Integrovana graficka karta
Integrovana graficka karta
Mam komp s doskou matsonic ms 9367e a mam vloženu graficku kartu do pci slotu normalne to ide akorat ta integrovana si taha furt z ramky kde to mam zrušit v biose.
-
trolejbus36
Light Expert
Re: Integrovana graficka karta
no skus v biose ale neviem ci ti to spravi
v biose som našiel iba nastavovanie pameti.
Mělo by tam bejt něco jako - always enabled - nebo tak něco a to přepnout . Já to mám hned pod tou velikostí paměti a ob řádek od výběru iniciace - integrovaná / PCIe . Ale mam pochopitelně jinej BIOS .
Nenašiel som.
Hladaj ďalej. Musí to tam byť, niekde určite. Možnosť za možnosťou. Hladaj niečo v zmysle "Shared memory" alebo "Max. shared memory" atď...
K tomu tvýmu typu sem manuál nenašel . Ta karta je v PCI nebo v AGP ? Jestli nemáš v Plug and Play setup page / Primary graphic adapter vybranou druhou volbu a tak je interní grafika pořád aktivní ?
Jak jsem pochopil je to asi starší deska se soketem 478 a agp slotem - tu grafiku bych teda viděl spíš v agp ?
Jak jsem pochopil je to asi starší deska se soketem 478 a agp slotem - tu grafiku bych teda viděl spíš v agp ?
Kartu mam v pci slote.
PCI karta si z ramky asi neberie, a že by si brala integrovaná? To sa mi tiež nezdá, jedine že by si ich mal zapojené spoločne CFX alebo Hybrid SLi, čo je na takej doske nepravdepodobné až nemožné. A pokial správne čítam, tá tvoja integr. si vezme maximálne 64mb takže tam už ani vlmi nieje čo znižovať.., a už ma nenapadá nič iné, len otázka: nemáš za primárnu grafiku určenú integrovanú, tj. zapojený monitor do nej? (viem že laická blbosť, ale som v koncoch
)
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
este nam povedz ako si prisiel na to ze ti z ram berie prave grafika
lebo mam pocit ze to s nou nema nic spolocne...
Tak tak, pretože ak máš monitor zapojený do PCI grafiky, teda pracuje tá, je isté že int. nepracuje. Takže logicky si nemôže brať pamäť.Pigesko napísal:este nam povedz ako si prisiel na to ze ti z ram berie prave grafikalebo mam pocit ze to s nou nema nic spolocne...
Mam 1gb ram a vidim že to snej taha a ked svyšim pamet na tu integrovanu v biose tak bere tolko čo som nastavil a ja len preto lebo som davnejšie mal jednu dosku s integrovanou grafikou a ked som zapojil grafiku do slotu tak vyplo tu integrovanu a netahala nič z ramky.
pozri niekde v PnP/PCI Configuration. vytiahne manual a citaj.
A tam kde si to ,,svýšil,, to nejde vypnúť? Hľadaj niekde tam.zosik 100 napísal:a ked svyšim pamet na tu integrovanu v biose tak bere tolko čo som nastavil
No on je to takovej zajímavej BIOS , v případě nastavení primární karty na PCI bere integrovanou , ta de maximálně omezit na 4mb - viz matsonic - nevlastním , ale jak jsem pochopil z manuálu .
Nenašel jsem manuál přímo na tuhle desku , ale bude to asi obdobné .
Nenašel jsem manuál přímo na tuhle desku , ale bude to asi obdobné .
Nenašiel som a to čo sa mi zdalo že to je ta grafika tak som to dal na disabled a furt to iste.
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
reset biosu, popripade ho updatni (ak nie je)...samozrejme ak ti to doska dovoli, kedze momentalne nie je schopna nicoho 
Bios som už resetol.