviem. Neviete mi poradiť ako by som odblokoval tú pamäťovku??? Ak by sa sformátovala tak to nevadí (aj tak nevie čo tam má) hlavne ide o to aby išla. Díky moc.
Re: Pamäťová karta
tak je recovery program na obnovu hesla ale ci funguje neviem. nemam otestovane. Ak by si chcel preformatovat tu pamatovku tak musis mat citacku alebo cez telefon by sa to dalo nejako preformatit s tym programom. daj viac info
Mám čítačku kariet... dal som ju tam ale ju nenašlo... oco má nokiu N95 sa mi zdá že to je.. tam by som mohol dať tú pamäťovku... ale ked ju tam dám tak pýta heslo.. a ja to heslo neviem... a ked nezadám heslo tak ako keby pamäťovku vyplo... a musím ju vytiahnuť a zase vložiť... a skúšal som dávať aj do USB čo bere microSD a ani tam mi ju nenašlo.. telefon používa asi nejaké skripty alebo čo a zašifruje to aby ju ani PC nenašiel.. Nájde ju iba telefon ale neviem heslo.. tak si neviem dať rady...
skus tento postup:
- stiahni si gparted: http://sourceforge.net/projects/gparted ... o/download
- tento program sluzi na pracu s particiami
- vypal iso na cd
- nabootuj z neho
- a vymaz staru particiu a vytvor novu
- rozhranie je jednoduche, takze je to otazka par minut
good luck
- stiahni si gparted: http://sourceforge.net/projects/gparted ... o/download
- tento program sluzi na pracu s particiami
- vypal iso na cd
- nabootuj z neho
- a vymaz staru particiu a vytvor novu
- rozhranie je jednoduche, takze je to otazka par minut
good luck
Idem to vyskúšať... díky... ale asi až zajtra lebo dnes už nestíham... a načo sa to má bootovať??? bootuje sa väčšinou ked sa robí s HDD ... a ja to potrebujem na pamäťovú kartu... Neviem či mi načíta čítačku kariet na notebooku pokiaľ to bude nabootované s CD ... lebo to potrebuje nejaké driveri... No neviem.. stiahnem a uvidím... ale ako hovorím.. až zajtra.. dnes mám veľa roboty...
odpoved na otazku:
- GParted Live je bootovacia distribucia Linuxu pre x86 počítače, vdaka ktorej mozes vyuzivat vsetky funkcie Gparted
- program bezi pod Linuxom preto teda musis bootovat do tejto distribucie a nie do winu
- ja som tento soft vyskusal a musim ho pochvalit, je prehladny, rychly a podla mna vyuzitelnejsi ako windowsacky spravca diskov...(a o tie ovladace nemaj strach, vsetko potrebne je obsiahnute, takze ti kartu najde)
Kód: Vybrať všetko
GParted Live is a small bootable GNU/Linux distribution for x86 machine.
It enables you to use all the features of the latest versions of GParted.- program bezi pod Linuxom preto teda musis bootovat do tejto distribucie a nie do winu
- ja som tento soft vyskusal a musim ho pochvalit, je prehladny, rychly a podla mna vyuzitelnejsi ako windowsacky spravca diskov...(a o tie ovladace nemaj strach, vsetko potrebne je obsiahnute, takze ti kartu najde)
Okis... akurád som prišiel z nočnej.... a stiahol som to... idem to napáliť a vyskúšať.... Potom sa ozvem... Zatiaľ díky...
No tak ja som to vyskúšl nič... nenačítalo mi ju.. ani v čítačke a ani cez USB... a dal som tam aj dobrú pamäťovku a ani tú mi nenačítalo... Našlo mi iba HDD...
No tak ja som to vyskúšl nič... nenačítalo mi ju.. ani v čítačke a ani cez USB... a dal som tam aj dobrú pamäťovku a ani tú mi nenačítalo... Našlo mi iba HDD...
- je vobec funkcna?
- ja som svoju 8GB microsd cez usb adapter pripojil k ntb a tento soft mi ju v pohode nasiel...
- takze som ti to odporucal ako overeny postup
- z toho mi vychadza, ze mozno nie je hw v poriadku..
- ja som svoju 8GB microsd cez usb adapter pripojil k ntb a tento soft mi ju v pohode nasiel...
- takze som ti to odporucal ako overeny postup
- z toho mi vychadza, ze mozno nie je hw v poriadku..
Ja som to skúšal aj s dobrou MicroCD 2GB... a tá čo mi nejde načítať je 2 GB taká istá... Aj značka a aj veľkosť... A nešla mi žiadna... Skúšal som aj cez čítačku kariet... a aj cez USB... a ani tak mi nenašlo ani jednu... A tú čo mi notebook načíta tak v telefone mi ju nájde... ale chce heslo... a ked zruším to heslo tak mi ju možno PC načíta... ale neviem to heslo tak cez mobil to heslo neodstránim... Tak som myslel že je nejaký somf na PC aby som to urobil...