• AirSoft •
-
iwo1222
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: • AirSoft •
ked tam pojdes s timi lyziarakmi tak ta nie len ze vysmeju (v najhorsom pripade), ale ti ich aj rozstrilaju na franforce,
tusim v baumaxe, alebo dacomu tomu podobnom mali dake ochranne okuliare, raz to mal typek u nas na akcii a kupodivu vydrzali testy, ze vraj ho vysli dakich 5eciek
tusim v baumaxe, alebo dacomu tomu podobnom mali dake ochranne okuliare, raz to mal typek u nas na akcii a kupodivu vydrzali testy, ze vraj ho vysli dakich 5eciek
-
MasifBEATs
Zablokovaný
Nazdar , tak zacinam s airsoftom , asi pravidelne , som amater , bol som iba 1x bol som stale v zadu jak bojko , ale nepoznal som hotel nic ... a bal so msa co a jako , mal som pozicanu zbran ... ale rozhodol som sa to hravat aktivne a vyberam si nejaku zbran ( zaciatocnicku a hlavne dobru ) pre mna ... a najviac sa mi pozdava zatial tato :
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/ak ... metal.html
co na to hovorite ? Je to dobre pre mna ? Kvalitna zbran ? Zahram s tym dobre ? Dik za rady ... airsoft budem prevazne hravat v budove .
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 21:10)
http://www.municak.sk/hlavna-stranka/ak ... metal.html
co na to hovorite ? Je to dobre pre mna ? Kvalitna zbran ? Zahram s tym dobre ? Dik za rady ... airsoft budem prevazne hravat v budove .
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2010, 21:10)
-
Stoporko
VIP
Ahoj,
tá zbraň čo si si vybral je pre CQB (boj v budovách) úplne na nič a na figu. Je to dlhé AK - fajn do lesa. Do budovy oporúčam niečo z týhto zbraní: http://www.municak.sk/index.php?option= ... 8&Itemid=1 alebo rovno http://www.municak.sk/hlavna-stranka/os ... 36c-3.html . Nezabudni na kvalitné okuliare / masku(aspoň nejaké UVEX, určite NIE lyžiarske, slnečné a podobné ptákoviny) a aspoň základnú nabíjačku (rovno zahoď tú čo dostaneš ku zbrani a kúp Ansmann - majú bežne v muničáku). Asi vieš, že bežný CQB limit je 350fps, čo čínske zbrane akurát spĺňajú, takže upgrade nemusíš riešiť. Do budovy prudko odporúčam kolimátor a taktické svetlo, ale to sú druhoradé položky, prioritou sú okuliare a nabíjačka (aby si s tou z krabice nepodpálil barák).
Jo, buď kúp dobré okuliare alebo lepšie bude SANSEI masku (nie jej čínske pseudokópie, priplať si za značku, oplatí sa) - chráni aj ksicht a pri CQB sa strieľa z malej vzdialenosti - veľké riziko BBbeďárov na tvári.
tá zbraň čo si si vybral je pre CQB (boj v budovách) úplne na nič a na figu. Je to dlhé AK - fajn do lesa. Do budovy oporúčam niečo z týhto zbraní: http://www.municak.sk/index.php?option= ... 8&Itemid=1 alebo rovno http://www.municak.sk/hlavna-stranka/os ... 36c-3.html . Nezabudni na kvalitné okuliare / masku(aspoň nejaké UVEX, určite NIE lyžiarske, slnečné a podobné ptákoviny) a aspoň základnú nabíjačku (rovno zahoď tú čo dostaneš ku zbrani a kúp Ansmann - majú bežne v muničáku). Asi vieš, že bežný CQB limit je 350fps, čo čínske zbrane akurát spĺňajú, takže upgrade nemusíš riešiť. Do budovy prudko odporúčam kolimátor a taktické svetlo, ale to sú druhoradé položky, prioritou sú okuliare a nabíjačka (aby si s tou z krabice nepodpálil barák).
Jo, buď kúp dobré okuliare alebo lepšie bude SANSEI masku (nie jej čínske pseudokópie, priplať si za značku, oplatí sa) - chráni aj ksicht a pri CQB sa strieľa z malej vzdialenosti - veľké riziko BBbeďárov na tvári.
-
iwo1222
Medium Star
skoro vsetky cinske zbrane od JG, DB, ci CYMI cqb limit absolutne nesplanju, a vacsinou ho prekracuju,Stoporko napísal:Asi vieš, že bežný CQB limit je 350fps, čo čínske zbrane akurát spĺňajú,
ad kolimator, pokial mas nastavene pevne mieridla dobre, tak je podla mojho nazoru zbytocny, a v budove je to velmi ohrozena cast vyzbroje kedze ho mozno lahko aj pri 350fps prestrelit a znicit,
ad svetlo takticke, najviac sa ti zide na nocnich akciach ktorich bude tento rok hojne, (len na priklad kazdostvrtkovy nocny tronet(BA)CQB)
ad vhodna zbran na cqb> cim kratsie tim lepsie, spomeniem modely ako DB KAC PDW (vyborne celokovoe spracovanie, velka vydrz, ale na cqb vsak potrebne premerat a pripadne downgradovat), dalej P90 (ktora je velmi dobra vo verzii bez tlmica, vskutku kratucka, dobre manevrovatelna), aks-74u, g36c, mp5k-pdw(jedina mp5 ktora ma v3 mechabox, a znesie toho fest vela), alebo nakoniec spomeniem velmi smiesnu "m4 cqb special" [popripade potom este zbrane ktore maju rovno v nazve zahrnute CQB, napr UMP cqb, m4cqb-s, m4cqb-r....]
-
Stoporko
VIP
iwo - asi som sa zle vyjadril - všetky zbrane na ktoré som linkoval daný limit spĺňajú (asi okrem jednej). A asi sa obaja zhodneme, že aj vrámci ostrých aj vrámci airsoftu je pre CQB MP5 (v rozličných verziách) neprekonateľný king.
Tebou spomínané P90 je z môjho pohľadu ergonomický fail (skúšal som a fakt to nejde), aks74u som vlastnil (niekde som sem dával aj fotku seba s touto zbraňou...to boli časy
) a na cqb fakt nie (už v základe prisilné, s pažbou príliš dlhé...).
Kolimátor - súhlasím, že pevné mieridlá sú fajn (na L85 fičím len na mieridlách, však som ťa nimi túto sobotu kryl
), no s kolimátorom sa dá rychlejšie zamieriť - však na to bol primárne vyvinutý. Keď nahadzujem zbraň na rameno a chytám cieľ do mieridiel, tak je rozdiel či mám na zbrani kolim alebo pevné mieridlá - porovnávam tu streľbu s G36k s kolimom a bez. S kolimom to ide o niečo rýchlejšie a to sa na CQB predsa ráta, nie? A ak mi ho prestrelia - za 20e mám z honkongu nový, prípadne si dám pred neho ochranné plexi.
Tebou spomínané P90 je z môjho pohľadu ergonomický fail (skúšal som a fakt to nejde), aks74u som vlastnil (niekde som sem dával aj fotku seba s touto zbraňou...to boli časy
Kolimátor - súhlasím, že pevné mieridlá sú fajn (na L85 fičím len na mieridlách, však som ťa nimi túto sobotu kryl
-
iwo1222
Medium Star
no lenze aj tie tie zbrane ktore si linkoval su kapku nad limit (este v case ked som som robil v municaku dal som si tu namahu pomerat ich),
kazdopadne nechem ta dako znevazovat, robit z teba blba, alebo cokolvek obdobne, pruzinu a teda aj fps do toho cinania rvu podla toho ako sa im chce a od toho aky maju den....
ja osobne pouzivam p90 a nestazujem sa
kazdopadne nechem ta dako znevazovat, robit z teba blba, alebo cokolvek obdobne, pruzinu a teda aj fps do toho cinania rvu podla toho ako sa im chce a od toho aky maju den....
ja osobne pouzivam p90 a nestazujem sa
-
Stoporko
VIP
iwo - vychádzal som z údajov uvedených na muničákovskej stránke
Keďže cqb nehrávam a do lesa treba troška iné výkony, tak mi je šumafuk čo tam šikmoočká rvú v základe, keď si to aj tak potom musím pomeniť podľa seba. Problémy okolo základného fps čínskych zbraní sa tuším na WG riešili a vraj tie údaje na muničákovskej stránke by mali plus mínus sedieť (prípadne sa prisilná pružina aj tak po jednej hre vyťahá a dostane stabilný výkon podobný údaju na stránke).
A P90 mi naozaj nesadla - ako sa s tým dá zamieriť? však rúčka na ľavú ruku (ak si pravák) je totálne divne sklopená alebo mám čudné ruky
Pripadal som si ako by som strieľal z pištole, ktorú nemôžem ľavou rukou ani podoprieť, taký hybrid medzi SMG a sidearmom. Ale chápem, že niektorým ľuďom proste vyhovuje. 
p.s. A to nevravím o problémoch so zásobníkmi - buď hicap alebo nízkokapacitný lowcap (ešte som nevidel predávať okolo 100ranový midcap), pri napodobovaní reálnych jednotiek má jedinec vlastniaci túto zbraň úzko limitovaný výber, je to predsa len policajná zbraň, nie armádna - armáde problémy s opancierovanými teroristami rieši za použitia guľometu alebo palebnej podpory... jediné moje osobné plus pre tú zbraň, že ju mali v hviezdnej bráne
A P90 mi naozaj nesadla - ako sa s tým dá zamieriť? však rúčka na ľavú ruku (ak si pravák) je totálne divne sklopená alebo mám čudné ruky
p.s. A to nevravím o problémoch so zásobníkmi - buď hicap alebo nízkokapacitný lowcap (ešte som nevidel predávať okolo 100ranový midcap), pri napodobovaní reálnych jednotiek má jedinec vlastniaci túto zbraň úzko limitovaný výber, je to predsa len policajná zbraň, nie armádna - armáde problémy s opancierovanými teroristami rieši za použitia guľometu alebo palebnej podpory... jediné moje osobné plus pre tú zbraň, že ju mali v hviezdnej bráne
-
iwo1222
Medium Star
a tak samozrejme, kazdemu jak je libo,
dakomu proste sadne dakomu nie,
ked uz sme pri tom tak na osb pouzivam kalach ak74 (+-500fps) a vobec sa nestazujem kedze cele vnutro bolo menene
dakomu proste sadne dakomu nie,
ked uz sme pri tom tak na osb pouzivam kalach ak74 (+-500fps) a vobec sa nestazujem kedze cele vnutro bolo menene
-
Stoporko
VIP
tak som rozmýšľal nad výrobou airsoftového mínometu. Máte niekto nejaké návrhy/nápady/niečo overené? Vrhať na diaľku hrachové granáty katapultom (inak super myšlienka) sme zavrhli kôli bezpečnosti, tak isto aj sáčky naplnené vodou. Ideálne by bolo niečo, čo vystrelí projektil do výšky,ten sa po prekročení vrcholu balistickej krivky otvorí a vysype sa z neho obsah (bb/hrach...). Účinný dostrel by mal byť okolo 80 - 100metrov na rovine.
Vec má 2 problémy: projektil, ktorý sa vo vzduchu sám otvorí a ako ten projektil do toho vzduchu dostať (aby výstrely po sebe mali čo najpodobnejšiu trajektóriu).
Potom je tu otázka pri TEORETICKOM použití v lesnatej krajine - nesmie to podpáliť les, narobiť príliš hluk a buď to musí letieť pod hladinou koruny stromov alebo to musí byť schopné tú hladinu prekonať smerom hore i dolu.
nechcem sa zaoberať nedovolenou výrobou zbrane, všetko chcem vedieť čisto pre teoretické účely
Vec má 2 problémy: projektil, ktorý sa vo vzduchu sám otvorí a ako ten projektil do toho vzduchu dostať (aby výstrely po sebe mali čo najpodobnejšiu trajektóriu).
Potom je tu otázka pri TEORETICKOM použití v lesnatej krajine - nesmie to podpáliť les, narobiť príliš hluk a buď to musí letieť pod hladinou koruny stromov alebo to musí byť schopné tú hladinu prekonať smerom hore i dolu.
nechcem sa zaoberať nedovolenou výrobou zbrane, všetko chcem vedieť čisto pre teoretické účely
-
iwo1222
Medium Star
tazky technicky problem, ale aj to sa da riesit,
odpolovacia stanica velmi jednoducha novodurova rura pomalovana dakim camom nech to dako vyzera,
a ako mina jjednoduchy dvojpiratovy granat jeden pirat to vynesie do vzduchu, druhy rozmlati na vsetky strany, ale to je dost hlucne a nebezpecne,
a iny sposob ma zatial vsak nenapada, i ked keby sa daco take podarilo vyrobit bolo by to super...
a este ako toto pisem ma napadol taky jednoduchy a hlavne nehlucny sposob odpalovania ,
do tej novodurovej rury by sa dalo dake pohyblive dno, pod to dno napriklad pruzinu aj z AEG ktora ostala po upgrade, daku poistku,
- pruzina by sa pod pohyblivym dnom stlacila, vhodila by sa mina, potiahol sa kohutik, a struna by vymrstila minu do vzduchu,
dalsia vec je potom s minou
kazdopadne ostanem naladeny na tejto vlne, a budem sledovat reakcie a tvorive napady
odpolovacia stanica velmi jednoducha novodurova rura pomalovana dakim camom nech to dako vyzera,
a ako mina jjednoduchy dvojpiratovy granat jeden pirat to vynesie do vzduchu, druhy rozmlati na vsetky strany, ale to je dost hlucne a nebezpecne,
a iny sposob ma zatial vsak nenapada, i ked keby sa daco take podarilo vyrobit bolo by to super...
a este ako toto pisem ma napadol taky jednoduchy a hlavne nehlucny sposob odpalovania ,
do tej novodurovej rury by sa dalo dake pohyblive dno, pod to dno napriklad pruzinu aj z AEG ktora ostala po upgrade, daku poistku,
- pruzina by sa pod pohyblivym dnom stlacila, vhodila by sa mina, potiahol sa kohutik, a struna by vymrstila minu do vzduchu,
dalsia vec je potom s minou
kazdopadne ostanem naladeny na tejto vlne, a budem sledovat reakcie a tvorive napady
-
Stoporko
VIP
dík za nápad s tou pružinou. Ja som premýšľal nad spôsobom katapultu - tenký mikroténový sáčik naplnený vodou, priviazaný na cca 20m paracorde. Sáčik s vodou letia, v istom okamihu to lanko ten sáčik zadrží, voda letí zotrvačnosťou ďalej, teda trhá sáčik a kropí (doslova) nepriateľa.
Potom mi napadlo spraviť to bez toho lanka - katapult vymrští sáčik s vodou a obsluha katapultu do toho letiaceho sáčku vo vhodnom momente strelí z AEG dávku
vystrelovať as granáty? Nad tým som krute premýšľal, no v prípade, že mega zlyhá, tak obrovské (fakt veľmi) riziko, že nevybuchnutý granát o značnej váhe a rýchlosti niekoho seriózne zraní. Istiť to tromi petardami by síce šlo, no neviem.
Ako odpaľovacie zariadenie sa mi zdá reálnejší katapult. Na potato gun (horiaci stlačený plyn) potrebuješ presné zmiešavanie...
Potom mi napadlo spraviť to bez toho lanka - katapult vymrští sáčik s vodou a obsluha katapultu do toho letiaceho sáčku vo vhodnom momente strelí z AEG dávku
vystrelovať as granáty? Nad tým som krute premýšľal, no v prípade, že mega zlyhá, tak obrovské (fakt veľmi) riziko, že nevybuchnutý granát o značnej váhe a rýchlosti niekoho seriózne zraní. Istiť to tromi petardami by síce šlo, no neviem.
Ako odpaľovacie zariadenie sa mi zdá reálnejší katapult. Na potato gun (horiaci stlačený plyn) potrebuješ presné zmiešavanie...
-
MasifBEATs
Zablokovaný
To moje AK- 47 fullmetal ... ma 87 centimetrov , mam 15 rokov .... to je tak moc velke mi chcete povedat ?? Lebo som hraval ( ked som este nemal zbran ) s AK 47 BETA , ktora ma 71 centimetrov a myslim si ze akurat ... a tych 16 cm tak moc zaberie ? Neviem ... inac keby sa dalo , nemohli by ste mi vyhladat na municaku nejaku presnu zbran a halvne aby mala aspom tieto zaklady ? hovorim hlavne !
Dĺžka zbrane: Tak akurat 500 - 750 milimetrov
Hmotnosť: do 3.5 kg
Mechabox: kovový v.3
Zásobník: aspon tych 450 BB ... nech m ito vydrzi aspom jednu celu 20-minutovu hru
Hop Up: nastaviteľný
Úsťová rýchlosť: cca 450 fps by mohlo byt ... pod 400 nie asi ... prt sa rozumiem tomu ale nech to ma grady
Režim streľby: safe/semi/full
- batériu Large type 8,4V 1500mAh ( 1100 - 1500 )
nabijacku
Dik ... nieco do 150 € udaje su takmer iste ako pri tom ak47 full metal
Dĺžka zbrane: Tak akurat 500 - 750 milimetrov
Hmotnosť: do 3.5 kg
Mechabox: kovový v.3
Zásobník: aspon tych 450 BB ... nech m ito vydrzi aspom jednu celu 20-minutovu hru
Hop Up: nastaviteľný
Úsťová rýchlosť: cca 450 fps by mohlo byt ... pod 400 nie asi ... prt sa rozumiem tomu ale nech to ma grady
Režim streľby: safe/semi/full
- batériu Large type 8,4V 1500mAh ( 1100 - 1500 )
nabijacku
Dik ... nieco do 150 € udaje su takmer iste ako pri tom ak47 full metal
-
Stoporko
VIP
masifBeast - už je dosť hodín a som unavený, tak budem slušný: najdi si ju sám, nie je to taký problém.
K tvojim požiadavkám: ak to chceš na CQB tak cca 450fps je príliš veľa (CQB limit je 350)
450bb v zásobníku na 20minút - závisí od štýlu ako hráš, mne stačí 130ranový tlačák na 24h akciu, ak hrám spôsobom na akým som zvyknutý. Na lokálke (OSB) bežne miniem za DEŇ maximálne 400BB (z toho väčšinu na kryciu paľbu spolubojovníkom)
baterka 8,4V na 450fps je nonsens. Rátaj buď 7,4V LiPol (je potrebná spešl nabíjačka a balancér) alebo 9,6V bežné airsoftové baterky (NiCd alebo NiMH) s čo najvyššou kapacitou
nabíjačka je na začiatok pre bežné AS baterky postačujúca Ansmann
prečo hmotnosť do 3,5kg? Nie si chlap?
(just a joke...)
K tvojim požiadavkám: ak to chceš na CQB tak cca 450fps je príliš veľa (CQB limit je 350)
450bb v zásobníku na 20minút - závisí od štýlu ako hráš, mne stačí 130ranový tlačák na 24h akciu, ak hrám spôsobom na akým som zvyknutý. Na lokálke (OSB) bežne miniem za DEŇ maximálne 400BB (z toho väčšinu na kryciu paľbu spolubojovníkom)
baterka 8,4V na 450fps je nonsens. Rátaj buď 7,4V LiPol (je potrebná spešl nabíjačka a balancér) alebo 9,6V bežné airsoftové baterky (NiCd alebo NiMH) s čo najvyššou kapacitou
nabíjačka je na začiatok pre bežné AS baterky postačujúca Ansmann
prečo hmotnosť do 3,5kg? Nie si chlap?
-
Yos
Professional
Lipo, alebo NiMH? Ktorá baterka je podľa vás lepšia? Túto otázku si už pokladám istú dobu, no stretávam sa s rôznymi odpoveďami. Zaujíma ma, či sa viac oplatí zainvestovať do Lipo, alebo ostať pri štandarte NiMH bateriek. Ďakujem za vaše odpovede.
-
MasifBEATs
Zablokovaný
Stoporko , dik za odpoved ... a henta full metallka ( 87 cm co ma ) by fakt bola zla ? Ked ja uz som si ju oblubil , bude sa zle otacat ? ja ti neviem .... 
-
Stoporko
VIP
masif - 87cm na CQB - prečo nie? Keď môžu briti v astane liezť do barákov s L85a1 alebo amíci s M16... ide len o komfort, že v baráku dlhú hlaveň (super presnosť) nevyužiješ a s kratšou sa ľahšie otáča a mieri v stiesnených podmienach. No ak si si na ňu navykol, tak prečo nie?
yos - jednoznačne LiPo - 7,4V utiahne bezproblémov 130gurader strunu na základných kolesách so základným čínskym motorom (L85). Oproti NiMH sú tvrdšie, teda pri silných pružinách im pri výstrele neklesá napätie a udržiavajú si stabilnú kadenciu a "výkon." Čítal som, že čím silnejšia pružina, tým sa váhy viac prikláňajú na stranu LiPo.
Ich rozmery sú proti NiMH výhodnejšie pri rovnakej kapacite... proste LiPo rock and roll. Stačí jednorázovo zainvestovať do kvalitnej (dôraz na kvalitnej) nabíjačky a balancéra a máš vystarané (doporučené chrániť kontakty mosfetom - o tom ti viac povie Iwo). Nabíjací čas je oproti NiMH tiež rapídne kratší, majú prakticky nulové samovybíjanie, netreba im robiť údržbu (celkom vybiť a znova nabiť), v zime mi lepšie fungovali než NiMH (no na zimu sú super NiCd alebo olovo
). Jediná nevýhoda - nesmieš ich skratovať, lebo sa nafúknu a baterku môžeš vyhodiť (riziko výbuchu pri záťaži). Tie články o vybuchujúcich lipolkách a podobne - to platilo kedysi, najmä pri nabíjaní nekvalitnou (najlepšie základnou čínskou) nabíjačkou. Ak to hodíš na inteligentnú nabíjačku s módom pre LiPo, baterku napojíš na balancér (aby sa ti nerozišli články - riziko prebitia a výbuchu) a nebudeš ju úmyselne skratovať, tak sa nič nemôže stať.
yos - jednoznačne LiPo - 7,4V utiahne bezproblémov 130gurader strunu na základných kolesách so základným čínskym motorom (L85). Oproti NiMH sú tvrdšie, teda pri silných pružinách im pri výstrele neklesá napätie a udržiavajú si stabilnú kadenciu a "výkon." Čítal som, že čím silnejšia pružina, tým sa váhy viac prikláňajú na stranu LiPo.
Ich rozmery sú proti NiMH výhodnejšie pri rovnakej kapacite... proste LiPo rock and roll. Stačí jednorázovo zainvestovať do kvalitnej (dôraz na kvalitnej) nabíjačky a balancéra a máš vystarané (doporučené chrániť kontakty mosfetom - o tom ti viac povie Iwo). Nabíjací čas je oproti NiMH tiež rapídne kratší, majú prakticky nulové samovybíjanie, netreba im robiť údržbu (celkom vybiť a znova nabiť), v zime mi lepšie fungovali než NiMH (no na zimu sú super NiCd alebo olovo
-
iwo1222
Medium Star
ci lipol alebo nimh ?
ja som urcite za lipol, sice vstupna investicia je vyssia ako oproti nimh, kedze treba kupit procesorovu nabijacku s balancerom (ich cena ide o 50 do 500evr), o nabijaci cas u akumulatorov s vybornou kvalitou a dobrimi tech. vlastnostami je niekedy iba 10-15 minut, a lipol su vhodne iba pre velmi technikcky pokrocileho astaka kedze si vyzaduju specialnu starolistvot, udrzbu, skladovanie...
velmi vela o mosfetovich spinaniach som popisal na portali wargames.sk v sekcii na to urcenej, (linkovat nebudem nakolko lenivost nepodporujem), a takisto aj jednej so sekcii mam cennik mosfetov ktore vyrabam,
in case of any questions use google or PM
ja som urcite za lipol, sice vstupna investicia je vyssia ako oproti nimh, kedze treba kupit procesorovu nabijacku s balancerom (ich cena ide o 50 do 500evr), o nabijaci cas u akumulatorov s vybornou kvalitou a dobrimi tech. vlastnostami je niekedy iba 10-15 minut, a lipol su vhodne iba pre velmi technikcky pokrocileho astaka kedze si vyzaduju specialnu starolistvot, udrzbu, skladovanie...
velmi vela o mosfetovich spinaniach som popisal na portali wargames.sk v sekcii na to urcenej, (linkovat nebudem nakolko lenivost nepodporujem), a takisto aj jednej so sekcii mam cennik mosfetov ktore vyrabam,
in case of any questions use google or PM
-
Yos
Professional
Toto som mal aj na mysli. Lipol sú lepšie vo výkone a celkovo v kvalite, ale ich údržba a cena ma odrádza, naopak v Nimh nemáš takmer žiadnu údržbu, no ich kvalita je pomerne menšia. Preto som nevedel či sa mi oplatí potriasť peňaženkou pre kvalitu, alebo sa uspokojiť s nimh. Každopádne vďaka za odpovede.
A ešte jedna vedľajšia otázka, možno skôr na iwa, ale budem rád za každú pomoc. Mám RK 104 Evo od GaG a chcel by som tam namontovať tlmič. Problém je v tom, že to má veľký závit( viem, je aj redukcia
) ,no je to pravotočivý závit a neviem nato nájsť príslušný tlmič, alebo to vyriešiť inou cestou.
A ešte jedna vedľajšia otázka, možno skôr na iwa, ale budem rád za každú pomoc. Mám RK 104 Evo od GaG a chcel by som tam namontovať tlmič. Problém je v tom, že to má veľký závit( viem, je aj redukcia
-
iwo1222
Medium Star
ten "velky zavit" by mal mat v sebe mali inbus tusim 0.7mm, ten odsrobujes, vysrobujes ten velky zavit, a pod nim je klasicky 14mm cw/ccw a na 14 cw/ccw nie je problem najst tlmic
cw-clockwise
ccw-counterclockwise
cw-clockwise
ccw-counterclockwise
-
Stoporko
VIP
k tej údržbe LiPo batérií: aká údržba? Aké spešl skladovanie? Časy, kedy ich bolo treba nabíjať v špeciálnom sáčku (nehorľavý) sú dávno preč, nech žije inteligentné nabíjanie a balancér
Je to proste baterka ako každá iná, máme ich v mobiloch, modelári v lietadlách... a nikto z toho nerobí vedu, len airsofťáci
Oproti NiMH má obrovské výhody v tvrdosti a prúdoch, rozmery sú tiež fajn (tu zaplačú vlastníci zbraní AK - drvivá väčšina LiPol je tvaru hranola).
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 12:06)
taký dotaz: premýšľam nad CASV predpažbím pre L85. Do týchto moderných RIS vyfikundácií sa veľmi nevyznám, tak sa chcem spýtať: jediné, čo drží to predpažbie na zbrani je montáž na hornú RIS lištu zbrane, resp. ako sa táto vec pripája na zbraň? Ako je v tom upevnená hlaveň? Je to spojenie pevné/spoľahlivé - nekýve sa? Od akého výrobcu by ste mi odporučili kúpiť? Na ebaybanned som našiel za 70e http://www.ebairsoft.com/quality-vltorr ... -1073.html čo vy na to?
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 12:06)
taký dotaz: premýšľam nad CASV predpažbím pre L85. Do týchto moderných RIS vyfikundácií sa veľmi nevyznám, tak sa chcem spýtať: jediné, čo drží to predpažbie na zbrani je montáž na hornú RIS lištu zbrane, resp. ako sa táto vec pripája na zbraň? Ako je v tom upevnená hlaveň? Je to spojenie pevné/spoľahlivé - nekýve sa? Od akého výrobcu by ste mi odporučili kúpiť? Na ebaybanned som našiel za 70e http://www.ebairsoft.com/quality-vltorr ... -1073.html čo vy na to?