Mam notebook HP Pavillion dv6000, v celku dst sa zahrieva.Kedze uz nieje v zaruke, tak som sa rozhodol ze si ho rozoberiem aj sam. Ale rad by som sa dozvedel vase nazori kde si myslite ze je problem.
Tato teplota je namerana ani nie po hodine pouzivania (internet).
Dakujem za pomoc
HDD aj GPU su v ramci notebookov v normale (aj ked GPU ma asi tiez trochu viac ako by sa na internet patrilo), ale tych 70 stupnov je na CPU bez zataze vela, treba precistit ventilator, pripadne pouzit chladiacu podlozku, tym dosiahnes najviac. Niekde tu je aj tema o tych podlozkach.
urcite to bude prach v notebooku ... vycisti ho jemne z vnutra od prachu a malo by to byt lepsie ... pomohlo by asi aj vymenenie teplovodivej pasty ale to je uz trosku zlozitejsia zalezitost .... urcite to neries nejakou podlozkou ... to je najhorsie mozne riesenie ...
Skus hadat asi preco je podlozka najhorsia varianta ? Kedze pises ze NB je po zaruke cize bude mat uz 2 roky+ tak chyba bude zrejme v chladeni ktora sa moze vzdy uz len zhorsit t.j. raz sa presnate tocit ventilator uplne. Podlozka je na to dobra ak sa NB pouziva dlhsiu dobu /dajme tomu hranie/ kedy sa vsetko vyuziva na max a chces zabezpecit este dalsiu ochranu pre komponenty externym chladenim. Podlozkou nevyriesis pricinu iba symptom.
podložka je úplna zbytočnosť, zbytočne vyhodenie peňazí (to, že sa ti to zníži o 5 stupňov v záťaži aj to pri tých lepších ťa z problému nedostane). Zober vysávač povysávaj vetrák, príp. ho prefúkni ústami. Za ďalšie zabezpeč aby si mal priestor za ntb (príp tam kde ti fúka vetrák) aby mal vetrák kam vyfukovať vzduch a takisto aby ho mal aj odkiaľ nasávať (ak ho máš položený na posteli, perine a pod... tak tie teploty sú v normále). Najlepšie je keď si ntb podložíš niečim tak aby si ho zdvihol a aby mal vetrák dostatočný priestor na nasávanie vzduchy (ja som si to vzadu zdvihol o 3cm a teploty klesli rapídne dole, predtým som mal v záťaži 90stupňov procík a teraz mám 77, to je rozdiel 13 stupňov a stálo ma to 1€, pretože som si kúpil vitamíny a potom tú tubu narezal na tretiny a vložil pod ntb).