Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
zelo: zeby pevna padina bola taka uzasna na turistiku? imho nie... a olympus vonkoncom ee.. to uz radsej novy samsung nx10 s 30mm pancake alebo ked olympus, tak im uz viac verim s E-PL2 ... este mensie, este skladnejsie a bez zrkadla..
// ale aj tak si myslim,ze kedze soviet nieje a nechce byt fotograf, tak mu bohate bude stacit evfko
// ale aj tak si myslim,ze kedze soviet nieje a nechce byt fotograf, tak mu bohate bude stacit evfko
Hoya HD polarizer 67mm - £ 94.49 ...na origos Hoya stranke, napriklad na jessops.com ho maju za £105 (postovne neberme do uvahy)chlapec10 napísal: no a?
novy CPL HD 77mm -77 EUR, aj s postou, http://cgi.ebay.de/Hoya-77mm-HD-CPL-Cir ... 1c118435be
novy CPL HRT 77mm - 74 GBP - teda 85 EUR + este posta... takze si nemyslim ze su lacne, dokonca drahsie ako uz spominane HD, co boli doteraz najdrahsie
Hoya HRT polarizer 67mm - £ 62.00
Dost velky rozdiel podla mna....cenovo viac fandim HRTcku...
ja planujem najblizsie Hoya 72mm Pro1 Digital CPL. 70 USD, ten bude urcite okz 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Preco porovnas tie sumy? porovnaj najnizsie co najdes resp v rovnakom obchode. Lebo potom to nemozes porornavat.Lub0$ napísal:
Hoya HD polarizer 67mm - £ 94.49 ...na origos Hoya stranke, napriklad na jessops.com ho maju za £105 (postovne neberme do uvahy)
Hoya HRT polarizer 67mm - £ 62.00
Dost velky rozdiel podla mna....cenovo viac fandim HRTcku...otazka je teda, ze ci HRT, alebo iba 'obycajny polarizer' ako toto: http://www.jessops.com/online.store/pro ... /show.html
To je ako by si povedal ze Nikon D300 je drahsi lebo stoji viac ako D300s v Amerike
Chlapec, ale o com tocis, porovnavam ceny ktore su obe z oficianlej stranky vyrobcu daneho produktu, zda sa ti to byt dost neobjektivne?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nx10 s 30mm s cropom 1.5 je 45 mmMaki napísal:zelo: zeby pevna padina bola taka uzasna na turistiku? imho nie... a olympus vonkoncom ee.. to uz radsej novy samsung nx10 s 30mm pancake alebo ked olympus, tak im uz viac verim s E-PL2 ... este mensie, este skladnejsie a bez zrkadla..
oly 25 s cropom 2 je 50 mm.
takze rozsah je takmer rovnaky.
EVILi su stale drahe a myslim, ze klasicky hladacik je vzdy lepsi nez ele. hladacik.
a preco pevny objektiv? lebo sa s tym lahko komponuje. mas co mas a nemusis premyslat nad zoomovanim a tak.
pravdupovediac ak raz budem mat zbytocnych par sto eur tak ten olympus kupujem.
evfko by mu urcite stacilo. ved nech si vyberie.
Caffko. Chcel by som kúpiť digitálnu zrkadlovku avšak si moc neviem vybrať pretože som finančne dosť obmedzený. Vo fotení som amatér s vášňou pre fotenie.
Žiadam Vás teda o radu aký foťák do 300 € - nie nový samozrejme !!! ... A nejakú stránku kde by som našiel niečo v priaznivej cene.
Vopred Ďakujem.

Žiadam Vás teda o radu aký foťák do 300 € - nie nový samozrejme !!! ... A nejakú stránku kde by som našiel niečo v priaznivej cene.
Vopred Ďakujem.
-
chlapec10
Addict
Slovensko: ephoto.sk, foto.bazos.sk, hyperinzercia(tusim)Mythos napísal:Caffko. Chcel by som kúpiť digitálnu zrkadlovku avšak si moc neviem vybrať pretože som finančne dosť obmedzený. Vo fotení som amatér s vášňou pre fotenie.![]()
Vopred Ďakujem.
EU+Svet: Ebay(Urcite lepsie ceny)
Co sa tyka fotaku, tak podla moznosti a ceny(neviem co kolko aktualne stoji v 2nd hand):
Nikon: amaterska rada: D40,D40X,D60, pokrocila: D70S,D80
Canon: Amat. rada: 1000D, 400D,450D,500D(to uz asi bude drahsie) pokrocilejsie: 20D,30D,40D
Karma + Ti !!! ... Čo sa týka foťákov asi by som radšej išiel do Nikonu ... a trochu sa obávam kupovať foťák cez e-bay - nakoľko som ešte takto nič nekupoval. Neviem možno sú moje obavy neopodstatnené.
Mythos... a hod oko na tento clanok - imho velmi pekne popisane coho sa treba obavat a na co treba davat pozor pri kupe z druhej paprce - http://digiarena.zive.cz/Hlavni-rubriky ... fault.aspx
-
chlapec10
Addict
na tvoje obavy ohladom ebay.Mythos napísal:Karma + Ti !!! ... Čo sa týka foťákov asi by som radšej išiel do Nikonu ... a trochu sa obávam kupovať foťák cez e-bay - nakoľko som ešte takto nič nekupoval. Neviem možno sú moje obavy neopodstatnené.
Mam odtial niekolko fotakov, objektivov a bleskov a pod.... vsetko ako ma.
Ale tiez priznavam, ze vsetko bolo nove. Nic pouzite
Maki ... Díki ... prečítal som si ten článok !!!
chlapec10 ... čo sa týka poštovného a času dokým mi to príde ... obávam aby mi to neprišlo drahšie a dlhšie chodilo ako od niekoho zo Slovenska (e-bay má naštastie hodnotenie Sellerov tak na to by sa možno dalo aj spoľahnúť že je to poctivý predajca ) ...
Ešte k tým foťákom ... kamoš má Nikon D70 aj ho predáva ale vravel mi že nech si radšej kúpim D40 kvôli tomu že to je novší foťák ... ale zase čo som čítal recenzie na D40 a aj D60 tak to sú vraj skôr marketingové ťahy ako technologické pokroky ... ale zato sa mi D40-tka celkom pozdáva ... nemá až na pár chýb zlé vlastnosti a nieje prehnane drahá ... Ale za to radšej by som už Nikon D80 !!!
chlapec10 ... čo sa týka poštovného a času dokým mi to príde ... obávam aby mi to neprišlo drahšie a dlhšie chodilo ako od niekoho zo Slovenska (e-bay má naštastie hodnotenie Sellerov tak na to by sa možno dalo aj spoľahnúť že je to poctivý predajca ) ...
Ešte k tým foťákom ... kamoš má Nikon D70 aj ho predáva ale vravel mi že nech si radšej kúpim D40 kvôli tomu že to je novší foťák ... ale zase čo som čítal recenzie na D40 a aj D60 tak to sú vraj skôr marketingové ťahy ako technologické pokroky ... ale zato sa mi D40-tka celkom pozdáva ... nemá až na pár chýb zlé vlastnosti a nieje prehnane drahá ... Ale za to radšej by som už Nikon D80 !!!
-
chlapec10
Addict
presne tak, z amater ti bohato vystaci D40, len ak to myslis vazne s fotenim, tak ta onedlho zacne limitovat, takisto nepodporuje objektivy co nemaju zabudovane ostrenie. Takze ak financie dovoluju, tak skus D80Mythos napísal:Maki ... Díki ... prečítal som si ten článok !!!![]()
" presne tak, z amater ti bohato vystaci D40, len ak to myslis vazne s fotenim, tak ta onedlho zacne limitovat, takisto nepodporuje objektivy co nemaju zabudovane ostrenie. Takze ak financie dovoluju, tak skus D80 "
S fotením to myslím vážne. Fotím rád a dlhšiu dobu. K tomu zaostrovaniu by to vraj ani nevadilo nakoľko sa robia už prevažne objektívy s vstavaným mikromotorom. Ale rozhodne teda budem skôr pokukávať po D80. Ku Canonu niečo mi vieš poradiť ??? ... Ale vraj má Nikon krajšu krezbu ... Každopádne zatiaľ vďaka ... budem čakať na ďalšiu odpoveď a posielam Karmu + !!!
S fotením to myslím vážne. Fotím rád a dlhšiu dobu. K tomu zaostrovaniu by to vraj ani nevadilo nakoľko sa robia už prevažne objektívy s vstavaným mikromotorom. Ale rozhodne teda budem skôr pokukávať po D80. Ku Canonu niečo mi vieš poradiť ??? ... Ale vraj má Nikon krajšu krezbu ... Každopádne zatiaľ vďaka ... budem čakať na ďalšiu odpoveď a posielam Karmu + !!!
-
chlapec10
Addict
ano vyrabaju, ale ak chces usetrit a kupit pouzity tak to mozno budes potrebovat.
Ci ma lepsiu krezbu neviem, krezba je takisto zalezitost objektivu.
Z canonu asi najlepsie radu 20D/30D/40D podla ceny
Ci ma lepsiu krezbu neviem, krezba je takisto zalezitost objektivu.
Z canonu asi najlepsie radu 20D/30D/40D podla ceny
OKa díkes zatiaľ ... priebežne pozerám a rozmýšľam aj nad nejakým novým kúskom. 
Za 300E do rady 20D/30D/40D? Zbytocne...pises ze si amater, tak chod do nejakeho 400D, alebo starsi model 350D, neviem ci kupis 40D za 300e, pocitaj, ze ti bude treba aj objektiv, kartu, sadu na cistenie, tasku a podobne.
ak si z BA tak si prijdi ohmatat nikony
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... s-nikonom/
chystam sa
chystam sa
Áno nemám moc praxe zatiaľ s fotením zo zrkadlovkami, avšak ja ak niečo kupujem je to na dlhšiu dobu dopredu - to jest na niekoľko rokov. Tým pádom rozmýšľam či sa mi oplatí kupovať vôbec starší foťák ... myslím že nie. Ale uvidím ako vydajú financie.Lub0$ napísal:Za 300E do rady 20D/30D/40D? Zbytocne...pises ze si amater, tak chod do nejakeho 400D, alebo starsi model 350D, neviem ci kupis 40D za 300e, pocitaj, ze ti bude treba aj objektiv, kartu, sadu na cistenie, tasku a podobne.
//autoeditácia príspevku (29 Apr 2010, 16:33)
NN žiaľ nie som z BA ... a s najväčšou pravdepodobnosťou sa mi tam ani nepodarí prísť aj keď by som moc rád.i-cube napísal:ak si z BA tak si prijdi ohmatat nikony
chystam sa
zdar chalani...su tu 2 fotaky...a napiste ktory je lepsi
http://www.alza.sk/olympus-fe-47-stribrny-d159957.htm http://www.alza.sk/kodak-easyshare-z91 ... 120403.htm
http://www.alza.sk/olympus-fe-47-stribrny-d159957.htm http://www.alza.sk/kodak-easyshare-z91 ... 120403.htm