Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ahojte, mam doma starsi PC HP Compaq dc7100 USDT. Je s nim taky problem, ze ked stlacim tlac. pre zapnutie PC, tak sa tvari, ze sa rozbehne, fan sa roztoci, ale po 2 sekundach (mozno menej) sa vypne a zacne pipat 4krat alebo 9krat. Skusal som vymenit pamat, ale nepomohlo. Uz ma napda len doska alebo procesor.Chcem sa teda spytat, ci sa niekto nestretol s podobnym problemom a ako ho vyriesil.

Diki moc.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT

Príspevok od používateľa uplink »

To pípanie je beep code, ale nie je univerzálny, je pre každý bios iný...

http://www.computerhope.com/beep.htm

Ak máš AMi bios tak podľa toho čo píšeš je to system timer failure a ROM BIOS checksum failure. Žeby poškodený bios? Máš na doske pripajkovaný bios, alebo je to vymeniteľný "šváb"? Aj jedno aj druhé ide vymeniť, jedno ľahšie druhé ťažšie. Externé flashovanie a programovanie biosu robia napr. v Ageme na reklamačnom na počkanie...

Btw. skús takú haluzu, clearni cmos, vyber baterku na 5 minút, daj ju späť a clearni cmos. To je len výstrel do čierneho, ale tiež niekedy nejaká blbosť zacyklý systém v bootovacej sekvencii...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypinanie HP Compaq dc7100 USDT

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ahoj, diki za odpoved...posielam obr. , kde je vidiet tlacidlo (taky zlty cudlicek)....neviem na co sluzi, este som sa s takym niecim nestretol. Je mozne, ze to sluzi na reset biosu, alebo nieco podobne, ak hej....co s tym, kedy a ako to stlacit. diki.
Prílohy
bios1.JPG
Napísať odpoveď