Kúpa netbooku , Sony,Asus,či Lenovo?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Crank25
Light Expert
Light Expert

Kúpa netbooku , Sony,Asus,či Lenovo?

Príspevok od používateľa Crank25 »

Chcem si kúpiť netbook,idem do zahraničia a potrebujem ho hlavne na kontakt s domovom,dôležitá je pre mňa najmä spolahlivosť,aby sa mi nepokazil,a výdrž aspoň 6-7hodín. Žiadne náročné aplikácie ani hry,možno neaká uprava fotiek,skype,a viacmenej len net,či občas neaky film...
Nepotrebujem tam nič čo aj tak nevyužijem,hlavne tá spolahlivosť je dôležitá,a uvažujem nad týmito :

http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005ha-bily-d143618.htm alebo verzia 1008ha, alebo http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005pe-bily-d158912.htm ,su medzi nimi neake zasadne rozdiely?

A druha možnosť : http://www.alza.sk/sony-vaio-vgn-w12s1e ... 163715.htm

Malo byť v cene do 350eur,max tých 370,viac určite nie,a windows 7. Žiadne Lenovo som v tejto cene nenašiel,tak keby ste vedeli o neakom,uvítam.

Ďakujem za rady :)
mickey155
Expert
Expert

Re: Kúpa netbooku , Sony,Asus,či Lenovo?

Príspevok od používateľa mickey155 »

Moc sa do ntb nevyznám ale ako spoľahlivosť by som bral to sony vaio.Otec má vaio (nie toto) a je to super ntb.Zatiaľ sa mu nepokazil ani nič.Celkovo sony je skvelá a spoľahlivá značka
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som nedavno tiez potreboval nejaky netbook, iba kvoli netu,
a cez Alzu som bral ACER Aspire ONE 531hk, bol velmi lacny ale funguje uplne v pohode
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ak kvalitu tak jednoznacne to sony.. tam by som ani nerozmyslal alebo este toto lenovo: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s10-3 ... 162516.htm.. ale asi skor by som zobral to sony co si sem dal..
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Vo februari som kupil to VAIO, co pises, vtedy este za 450 cez HEJ.sk, pouzil som ho iba parkrat, vadi mi asi ta baterka, ktora dost trci, rozmyslam, ze kupim standardnu z toho starsieho modelu, ktora by mala drzat okolo 3 hodin a tuto nechat do zalohy. Dalsia vec je hlucnost, na takeho krpca narobi dost velky hluk, pri zatazi sa veru nahulaka.

Co som cital recenzie, vsade chvalili kvalitnu klavesnicu, tak som bol zvedavy, mna vsak sklamala, zvuk mi pride tak lacno plastovy, vyzor je vsak dobry. Najviac chyb robim kvoli kratkemu space a malemu pravemu shiftu, inak sa da.

Moj hlavny komp je tiez VAIO, ale FZ31S, 15,4", tak som to porovnaval hlavne s nim, s inymi netbookmi som nemal moznost. Dizajnovo mi asi vadi kontrolka prace disku, na FZ je jej podsvietenie ovela decentnejsie, na tom malom to prilis bije do oci, no nastastie je to z boku a nie navrchu ako u stupidnych acerov. Obrazovka velmi dobra, klasika pri Sony, vydrz baterky cez 6 hodin, ako slubili, zvuk je zial zalostne zly a vykon sa asi odvija hlavne od procesora. HD filmy si na tom nepozries, klasicke xvidy vsak prehra bez problemov. Naposledy ma nastvalo pozeranie southparku online, kde mi nechcelo pustit video na fullscreen. Dizajn je tradicne vydareny, co je u mna velke plus.

Od Win7 starter som ocakaval, ze to bude mat znizene naroky na komp, kedze v netbooku je len 1GB RAM, ale je to len stupidne orezana verzia win7, kde sa neda zmenit napr pozadie obrazovky a pod.

Ja ked to pouzivam mam na tom pustenu jednu aplikaciu v Jave, cca 100 MB z RAM, jeden vacsi xlsx subor,operu a Outlook, v pozadi ide Eset smart security a par povodnych VAIO aplikacii a to zvlada celkom v pohode. Ale treba nanho opatrne, pri vacsej zatazi dost spomali a dostava zabrat, ale tak to clovek asi ocakava, ked kupuje netbook.
Napísať odpoveď