Teplota MB 108°C bez zaťaže-POMOC
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Teplota MB 108°C bez zaťaže-POMOC
uplink neni pravda vsak moj amd x4 9650 mi uchladil asik na 40-50 stupnov to sa mi niejak nezda
a mal som ten isty nizkoprofilovy chladic dodavany ku procaku
-
uplink
VIP
typek61 - ako máš riešený airflow [počet vetrákov a umiestnenie], dosku a skrinku? Aj moja skrinka uchladí stockový chladič, lebo je to malé tornádo, ale jeho možno nie. A máš v nej pasívnu VGA? A koľko diskov? Je tam hrozne veľa faktorov, ktoré ovplyvňujú vnútornú teplotu skrinky. Keď máš v predu povedzme 2-3 nechladené disky, tak máš CPU chladený vzduchom o teplote 40-45 stupňov, keď máš chladené disky, tak je to 30-35 + keď máš nasávanie z bočnice, tak máš čerstvý vzduch o teplote 22-25 stupňov na chladenie, ktorý keď zmiešaš s tým diskovým, tak dostaneš povedzme 35 stupňov a ten chladí CPU. VGA robí tiež piecku, ramky môžu taktiež a optická mechanika v neposlednej rade ditto. Tak isto nezabúdaj na teplotu prostredia, možno máš v izbe 20-22 a on môže mať 25 a viac. Je tam toho moc, moc veľa čo to ovplyvňuje.
-
typek61
Darca
dobre uz sa nehadam
prekvapkal si ma mam otvorenu bocnicu.teraz som si kupil novy fan lebo ked som kukal hd video alebo hral napr.gta4 tak to bolo riadne peklo teraz som spokojny fotka predtym fotka dnes 
-
vikko78
Medium Professional
typek61-pekný bordel v kábloch
(srandujem). inak za 5 min. 90 stupňov tam bude asi iný problem. toto sa ani pri boxoch nestáva. netaktoval si náhodou? poprípade skus vyresetovať bios, či ti náhodou nehaluzia volty v jadrách, takty a podobne..
A ako sa resetuje BIOS ?
-
vikko78
Medium Professional
znova som si kompletne čítal všetky príspevky, bios vyzerá byť v pohode. resetuje sa buď jumperom na základovke ( niekde v blízkosti baterie je jumper, ktorý na cca 10 sec. vytiahneš a potom dáš naspeť) alebo vytiahneš bateriu z mb na cca 10 sec....najprv skus to prvé....inak som sa nedočítal ten presný typ cpu, čo máš..
-
typek61
Darca
no co uz vela ventilatorov a este tam je podsvetenie a citacka kariet tak ja s tym nic nenarobim 
No už je to OK ,dal som novy chladič na procesor , novy 40mm fan na čipset a 2X fan na fraficku ,ale asi ten vpravo pôjde preč.
-
uplink
VIP
Úplne super
paráda, takto nejak som si to predstavoval. A ešte taká technická, ako sa Ti podarilo dať ten chladič na CPU tak ako si ho tam dal? Nemal by byť smerom ku čelnici skrinky, orientovaný? Tak aby vyfukoval vzduch do toho zadného vetráku? [výfuk]
Ako čiste teoreticky môže vyfukovať ten teplý vzduch aj do zdroja, ale je to zbytočná záťaž pre zdroj.
A ten vetrák čo chladí disky, je lepšie mať len vetrák čo ich ofukuje, nemusí tam byť aj samotný chladič, v tomto prípade je škodný...
Ako čiste teoreticky môže vyfukovať ten teplý vzduch aj do zdroja, ale je to zbytočná záťaž pre zdroj.
A ten vetrák čo chladí disky, je lepšie mať len vetrák čo ich ofukuje, nemusí tam byť aj samotný chladič, v tomto prípade je škodný...
Chladič na CPU musi byť tak alebo obrateny o180stupnov inak nepasuje. Ono by to bolo tak ako hovoriš lepšie . A ten chladič na "disky" to je pôvodny chladič čo bol na CPU ,je tam len položeny.
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
uplink
VIP
Tak daj z toho chladiča na CPU dole vetrák a pripevni ho tam nejako na bok, hm? : ) to budeš mať úplne ideálne...
Ináč nepasuje, hmm. To je Freezer 7 Pro nie?
Ináč nepasuje, hmm. To je Freezer 7 Pro nie?
Ano to je frezer,on pasuje na 4svetove strany len na Inteli , ale na AMD len na dve strany. Už to neprerabam ,kôli tomu vetraku ako hovoriš,aby som ho dal zboku ,teplota mi teraz pri 100% dlhodobom zaťaženi nestupne nad 46 stupnov.
-
typek61
Darca
tak predsa to bol ventilator hehe nechapem