aku grafiku dokupit ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Petkoo5
Novice
Novice

aku grafiku dokupit ?

Príspevok od používateľa Petkoo5 »

zdravím,

chcel by som poradiť, akú grafiku by som mal dokúpiť ku tej mojej, čo teraz mám, aby išli obidve naraz v mojom PC
+ či by trebalo lepší zdroj, poprípade niečo iné dokúpiť...

moja zostava :

MSI K9N SLI-2F
CASE ATX MIDITOWER 400W
AMD ATHLON64 X2 5600+ DUALCORE BOX SOCKET AM2
ADATA DDR2 2x1GB 800Mhz dual kit
GF8800GT 512MB DDR3 TD2 PCX

- ak som dobre hľadal, tak tá moja sa už nevyrába, preto sa pýtam, či by tam pasovala nejaká iná nová, z bazáru sa mi moc nechce kupovať
- vopred ďakujem za odpoveď :)
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: aku grafiku dokupit ?

Príspevok od používateľa Sapo »

Pojde ti len taka, aku mas teraz. Ina nie. A aj keby ju nahodou dokupis, zvladne ti to zdroj?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ak vidim dobre, mas tam nejaky 400W zdroj, zrejme priamo s case predavany (eurocase?), takze ten zdroj uz teraz je na limite, dalsiu grafiku ti neutiahne isto. A navyse mam pocit, ze do tvojej zostavy ani nema velmi cenu kupovat novu grafiku, je akorat vybalancovana a ako dalsi upgrade zrejme vidim prechod na novu zostavu komplet. Pripadne do tohto co mas teraz, si zistit, ake nove AMD procesory ti pojdu na dosku (nechce sa mi googlit) a vziat tam ten najvykonnejsi, dokupit este 2GB ramky a potom uz by mala zmena grafiky cenu..., ale zasa, dokupenie dalsej k tejto, by vyzadovalo aj novy zdroj. Naviac, nemam pocit, ze by 8800GT na dnesne pomery bola extremne slaba grafika, v roznych obmenach sa stale vyborne predava a dava do novych zostav. Ako upgrade vidim 5850, ktora by ale asi tiez vyzadovala novy zdroj (alebo 5770, ta by nemala problem na sucasnom zdroji zrejme)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

No vidim ze si dopisal aj zdroj. Na SLI mozes z takym zdrojom zabudnut. A ako pisal johny, tak lepsie by bolo vymenit komplet celu zostavu, pretoze aj ten procesor je uz slabucky. Mal som presne ten isty, ktory som s doplatkom vymenil za Athlon X3 435 2.9GHz a pocitil som narast vykonu jak "svina".
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

upgrade dalsiej grafiky, by bol na tvoj pc uplna zbytocnost... vykon by bol zbytocne nevyrovnany s ostatkom zostavy, kupovat dalsiu grafiku je blbost, radsej obetuj nejake peniazky na nejaky phenom X4, este 2Gb ram a k tomu nejaku 250GTS, resp. ati 5. rady
Petkoo5
Novice
Novice

dík za radu chalani... do hardware sa moc nerozumiem, tak keby sa niekomu chcelo dať mi sem priamo linky na tie veci, čo ste spomínali ?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

PAuLi3 napísal:upgrade dalsiej grafiky, by bol na tvoj pc uplna zbytocnost... vykon by bol zbytocne nevyrovnany s ostatkom zostavy, kupovat dalsiu grafiku je blbost, radsej obetuj nejake peniazky na nejaky phenom X4, este 2Gb ram a k tomu nejaku 250GTS, resp. ati 5. rady
z 8800GT na 250GTS bude velmi maly skok, ktory ani nemusi poznat
johny_sk
Professional
Professional

Petkoo5 napísal:dík za radu chalani... do hardware sa moc nerozumiem, tak keby sa niekomu chcelo dať mi sem priamo linky na tie veci, čo ste spomínali ?
takze chces linky na komplet novu zostavu? ci len na nejaky procesor a pamat, ktore by ti sli na sucasnej doske?
Petkoo5
Novice
Novice

novú zostavu zatiaľ ešte nechcem kupovať, takže by som chcel linky na grafiku a zdroj, poprípade ako my tu ostatní radili ram a procesor... všetko na moju dosku, čo som písal na začiatku.. ak by trebalo ešte nejaké údaje ku doske, tak dopíšem...
johny_sk
Professional
Professional

mhm, dufal som, ze to bude jedno.., ale asi nie..., na stranke MSI som to priamo nenasiel s tym 2F v nazve, preto som tam nasiel asi dve najpravdepodobnejsie varianty:
http://eu.msi.com/index.php?func=prodcp ... incat_no=1
http://eu.msi.com/index.php?func=prodcp ... incat_no=1

ako mozes vidiet, podporovane procesory sa lisia..., nahodou nemas k doske manual niekde? tam by to tiez mohlo byt uvedene..., pripadne mozno bude treba googlit viac ako len 40 sekund :)
Napísať odpoveď