Mám v rámci diplomovej práce navrhnúť kamerový systém mesta, vie mi niekto pomôcť? kamery majú byť IP, prenos cez WIFI na operačné stredisko mestskej polície
nemáte link na najakú literatúru a kde by sa chéma najlespie kreslila(program), aké komponenty by to malo obsahovať??
HELpppppp
Kamerový systém mesta-help
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kamerový systém mesta-help
V ramci diplomovky by som skor arugmentoval tym, ze wifi nie je vhodna technologia na taketo pouzitie, jednak kvoli kvalitne IP kamier, prenosovej rychlosti zariadeni, moznosti rusenia ci odchytavania paketov, navyse nie z kadeho miesta potrebneho pre monitorovanie budes mat signal a hlavne vyhlad na pristupovy bod (AP)... V tomto priapde treba hladat nieco ine, mozno licencovane pasmo, resp. pripojenie kablom.
Ku kameram toho vela netreba, cize samotnu kameru, napajanie, pristupovy bod (AP), antenu k pristupovemu bodu a samotny pocitac. Potom mas mozno na pocitaci nacat zaznam pre moznosti neskorsieho prehravania zaznamu atd...
Ale stojim si za tym, ze na kamerovy system mesta treba urcite poriadne kamery, ktore budu mat lepsie rozlisenie, dostatocny pocet IR diod pre nocne videnie, niekolkonasobny zoom, otacanie... K tomu lepsiu DVR jednotku s velkym diskom + zalohovanie zaznamov, prepojenie na pocitac/LCD/TV pre online sledovanie operatora/straznika...
Ku kameram toho vela netreba, cize samotnu kameru, napajanie, pristupovy bod (AP), antenu k pristupovemu bodu a samotny pocitac. Potom mas mozno na pocitaci nacat zaznam pre moznosti neskorsieho prehravania zaznamu atd...
Ale stojim si za tym, ze na kamerovy system mesta treba urcite poriadne kamery, ktore budu mat lepsie rozlisenie, dostatocny pocet IR diod pre nocne videnie, niekolkonasobny zoom, otacanie... K tomu lepsiu DVR jednotku s velkym diskom + zalohovanie zaznamov, prepojenie na pocitac/LCD/TV pre online sledovanie operatora/straznika...