Ahojte, mam doma starsi PC HP Compaq dc7100 USDT. Je s nim taky problem, ze ked stlacim tlac. pre zapnutie PC, tak sa tvari, ze sa rozbehne, fan sa roztoci, ale po 2 sekundach (mozno menej) sa vypne a zacne pipat 4krat alebo 9krat. Skusal som vymenit pamat, ale nepomohlo. Uz ma napda len doska alebo procesor.Chcem sa teda spytat, ci sa niekto nestretol s podobnym problemom a ako ho vyriesil.
Diki moc.
Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
uplink
VIP
Re: Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT
To pípanie je beep code, ale nie je univerzálny, je pre každý bios iný...
http://www.computerhope.com/beep.htm
Ak máš AMi bios tak podľa toho čo píšeš je to system timer failure a ROM BIOS checksum failure. Žeby poškodený bios? Máš na doske pripajkovaný bios, alebo je to vymeniteľný "šváb"? Aj jedno aj druhé ide vymeniť, jedno ľahšie druhé ťažšie. Externé flashovanie a programovanie biosu robia napr. v Ageme na reklamačnom na počkanie...
Btw. skús takú haluzu, clearni cmos, vyber baterku na 5 minút, daj ju späť a clearni cmos. To je len výstrel do čierneho, ale tiež niekedy nejaká blbosť zacyklý systém v bootovacej sekvencii...
http://www.computerhope.com/beep.htm
Ak máš AMi bios tak podľa toho čo píšeš je to system timer failure a ROM BIOS checksum failure. Žeby poškodený bios? Máš na doske pripajkovaný bios, alebo je to vymeniteľný "šváb"? Aj jedno aj druhé ide vymeniť, jedno ľahšie druhé ťažšie. Externé flashovanie a programovanie biosu robia napr. v Ageme na reklamačnom na počkanie...
Btw. skús takú haluzu, clearni cmos, vyber baterku na 5 minút, daj ju späť a clearni cmos. To je len výstrel do čierneho, ale tiež niekedy nejaká blbosť zacyklý systém v bootovacej sekvencii...
-
Don_Pipino
Darca
Re: Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT
Ahoj, diki za odpoved...posielam obr. , kde je vidiet tlacidlo (taky zlty cudlicek)....neviem na co sluzi, este som sa s takym niecim nestretol. Je mozne, ze to sluzi na reset biosu, alebo nieco podobne, ak hej....co s tym, kedy a ako to stlacit. diki.