Z LAN kabla do WIFI vysielaca?
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Z LAN kabla do WIFI vysielaca?
Zdravim,
mam takyto problem. V izbe na poschodi mam router ktory mi vysiela wifi na cele 1. poschodie kde sa da v pohode pripojit. Na dolnom poschodi mi WIFI casto vypadava respektive sa PC nepripoji vobec. Na dolne poschodie mam natiahnuty LAN kabel z routra. A tak mam otazku, existuje nejaka vec ktora by mi tu wifi siet z horneho poschodia rozsirila aj na dolne poschodie alebo sa to da len druhym routrom? Predstavujem si to ako nieco do coho by som zapojil spominany kabel, nejaky maly vysielac alebo neviem. Rozmyslal som aj nad zakupenim silnejsej anteny na router no to mi neprislo velmi prakticke. Existuje teda nieco take?
mam takyto problem. V izbe na poschodi mam router ktory mi vysiela wifi na cele 1. poschodie kde sa da v pohode pripojit. Na dolnom poschodi mi WIFI casto vypadava respektive sa PC nepripoji vobec. Na dolne poschodie mam natiahnuty LAN kabel z routra. A tak mam otazku, existuje nejaka vec ktora by mi tu wifi siet z horneho poschodia rozsirila aj na dolne poschodie alebo sa to da len druhym routrom? Predstavujem si to ako nieco do coho by som zapojil spominany kabel, nejaky maly vysielac alebo neviem. Rozmyslal som aj nad zakupenim silnejsej anteny na router no to mi neprislo velmi prakticke. Existuje teda nieco take?
-
Jancuk
Professional
Re: Z LAN kabla do WIFI vysielaca?
Existuje Acces point ale je to drahšie riešenie , lacnejšie by bolo keby sa ti dalo konfigurovať wifi v tom routry čo más a možno by sa dal zvysit dosah
-
viper1993
Medium Professional
Co presne tam treba konfigurovat?
-
Jancuk
Professional
Najprv napis aký más router , konfigurovat mozes Beacon, Threshold , Preamble typeviper1993 napísal:Co presne tam treba konfigurovat?
viper1993 > Ak tam máš štandardnú anténu (u väčšiny routrov to je 1-2 dBi) tak odporúčam kúpiť silnejšiu anténu a máš po probléme. Na routry samozrejme nastaviť potrebné nastavenie – najmä výkon, Fragment Treshold, RTS Treshold, Beacon Interval – v podstate to čo píše Jancuk.
V prílohe pripájam malú príručku – aby si vedel čo je čo:) Snáď som pomohol.
V prílohe pripájam malú príručku – aby si vedel čo je čo:) Snáď som pomohol.
- Prílohy
-
- Wi-Fi slovnik.pdf
- (83.76 KiB) 63 stiahnutí
-
viper1993
Medium Professional
router mam Draytek Vigor V2600
DR8PruBr: dik pozriem sa na to
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 10:57)
tak som pozeral nejake tie anteny, neda sa nejako zistit ake silne su tie 2 co boli k routru? podla toho by som totiz vedel aku kupit
napriklad taketo nieco http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
to ma 10dBi, Nie je toto ziarenie nejako skodlive pre zdravie kedze by ta antena bola asi 2-3 metre od mojej hlavy a router je zapnuty nonstop?
DR8PruBr: dik pozriem sa na to
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2010, 10:57)
tak som pozeral nejake tie anteny, neda sa nejako zistit ake silne su tie 2 co boli k routru? podla toho by som totiz vedel aku kupit
napriklad taketo nieco http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
to ma 10dBi, Nie je toto ziarenie nejako skodlive pre zdravie kedze by ta antena bola asi 2-3 metre od mojej hlavy a router je zapnuty nonstop?
-
Jancuk
Professional
Mozes kľudne dat aj tu 10db to ti len pomoze , tie a nie nieje to škodlive, hoc som cital výskum ze wifi znižuje sústredenosť na skolach a deti majú horšie známky 
-
viper1993
Medium Professional
No tak som kupil tu 10dbi, namontoval ju na router a nic sa nezmenilo, signal je stale okolo 20-30%. Treba nieco nastavovat specialne pre tu antenu? Ked ano tak kde? Tu je menu routra.
viper1993 > "Bezdrotova LAN" a tam si nájdi položku ako vyýkon, a veci, ktoré boli spomenuté vyššie.
Popripade si tú anténku aj inak natoč. Ona vysiela horizontálne - okolo svojej osi. Takže keď to chceš dole tak ju musíš natočiť inak.
Popripade si tú anténku aj inak natoč. Ona vysiela horizontálne - okolo svojej osi. Takže keď to chceš dole tak ju musíš natočiť inak.
-
viper1993
Medium Professional
Nic ako vykon tam nemam. Je tu akurat zmena modu a zmena kanalu. Kanal som uz skusal menit ale nepomohlo 
//natacat som uz skusal vselijako, nijako vyrazne nepomohlo
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 12:26)
Tak som nakoniec kupil novy router Edimax br 6424 ktory som nastavil ako universal repeater tj. prijima wifi z povodneho vigora 2600 a posiela ho dalej, avsak samozrejme tu je zase problem a to taky ze po case mi z nicoho nic vypadne internet. Siet vyzera ze ide no ako keby bola odpojena od internetu a vtedy ked vypnem repeater tak naskoci aj internet a vyzera byt ok. Po chvili ked ho znovu zapnem tak to chvilu kvazi bezi a po chvili zase vypadne. Co moze toto sposobovat? SSID na repeatri mam take iste ako SSID na routry, obidva mam takisto na channel 6 a obidve siete u sifrovane cez WEP s takym istym klucom.
//natacat som uz skusal vselijako, nijako vyrazne nepomohlo
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 12:26)
Tak som nakoniec kupil novy router Edimax br 6424 ktory som nastavil ako universal repeater tj. prijima wifi z povodneho vigora 2600 a posiela ho dalej, avsak samozrejme tu je zase problem a to taky ze po case mi z nicoho nic vypadne internet. Siet vyzera ze ide no ako keby bola odpojena od internetu a vtedy ked vypnem repeater tak naskoci aj internet a vyzera byt ok. Po chvili ked ho znovu zapnem tak to chvilu kvazi bezi a po chvili zase vypadne. Co moze toto sposobovat? SSID na repeatri mam take iste ako SSID na routry, obidva mam takisto na channel 6 a obidve siete u sifrovane cez WEP s takym istym klucom.