Samsung Jet s8000 vs Nokia N97
Samsung Jet s8000 vs Nokia N97
Zdravim vas, vopred sa ospravedlnujem ak je tato tema uz zalozena a zakladam ju zbytocne. Chcel by som sa vas spytat ci mi nemozete poradit ohladom tychto 2 telefonov: Samsung Jet s8000 a Nokia N97. Ktory z tychto uvedenych je lepsi?
Pozeral som aj porovnavania http://www.esato.com/phones/compare.php ... 464&cp=421 , vyzeraju skoro uplne rovnako az na operacny system a drobnosti. Ja by som hlavne potreboval na tom telefone aby mi tam islo ICQ a Facebook a ostatne zakladne veci,volanie,sms,hudba atd... Len neviem, na ktorom z nich ICQ a FB pojde, ci to pojde na nokii alebo aj na samsungu...Prosim o radu/y dakujem
Pozeral som aj porovnavania http://www.esato.com/phones/compare.php ... 464&cp=421 , vyzeraju skoro uplne rovnako az na operacny system a drobnosti. Ja by som hlavne potreboval na tom telefone aby mi tam islo ICQ a Facebook a ostatne zakladne veci,volanie,sms,hudba atd... Len neviem, na ktorom z nich ICQ a FB pojde, ci to pojde na nokii alebo aj na samsungu...Prosim o radu/y dakujem
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Samsung Jet s8000 vs Nokia N97
Podla mna rozhodne N97, ma operacny system Symbian(rozbehnuty,vela aplikacii...), ten samsung ma nejaky samsungacky 
na obidvoch by si rozbehal ICQ aj Facebook.. N97 ma vsak qwerty klavesnicu cez ktoru sa urcite lepsie pise na ICQ ako cez dotykovy displej, aj ked ho ma Jet perfektny
Takze celkovo je lepsia ta nokia? Nemohli by ste mi napisat nejake + a - tychto telefonov,ze napr ktory viac mrzne,ale ake to ma muchy?Resp. este Sony Er. Satio U1 Dakujem
ja mam Jet, kedze som ho kupoval v datarte tak nema preco zamrzat, uz ho mam mozno vyse pol roka a zatial ziadne zamrznutie a to ho mam zapnuty nonstop
minus tohto mobilu je ze sa lahko odblokuje, kedze odblokovacie tlacitko je na boku.. takze lahko som vyvolaval a posielal sms z mojho vrecka
, da sa to vyriesit ze si zaheslujes pristup do zoznamu, do poslednych volanych cisel a do sms-iek.. to je jedina vec ktora mi trochu vadi
minus tohto mobilu je ze sa lahko odblokuje, kedze odblokovacie tlacitko je na boku.. takze lahko som vyvolaval a posielal sms z mojho vrecka
-
uplink
VIP
Jét nie je plnohodnotný protivník N97 ani náhodou, ani cenovo, ani technologicky. Skús niektorý z rady HD 8xxx a 9xxx od Samsungu v cenovej kategórii N97 a N97 mini.
-
DeFeAt
Medium Professional
N97 jednoznacne, ten samsung by som skor prirovnaval k Nokii 5800
N97
+ qwerty
+ fotak, optika
+ OS
+ pamät!!! (32GB) + microSD
+ dizajn (pre koho ako
)
+ mobil prisposobeny na pripojenie na internet - icq, fb, pocasie..
+ 3,5mm jack, jack ma hore, prehravac pohode
- drahsi ako Jet - cena
viac minusov ma momentalne nenapada, sam som uzival N97cku asi tristvrte roka, bol som velmi spokojny, teraz mi trocha chyba lebo som v obdobi kedy nemam cas a neriesim novy telefon, ah..
volba jasna, N97..a este k ten display ma 97cka super, 16mil farieb, skvele rozlisenie a teraz novu N97cku vies zohnat za 250e, co je SUPER cena
N97
+ qwerty
+ fotak, optika
+ OS
+ pamät!!! (32GB) + microSD
+ dizajn (pre koho ako
+ mobil prisposobeny na pripojenie na internet - icq, fb, pocasie..
+ 3,5mm jack, jack ma hore, prehravac pohode
- drahsi ako Jet - cena
viac minusov ma momentalne nenapada, sam som uzival N97cku asi tristvrte roka, bol som velmi spokojny, teraz mi trocha chyba lebo som v obdobi kedy nemam cas a neriesim novy telefon, ah..
volba jasna, N97..a este k ten display ma 97cka super, 16mil farieb, skvele rozlisenie a teraz novu N97cku vies zohnat za 250e, co je SUPER cena
Zdravim, tak zobral som si jeta..predsa bol pristupnejsi financne
len mam otazku... Na nete pisu,ze vydrzi nejakych 7-8hodin hovoru a 400 h pohotovosti... Dal som tam tu baterku co bola v krabici vcera som ho vybil a do polnoci nabijal (mal 5 z 5 paliciek ) a dnes po 13h uz ma len 3 palicky a to som s nim nic nerobil len bol zapnuty. Moze byt,ze ta zakladna baterka ma slabu vydrz?
-
uplink
VIP
JARKUS ako bývalý majiteľ Jéta Ti poviem že nevydrží nejako extra dlho, netráp sa s tým. Vydrží viac ako 5800 XM, ale menej ako E52. Nezabúdaj že ten AMOLED display je riadny žrút elektriny pri danom kontraste aj keď papá menej ako TFT.
Takze sa to neda nejak obmedzit alebo zvacsit vydrz? Lebo mam pocit,ze mi nevydrzi ani den zapnuty 
Este mam otazku ohladom facebooku co je vstavany v jetovi...Ked som sa pripojil na Wi-Fi tak som si klikol naikonku facebooku a hned mi vypisalo,ze je mozne,ze mi bude nieco uctovane,ci chcem pokracovat ANO/NIE...web stranky ako google,icq a taketo mi isli...ked som sa chcel lognut na fb tak to zlyhalo... ked som to skusal druhykrat a dal som ANO tak to ide,ale neviem ci mi to bude nieco strhavat...
Este mam otazku ohladom facebooku co je vstavany v jetovi...Ked som sa pripojil na Wi-Fi tak som si klikol naikonku facebooku a hned mi vypisalo,ze je mozne,ze mi bude nieco uctovane,ci chcem pokracovat ANO/NIE...web stranky ako google,icq a taketo mi isli...ked som sa chcel lognut na fb tak to zlyhalo... ked som to skusal druhykrat a dal som ANO tak to ide,ale neviem ci mi to bude nieco strhavat...
-
uplink
VIP
Ak pojde cez Wi-Fi tak Ti nebude strhávať nič, ak pôjde cez "paketové dáta" či ako sa to volá v Jéte, tak áno, bude Ti fakturovaný klasický poplatok. Treba nastaviť prednostné miesto pripojenia na Wi-Fi nejaký bod.
Ako ho používaš? Koľko denne voláš, počúvaš hudby a "hráš" sa s ním?
Ako ho používaš? Koľko denne voláš, počúvaš hudby a "hráš" sa s ním?
A kde co ako to nastavim? Nechcem si tam nieco pokazit, resp, kde zistim,ze by mi to malo strhavat...ci tam je nejaka moznost pozret prenesene data alebo tak. No jeta mam od vcera... vcera som ho prvykrat vybil a dal nabijat do polnoci pokial nemal 5/5 paliciek... potom som ho mal zapnuty a ja som spal do obeda..takze mal som ho len pusteny cez noc a prisiel som o 2 palicky a nic som s nim nerobil..resp neviem ci nieco spravi ak ho vybijem a necham ho nabijat 12hodin ako to byva pri niektorych... lebo ja som ho nabijal mozno 3-4 hodiny
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2010, 14:02)
Este sa chcem spytat..som si dal Jimm nejake icq to je 0.6.0 beta a ked som sa dal prihlasit tak mi vypisalo ze Odeslat informace? Program Jimm 0.6.0beat muze pristupovat k Internetu. K nacitani informaci bude zapotrebi pouziti bezdratoveho pripjeni, ktore muze byt zpoplatneno. Pokracovat? Tak som pripojeny na Wi-Fi a toto mi pise... neviem ci budem nieco platit alebo ako
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2010, 14:02)
Este sa chcem spytat..som si dal Jimm nejake icq to je 0.6.0 beta a ked som sa dal prihlasit tak mi vypisalo ze Odeslat informace? Program Jimm 0.6.0beat muze pristupovat k Internetu. K nacitani informaci bude zapotrebi pouziti bezdratoveho pripjeni, ktore muze byt zpoplatneno. Pokracovat? Tak som pripojeny na Wi-Fi a toto mi pise... neviem ci budem nieco platit alebo ako
-
uplink
VIP
Sorry mal som asi 2 hodinový telefonát so zákazníkom, hneď dopíšem.
http://www.knowyourmobile.com/samsung/s ... g_jet.html
chceš preložiť? Ak áno, stačí napísať, len to chvíľku potrvá. To by malo vyriešiť Tvoj problém...
http://www.knowyourmobile.com/samsung/s ... g_jet.html
chceš preložiť? Ak áno, stačí napísať, len to chvíľku potrvá. To by malo vyriešiť Tvoj problém...
Poprosil by som ta, nech nespravim nejaku chybu... Lebo sa bojim,ze budem platit za to ze budem pripojeny na wifi a aj tak budem platit za net...
edit: este takto vyriesi to tu moju otazku,preco sa ma to vzdy pyta tu otazku,ze ci chcem pokracovat aj ked to moze byt spoplatnene?
edit: este takto vyriesi to tu moju otazku,preco sa ma to vzdy pyta tu otazku,ze ci chcem pokracovat aj ked to moze byt spoplatnene?
-
uplink
VIP
Takto zatiaľ, ináč akého máš providera? Mohol by si skúsiť sa pripojiť podľa návodu, ktorý som Ti pripol a tak po 20tich sekundách si skontrolovať stav prenesených dát. Ak bude 0b, tak ideš cez WiFi [v profile na internete, nie v mobile!].
- Prílohy
-
- connect.gif
- (123.24 KiB) 700 stiahnutí
Telefon som si kupil z alzy (http://www.alza.sk) , operator T-mobile ( kredit ), a kde najdem tie prenesene data? Skusim podla toho obrazku co si poslal...dakujem
rezim siete mam mat automaticky?
rezim siete mam mat automaticky?
-
uplink
VIP
Režim siete podľa toho ako máš nakonfigurovaný wifi Access Point [šifrovaný WPA, WPA-PSK [preshared key],WPA-2, alebo nešifrofaný]...či iný režim? Sorry ak som mimo 
Super, keď máš kredit, tak Ti to strhne prachy hneď, ako by si použil dáta - pár centov, takže z toho veľká škoda nebude. Ak Ti to aj po tomto nakonfigurovaní napíše ten poplatok, choď cez to na net a skús dsl.sk speedmeter, tam to cucne 2-3 MB.
Cez t-mobile si vytvor account na t-zones, tam sa prihlás, over sa posledným štvorčíslím PUK kódu a pozri si prenesené dáta, sú aktualizované viacmenej realtimovo. Tak sa to dá najlepšie overiť.
Super, keď máš kredit, tak Ti to strhne prachy hneď, ako by si použil dáta - pár centov, takže z toho veľká škoda nebude. Ak Ti to aj po tomto nakonfigurovaní napíše ten poplatok, choď cez to na net a skús dsl.sk speedmeter, tam to cucne 2-3 MB.
Cez t-mobile si vytvor account na t-zones, tam sa prihlás, over sa posledným štvorčíslím PUK kódu a pozri si prenesené dáta, sú aktualizované viacmenej realtimovo. Tak sa to dá najlepšie overiť.
Napriklad v robote sa prihlasim na wifi menom napr. HALA... dam jej podrobnosti a tam je SSID: HALA, pripojeni: infrastruktura, Typ zabezpeceni:WEP , Kanal: 5, MAC Adresa ... , Intenzita, dalsia mac a ip adresa... ak dam v MENU ikononku INTERNET/NASTAVENIA/ tam su internetove profily napr t-mob wap,mms,internet a nejake wifi co mi naslo... dam sa da vsade nejak nastavit ze typ prenosu u t-mob wap su datove pakety..u celeho t mob su d.pakety...ked dam nejaku wifi co mi najde tak mozem zvolit typ overovania: otevrit,sdileny klic,WPA,WPA2...typ sifrovania AES,TKIP...dalej neviem co mam este skusit...Facebook mi to chcel tiez spoplatnit ale vyzera,ze nespoplatnuje...to ICQ co som skusal tak to mi zralo neviem preco a ani som sa neprihlasil...nevies mi prosim poradit nieco take ako ICQ? Nieco co mas odskusane a co ti islo? ja by som ti popripade napisal co to robi...
SW VER: S8000XPIK3
CSC VER: S8000MOXDIK1
SW VER: S8000XPIK3
CSC VER: S8000MOXDIK1
-
uplink
VIP
Mohol by si skúsiť nainštalovať do Jétu Operu Mini [java based] a cez ňu skúsiť DSL.sk a test rýchlosti? Napr? iCQ pre Jéta je jimm napríklad ak ho chceš skúsiť. Btw. Ty máš na easy automaticky aktivovanú nejakú dátovú službu, alebo je to blokované? Resp. ako sú spoplatnené dáta na easy bez nejakých aktivovaných programov?
Pokusim sa najst tu operu a hodim si ju tam...Aktualny prehliadac tam je ten delfin. Ak mam byt uprimny tak vobec netusim, pretoze,ked som obycajny telefon a mal som tam jimm tak som sa pripajal cez WAP a po tusim 1mb mi to zozralo nejak cca 30-40 korun, takze neviem ci na ich stranke mam skusit nieco aktivovat alebo u nich v predajni. Ono ja som bol predvcerom v Auparku v T-mobile a tam mi povedali na ten moj pripad. ze to oni s tym nemaju nic spolocne,ze to ma ist do servisu...nic proti zenam,ale povedala mi to zena tak nemusi vediet o co ide lebo momentalne ja tiez neviem
nechapem, lebo ked som na wifi tak mi stranky idu normalne, ktorakolvek, ale ostatne veci ci si uz mam spoplatnovat alebo nejak prenastavit uz netusim. Ked to tak zoberem da sa pouzivat jimm aj cez wifi?