Jehovisti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Za co pokladate jehovistov ?

za krestanku cirkev
12
4%
za sektu
108
40%
neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju
28
10%
za ludi ktori nasilu presviedcaju o svojej viere a obtazuju spolocnost
125
46%

Celkom hlasov: 273

Styphnos
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Styphnos »

Co ja viem poznal som jehovistov, ktori ma nejak silne so svojou vierou neotravovali, ale zase som zazil takych, ktori mi tou svojou dotieravostou uz liezli na nervy. Dokial ma nejak neotravuju, tak v podstate proti nim nic nemam, nech si dalej vyznavaju, co chcu.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Jelko4 napísal:jakoze zvonia mi o pol 8 rano v sobotu aby mi dali neaky blby letak a pytali sa ma na pi......a este aj smrdeli :?
:lol:

u mňa boli raz dvaja v oblekoch a z kufríkmi. Myslel som, že nejaký podomoví obchodníci, podali mi ruky a spustili: Čo si myslíte o Bohu? Začal som sa smiať, obchodníci s dušou.Potom raz prišli dve ženy v strednom veku, smrdeli zatuchlinou, jedna z nich mala taky nedefinovateľný pohľad, mierne škuľavý a akokeby pozerala cezomňa, no strašne divný a dali mi svoje brožúrky. Pozrel som sa do nich, čo majú nového v agende a div sa svete, boli tam samé články o škodlivosti internetu a nabádaní rodičov, aby ho zakazovali deťom...
Keď tu prebehla kedysi debata o infiltrácii cirkvi slobodomurármi, vôbec mi to nepripadá nereálne, veď slobodomurári sú známi bojom proti tradičným kresťanským hodnotám a pri ich súčastnom svetovom vplyve by s tým nemali mať väčší problém. Napr. článok od biskupa Olivera Oravca:
http://home.nextra.sk/olinko/27.htm
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

trocha offtopic, ale posledna fotka v tom clanku je zaujimava :lol:
http://home.nextra.sk/olinko/Pictures/img7.jpg
Uz viem z kade google zobral to gmail logo :shock:
Ondrej115
Amateur
Amateur

Re: Jehovisti

Príspevok od používateľa Ondrej115 »

Moji susedia su Jehovisty ako katastrofa snimi kvoly ich posratym stretnutiam u nich doma je cela ulica zaplnena autami ked otvoria okna a počut tie ich somariny čo trepu zmanipulovanim ľudom.Minule suseda doniesla knihy jehovisticke tak som jej to do jej smetneho koša hodil nazad :) .Sú to chudaci si myslím lebo neuznavajú Vianoce,Veľku noc,deti možu byt len hodinu na nete,musia povinne počuvať tie ich dristy a pod.
Potom raz zazvonili dva dedovia davali mi pozvanku na ich kazne či čo pred nimi som to roztrhal a požiadal aby to vyhodili :D aj to spravili
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to jednoducho náboženský nezmysel, tí ľudia sú oblbnutí ich nezmyselnou vierou, ktorú šíria ďalej v naivnej predstave, že konajú dobro a budú za to niečo mať v imaginárnom sľúbenom budúcom živote.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

Myslím, že bolo veľkou chybou, keď boli jehovisti v 1993 uznaní u nás ako cirkev.
Podľa mňa je to sekta, bez ohľadu na to, že nemajú jednoho konkrétneho vodcu.
A každý jehovista je u mňa potenciálny vrah.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

potencionálny vrah? to mi vysvetli, prosím
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

mr_margera napísal:potencionálny vrah? to mi vysvetli, prosím
Zrejme narazal na tie ich teorie a ciny. Napriklad, keby si mal napriklad rodicov jehovistov, a ty nedaj Boze vazne ochories, alebo mas nejaku nehodu, a potrebujes transplantovat krv, pripadne nejaky zivotu potrebny organ, tak mas smolu, nechaju ta radsej zomriet, ako by ti mali nechat transplantovat cudziu krv do tvojho tela.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

mr_margera napísal:potencionálny vrah? to mi vysvetli, prosím
Presne, ako napísal Lub0$... jehovisti zásadne odmietajú infúzie, transfúzie a transplantácie,
ergo keď dieťa jehovistu zrazí napr. auto a nutne potrebuje transfúziu krvi, rodič to nepovolí...
ich "viera" to jednoducho nedovoľuje a hotovo, radšej sa bude modliť a dúfať v zázrak, event. nechá
zomrieť vlastné dieťa, lebo taká je vôľa Jehovu... scestné a obludné...
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to proste odsúdeniahodný nezmysel. Navyše, Jehovisti už predpovedali párkrát aj koniec sveta, holt, nejako to opäť nevyšlo.
Uverte. :wink:
jasomto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jasomto »

Ved prave to. poradite mi co mam robit? Moji rodicia su jehovovi svedkovia :( teda hlavne otec,mama ani tak nie (ale trochu tomu veri) a mna to nebavi 3 dni v lete niekde sediet a pocuvat debiliny ako mat pracu na polovicny uvazok aby iba viac mali casu otravovat s casopismi...Na tie ich veci co su 2 krat za tyzden na stastie nechodim a s casopismy uz vobec :wink: Ja to vobec neuznavam co tam hovoria,oni su uplne manipulovany,vygumovane mozgy... hovoria im aku hudbu mozu pocuvat (hlavne tu ich) ake filmy maju pozerat (hlavne tie ich) atd...
By som povedal ze to je skta ako nie je... Nie je preto lebo nemaju vodcu ,je preto lebo ich vsetko zaujima a ordinuju ti zivot...

Uplne si vyvracaju nazory. najprv hovoria aby sa nevzdelavali max. stredna skola ,na 2. strane bez vysokej skoly ti ani nedovolia byt v tych ich domoch (betel sa vola ten dom) ...

Mam 16 rokov a uz to nevydrzim...hovoril som to rodicom uz,oni sa len zacudovali,mamu to ani netrapi,len otcovi uplne vymleli hlavu....
Poradite mi pls ako odtial von?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

V prvom rade sa voci tomu obrn. Potom sa rozhodni ako dalej.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

jasomto napísal:Poradite mi pls ako odtial von?
Hlavne nemôžeš podľahnúť tlaku okolia, ak otec niečo začne splietať alebo čo. Ak to je matke jedno, to je tvoje plus, že nebudú tlačiť obaja. Nemôže ťa nútiť do ničoho, čo nechceš, jednoducho to musíš pri ňom doma vydržať a tipujem, že odsťahovanie sa bude neskôr z jednej strany vyslobodenie.
jasomto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jasomto »

Tak to ze podlahnem tlaku okolia sa neboj,kedze sa to 16 rokov nepodarilo :) nastastie
vacsinu casu aj tak travim s kamaratmi,ktory s JV nemaju nic spolocne,ale aj tak to dost hneva ked doma nieco pocujes podla biblie atd...
odstahovanie by bolo fajn,ale nemam prachy a v 18 tiez mat nebudem :( No jednoducho to treba vysvetlit otcovi,aj ked sa to tak jednoducho neda :cry:
Ja nechapem ako moze niekto tak lahko oblbnut tolko ludi...este mam stastie ze to nie su satanisti :D
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Ale ako hovorí Justin Bieber "never say never" :D

Aj tu chodia po dedine občas som s nimi kecal takí v pohode týpci mi dali nejakú oranžovú knihu že nech to poposúvam celej rodine a potom si prídu po to, že áno jasné :D Ale čo ma nasralo že si otvorili bránu a zrazu pozerám cez okno že kto to je výdem von a jehovisti.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

No tak to že tomu neplánuješ podľahnúť je dobré znamenie, nezávidím ti že sa nachádzaš v prostredí náboženských dogiem a k tomu ešte aj v sektárskom prostredí zároveň.

Skús sa s tejto situácie dostať trebárs školou s internátom kde môžeš počas šk. roka tráviť čas.
Ak plánuješ ostať doma obrň sa extra dávkou racionalizmu a skepticizmu a začni rodičom ukazovať aká je ich viera zlá(samozrejme len ak nieje na to háklivý to by nemuselo skončiť dobre, v tom prípade len ignoruj). Možno by ti prospelo prečítať si niektoré knihy ktoré ťahajú priamo proti náboženstvu... s najznámejších:
http://www.martinus.sk/?uItem=66667
http://www.martinus.sk/?uItem=69015

Držím palce.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečítaj si tieto články: http://integra.fost.sk/clanky/sekta_a_rodina.pdf

http://mydvajaspolu.webnode.sk/news/v-sieti-siekt-/

Viem, že existovala aj nejaká organizácia, združenie na pomoc s týmto problémom, avšak nepodarilo sa mi nájsť ich web, neviem, či ešte vôbec fungujú.

Skús sa informovať u SP: http://slovakia.humanists.net/
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Takym kok*tom by mala deti brat socialka.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Gangy, to zas nie... kým ho do ničoho nenúti a nespráva sa prehnane, tak je to podľa mňa ok. Ale keď to už začne byť extrém, že vyhodí decko z domu, keď nepristúpi na jeho "hru", tak vtedy by som ich vešal za vajcia do prievanu. Náboženstvo mi nevadí, hoci som ateista. Vadia mi sfanatizovaní veriaci.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

otecko aj dava financne dary tomu "spolocenstvu", spotrebice z domu vam este nepopredaval ?
Napísať odpoveď