Salvia Divotvorna

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Salvia Divotvorna

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

mi-chau napísal:To, ze to tebe pokazilo zivot neznamena, ze ostatni sa tiez nevedia ovladat.
Pekne povedané ;-) Kámo , dnes sme mali tu 5x ... ako ja na to nemám slov , dali sme to cez tu fajočku ... tie dôchodcovské fajky ... no , ako halucinácie ani nič podobné som nemal , ježííš ale tie smiéééchy ... a ťahalo ma to stále dole , ako keby som mal padnúť do jamy , skoro som sa smiechami zadrhol =DD ... trvalo to tak 15 minút , ale no zážitok ... a viac som ani nešiel , na také , že halucinácie , ani neviem ako ... z 5x by sa to asi ani nedalo ... super pocit ... raz za čas si to dám ;-)
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

MasifBEATs napísal:
Pekne povedané ;-) Kámo , dnes sme mali tu 5x ... ako ja na to nemám slov , dali sme to cez tu fajočku ... tie dôchodcovské fajky ... no , ako halucinácie ani nič podobné som nemal , ježííš ale tie smiéééchy ... a ťahalo ma to stále dole , ako keby som mal padnúť do jamy , skoro som sa smiechami zadrhol =DD ... trvalo to tak 15 minút , ale no zážitok ... a viac som ani nešiel , na také , že halucinácie , ani neviem ako ... z 5x by sa to asi ani nedalo ... super pocit ... raz za čas si to dám ;-)
5x som mal, tiez cez fajku... mna to tahalo dole a nakoniec som si musel sadnut. mierne halucinacie som mal, ale nie dlho
Kesoman
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Kesoman »

Kybelvody napísal: 5x som mal, tiez cez fajku... mna to tahalo dole a nakoniec som si musel sadnut. mierne halucinacie som mal, ale nie dlho
Preto vravim niet nad 20x extract pekne do prirody skupinka 4 ludi a ostatne pride 8)
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Kesoman napísal: Preto vravim niet nad 20x extract pekne do prirody skupinka 4 ludi a ostatne pride 8)
no ja som to uz potom neskusal, bolo to zaujimave, ale zeby sa mi to nejak extra pacilo to nie.
LoggedUser
Novice
Novice

Príspevok od používateľa LoggedUser »

Zdravím, chcel by som sa vás spýtať, kde by som mohol zohnať sadenicu, prípadné plodné semienko :smt006
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Mna by zas zaujimalo, ci je vhodnejsie to pripalovat tryskovym zapalovacom, alebo klasickym plamenom.
A kolko zhruba z toho 1g 20x extraktu treba na jednorazovku davku pre jedinca (iba zhruba).
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

LoggedUser: V pohode to zoženieš cez net, alebo ak máš možnosť tak vo Viedni sú min. 3 shopy kde to zoženieš a nielen to... :)
Sadeničku asi nezoženieš.. Jedine, že by ti niekdo dal.
johnykilla
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnykilla »

>mi-chau tryskovy, asi tak 1/10.... mozno aj menej, popytaj sa Virusa on mi tlacil do kotlika myslim
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

tryskovim a mnozstvo no nalozit taky plny kotol treba lebo to rychlo hori... to sa neda takto odhadnut pekne plny kotol :)
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

mi-chau ... triskový , kvoli tomu , ze triskovy ma 2000 stupnov pri plnom prude horenia , a pri 2000 stupnoch sa uvolnuje latka v savii SALVIUM A ... a 20x extrakt ti staci v pohode hned prvy tah a potom druhy a mas to ;-)
GhostyxD
Novice
Novice

Príspevok od používateľa GhostyxD »

ludia je toto ono?

Kód: Vybrať všetko

http://botanic.sk/smartshop/sk/Salvia-Apiana-cele-listy/Default.aspx?data=bW9kdWxlPXdhcmUmaWRXYXJlPTIyMQ%3d%3d
a toto je len 1 G?:

http://www.amsterdamshop.sk/www-webareal-sk-amsterdamshop-sk/eshop/2-1-Salvia-Divotvorna
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

To prve nie, druhe ano :)
GhostyxD
Novice
Novice

Príspevok od používateľa GhostyxD »

keď kúpim ten 30X extrakt tak to bude len na jedno použitie, či mi z toho ostane aj viac ?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

TenDruhy napísal: Keď prestanete húliť tie sračky tak ok.. Ja som húlil a som si to uvedomil, že to boli sračky a ničili mi život, peniaze, kamarátov, rodinu, pohľad na svet, prestal som s tým, prestaňte aj vy, budete lepšími ľudmi.. hoci zážitky zažité v iných stavoch sa nedajú popísať ako neprospešné, marihuana mi v niektorých prípadoch otvorila oči!
Prečo tu ideš moralizovať? Nezávisí to snáď od viacerých faktoroch jednotlivca, napr od povahy, temperamentu a psychiky? To že si ty robil kraviny neznamená že to zákonite musia robiť všetci ako si to ty nazval, feťáci. Wake up
spesko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spesko »

keby niekto chcel info o salvii, napiste mi spravu :)
rimeon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rimeon »

Šalvia divotvorná je v naších končinách pomerne vzácna rastlinka. Poznajú ju len dva okruhy ľudí. Ten prvý sú botanici a ten druhý sú ľudia, ktorý radi objavujú nové veci. Šalvia divotvorná (lat. salvia divinorum) bola pôvodne Mexická rastlina, ktorá bola pestovaná výhradne v oblasti jazera Miguel Areman. V tejto oblasti žili ešte pred objavením Ameriky osadlíci zvaný Maztékovia. A už oni objavili, že pri spaľovaní šalvie vznikajú v človeku zvláštne vnemy. Túto rastlinku ako jeden z prvých pôvodne skúmal Alfredo Ortega v roku 1982. Vtedy prišiel na to, že tento zaujímavý druh šalvie sa po vyfajčení stáva halucinogénny. Za túto vlastnosť šalvie divotvornej môže látka nazvaná salvinorín A. Táto látka je doteraz považovaná za najsilnejší prírodný halucinogén.

Názov divotvorná je zle odvodený od latinského divinorum. Pôvodne sa rastlinka mala volať salvia divinatorum, teda šalvia veštecká, ale nejaký profík na Harvarde sa raz sekol a nazval ju divinorum, teda šalvia duchov. Je síce pravda, že bola kedysi používaná pri obradoch, kde šamani videli duchov, predpovedali budúcnosť, vzývali bohov a duchov aby privolali dážď, alebo odvrátili rôzne hroziace pohromy. Salvia divinorum má teda pre Maztékov veľký historický význam.

Ako som už spomínal, salvinorín A je považovaný za najsilnejší prírodný halucinogén. Zaujímavosťou tohto halucinogénu ale je, že to nie je alkaliod tak, ako všetky ostatné halucinogény. Teda okrem divinorinu, ktorý je v tejto šalvii tiež prítomný. Zároveň nie je ani divinorin a ani salvinorín A návyková látka. Nie je teda na zozname zakázaných látok. To znamená, že šalvia divotvorná je legálna asi tak, ako keď si dáte normálnu cigaretu, alebo pivo.

Zaujímavosťou salvinorínu A je to, že doteraz nie je známy spôsob jeho účinku na mozog. Bolo zistené, že salvinorín neobsahuje žiaden zo známych receptorov, je to teda veľká záhada, ako vlastne pôsobí. Mozog sa s ním však vysporiada veľmi rýchlo. Najdlhšie výlety trvajú do 20 minút, zaznamenané sú 30 minútové prípady, ale to je rarita.

A ako účinkuje šalvia divotvorná? Kľúč k tomu je v jej mene. S A L V I A.

S – Subtle – Zvýšená vnímavosť, pocit, že sa niečo deje. Ale čo?!... Nízke dávky sú používané tiež ako afrodiziakum.

A – Altered perception – Zmena vnímania farieb, tónov, textúr a iných zmyslových podnetov. Zriedkavé poruchy krátkodobej pamäte. Nekontrolovateľný smiech. Stav je kvalitatívne podobný stavu „pekne zhulený“

L – Light – Halucinácie pri zavretých očiach. Geometrické tvary, špirály, fraktály. Na tomto stupni sú ešte vízie oddeľované od reality. Zvuky sú počuté inak, veci začínajú rozprávať.

V - Vivid – Komplexne trojrozmerne realisticke scény nerozoznateľné od reality. Neznáme hlasy. Pri otvorených očiach je ešte možný kontakt s realitou, ale ak sú oči zatvorené nasledujú realistické sny. Šamanské cesty do iných zemí či už reálných alebo vymyslených. Stretnutia s inými entitami, komunikácia s nimi. Pri zatvorených očiach strata reality.

I – Immaterial – Strata individuality, ega, kontaktu s realitou. Zážitky sa ťažko pamätajú, na tejto úrovni sa hovorí o stretnutí s Bohom, Bohyňou. Tieto zážitky majú monoteisticku podstatu. (Len jedna entita, absolútna kontrola)

A – Tažko povedať, pretože odtiaľ si nikto nič nedoniesol. Absolútna strata pamäte.

Táto rastlina je teda vďaka svojej histórií a tajomnosti stále málo známa, ale postupne sa o nej začína čoraz viac hovoriť a písať. Po tom, čo ste o nej tu čítali si asi myslíte, že je to niečo silnejšie ako marihuana. A je to tak. Šalvia divotvorná je silnejšia ako marihuana, jej trvácnosť je však nižšia. Ale teraz príde najväčšia pecka celého článku. Ak totiž chcete, šalviu divotvornú môžete pestovať aj u seba doma. Je síce pravdepodobné, že Vám zahynie, keďže to je veľmi chúlostivá rastlina. Ale ak si ju chcete kúpiť, môžete tak urobiť TU (pre živú rastlinku), alebo TU (pre extrakty). A tá najväčšia bomba je tá, že ak si objednáte živú rastlinku, tak tá sa pestuje neďaleko Trenčína a priamo pred dom Vám ju prinesie Slovenská pošta. Takže ich reklamý slogan, Posol dobrých správ sa v pohode môže zmeniť na Posol dobrého a legálneho hulenia.

nahlad na video :

http://www.youtube.com/watch?v=Mclorbt3ksw&feature=fvwrel
:smt033 :D :lol:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Sem tam mavam srdcovu arytmiu a teda aj vysoky krvny tlak. Otec je po infarkte, a jeho otec zomrel na infarkt. Sem tam si zahulim a uz dlhsie som chcel vyskusat salviu, ale koli zdravotnym problemom sa trosku obavam, aby ma nevykotilo. Travu zvladam bez problemov. Neviete ci salvia nejako nepriaznivo vplyva na srdce?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tazko povedat ked zvladas travu. Bracho ma tiez velmo slabe srdce a ked si dal praska, mal takeho kolibrika ze som uz uz chcel volat 112. Zavisi to pravdepodobne od stavu aky dostanes, t.z. ak dostanes nejaku paranoidno-desivo-stresujucu halusku tak by som sa nedivil infarktu.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

však užívanie šalvie pôsobí skôr odstrašujúco.
Videl som už strašne vela videií a mna na tom nič neláka práve naopak.
Môže mi niekto vysvetlit , čím to je že niekto sa úplne prepne vála sa po zemi zmyslov zbaveny a niekto sa len smeje? Je to spôsobene len množstvom? Alebo to pôsobý na každeho inač?
Napísať odpoveď