Teplota MB 108°C bez zaťaže-POMOC
Teplota MB 108°C bez zaťaže-POMOC
Mam taku teplotu na nezataženom PC a pritom mam 3 ventilatory. A ked ho trocha zatažim hned mi ho vypne. Problem je v tom ,že neje vôbec tepla MB a ani procesor. Už si s tym neviem rady ,zaruka už nieje. Podľa mna bude zli snimač teploty,alebo ja už neviem čo. Ako sa da znepojazdniť to teplotne čidlo? Poradte.

-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Teplota MB 108°C bez zaťaže-POMOC
Akú máš dosku? Vieš sa dotknúť chladiča chipsetu [northbridgu] prstom tak aby Ťa nepopálil? Maš aktívne chladený chipset [northbridge] alebo pasívne?
-
uplink
VIP
Do prílohy som Ti dal fotku Tvojej dosky z vrchu, chipset je to čo je vyznačené v zelenom, dokážeš sa toho dotknúť prstom, keď beží PC? Ak áno, senzory sú zlé. Vzhľadom na to ale že je to pasívne chladený chipset a je rovno pod VGA, tak to nemusí robiť dobrotu...
- Prílohy
-
- doska.gif
- (160.76 KiB) 338 stiahnutí
Uplink tym chce povedat, ze mas dat dole bocnicu a za behu PC sa dotknut chipseta. Ak na nom udrzis ruku, tak senzory su zle, ak na nom neudrzis ruku, tak mas problem. Tych 108°C je vela.
Ak ta teplota je fakt taka ako pisu senzory, tak by som ti doporucil vymenit teplovodnu pastu na chipsete, a slahnut nad chipset nejaky FAN.
Ak ta teplota je fakt taka ako pisu senzory, tak by som ti doporucil vymenit teplovodnu pastu na chipsete, a slahnut nad chipset nejaky FAN.
-
uplink
VIP
+ by na tom chipsete krásne držal 25-40mm vetrák, akokoľvek uchytený. Taká sranda dokáže teplotu zraziť rádovo o desiatky stupňov celsia...
poloz na chladic poharik vody, ak ti zovrie tak tam mas teplotu 108°C
a a by som nebol ot tak mas podla mna blbe cidlo
dufam ze to stou vodou nebudes skusat ...
dufam ze to stou vodou nebudes skusat ...
-
uplink
VIP
Nforce chipsety okrem tých nových sú celkom kvalitné piecky, čo ma známy pasívne chladený nforce tak má 70 stupňov v idly vo veľmi kvalitne vetranej skrinke a keď sa ho dotknem prstom tak mám pľuzgier 
-
uplink
VIP
Pasívna grafika a vedľa toho chipset, hmm to vysvetľuje mnoho. ok, spravím Ti jednu koláž v photoshope, Ty ju preveď do reálu to by malo pomôcť...
[chíľu mi to potrvá, použijem v nej aj jeden render]
Fuf to bolo dosť práce, takže ak spravíš toto, si za vodou [teda dúfam
]
[chíľu mi to potrvá, použijem v nej aj jeden render]
Fuf to bolo dosť práce, takže ak spravíš toto, si za vodou [teda dúfam
Diky moc,ti si umelec
,vyskušam a dam vedieť.
-
vikko78
Medium Professional
osobne si myslím, že tých 108 stupňov je blud...v evereste je ešte jedna hodnota AUX, a to je konkrétne niečo ako prídavné čidlo, ktoré ale everest nevie presne definovať, takže mi vychádza, že tvoja základná doska má hodnotu 42 stupňov...inak tá teplota chipsetu (v evereste ako MCP) je v poriadku na to že máš nforce430 (tie hreju aj na 75). mne sa akurát nezdajú teploty cpu....porovnával si teploty aj s inými softami?
ps: 108 stupnov na chipset je istá smrť. nie?
ps: 108 stupnov na chipset je istá smrť. nie?
-
adox
Light Professional
Na bratovom PC som nainštaloval SpeedFan len tak zo zvedavosti že akú bude mať teplotu...tiež prvá teplota okolo 100°C
bolo mi to divné, otvoril som bednu a povysával ho, mal tam veľa prachu tak som ho pekne vyčistil a keď som zase zabol speed fan potom tak teplota bola rovnaká tak tiež pochybujem že to bola pravá teplota toho
bolo mi to divné, otvoril som bednu a povysával ho, mal tam veľa prachu tak som ho pekne vyčistil a keď som zase zabol speed fan potom tak teplota bola rovnaká tak tiež pochybujem že to bola pravá teplota toho
-
uplink
VIP
v podstate je jedno akú má teplotu na chipsete, ak to mrzne kvôli nej, tie vetráky by to mali vyriešiť. Hlavne na tej VGA. Pasívna VGA je extrémne škodná v PC, ktoré majú "hrejivé" chipsety a vysokotaktované CPU, poprípade iné súčiastky, ktoré majú veľké stratové teplo.
Tu je teplota v Biose bez zaťaženia v kľude.Ked ta druha teplota stupne na 90 PC sa vypne.
-
typek61
Darca
to sa mi niejkako nezda ze by si mal 3308 ot/min a procak 61 celzia
skus odfotit ten chladic
skus odfotit ten chladic
-
vikko78
Medium Professional
čo je to za cpu? podla otáčok tam máš asi box chladič, inak skus vymeniť pastu...na 3000 rpm by ti to malo chladiť v pohode..
-
typek61
Darca
jasne ze musi vsak ja som mal maximalne 2200 ot ale toto je vazne extrem.asik to bude tou pastou 
Vymenil som aj pastu pod chladič procesora a teplota za 5min pri zaťaženi /konvertor videa/ stupne na 90stupnov a PC vypne. A pri tom mam jeden bočny plech vonku. Fotka Procesora a čipsetu:
-
uplink
VIP
veľmi zlý chladič, treba ho vymeniť čo najskôr. Je to skoro nízkoprofilový box a tie neuchladia temer nič. Zober si AC Freezer 97/Pro, alebo Xtreme, poprípade niečo sofistikovanejšie [zalman...].
jozotom od kiaľ si?
jozotom od kiaľ si?