EK, TK
EK, TK
No, zijem v FR mam tu aj svoje auto... ale to mam prihlasene aj poistene na swk, kvoli lacnemu poisteniu zo slovenka... Ale mam mensi problem s Tk/Ek, kedze ju musim prejst v juny, ale domov neplanujem ist skor ako v auguste. Cize potrebujem vediet ze ci nevznikaju nejaku problemy ak by som ju presiel tu. Podla mna nie, ved europska unia, tak kriteria by mali byt vsade rovnake. Potom by ma aj zaujimala cena. Dakujem!
Re: EK, TK
Myslím, že to možné nie je. Teda nie som si istý, či to platí aj vo Francúzsku, ale my máme tiež jedno auto prihlásené v Čechách a na Slovensku nemôžeme podstúpiť TK ani EK. Musí sa to robiť v štáte, v ktorom je auto prihlásené.
tak to dufam ze nie... lebo fakt neplanujem cestovat skor domov...
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
6 rokov sme mali auta prihlasene v cz a pouzivane u nas ..vzdy sme sa museli je*at do cz, nakolko na sk to neslo spravit 
ak ta nestopnu uniformovani tak na EK/TK mozes ist aj neskor
Ako nemam nestastie na policajtov... ale nechcel by som to riskovat... vobec ma netesia vase informaciesundevil napísal:ak ta nestopnu uniformovani tak na EK/TK mozes ist aj neskor
-
Suffel
Guru
zdroj: http://www.automagazin.sk/am0405/pa_03.phpPodľa legislatívy EÚ (direktíva EÚ č. 96/96/ES čl. 3, ods. 2), ktorá je aproximovaná do našej legislatívy zákonom č. 725/2004, musí byť vozidlo podrobené emisnej a technickej kontrole v štáte, v ktorom je vozidlo evidované (výnimku tvorí cestná kontrola, kde sa v ktoromkoľvek štáte EÚ uznáva EK štátu, v ktorom je vozidlo prihlásené, výsledky kontroly však musia byť nahlásené príslušnému orgánu štátnej správy krajiny, v ktorej je vozidlo evidované). Toto uznesenie je zapracované aj v našej legislatíve.
V súčasnosti sa v EÚ začína diskutovať, aby bolo možné vykonať nútený úkon (emisnú alebo technickú kontrolu) aj v zahraničí – avšak len v prípade, ak tam má občan dlhodobý (prechodný) pobyt. Prvým predpokladom, aby k takejto dohode došlo, je skutočnosť, aby boli zjednotené všetky metodiky a limity vo všetkých krajinách EÚ, ktoré sa vzťahujú na emisné a technické kontroly. Ale o tejto téme sa len začína diskutovať, a výsledok je v nedohľadne.
Dufam ze pomohlo
No fasa... lol asi to risknem... lebo cestovat domov kvoli tomu urcite nebudem... co uz len doma v juny by som robil
diky za info...
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2010, 21:33)
Som az zbehol dole do garaze a overil ci fakt na jun mam a nie, na jul... tak som planoval cestu na 1/08... tak pojdem o dva dni skor... tym viacej casu na swk
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2010, 21:33)
Som az zbehol dole do garaze a overil ci fakt na jun mam a nie, na jul... tak som planoval cestu na 1/08... tak pojdem o dva dni skor... tym viacej casu na swk
Davaj si pozor STK si musis spravit skor ako ti vyprsi, inak ti hrozi pokuta ale nie od policie, ale od obvodneho uradu dopravy az 332€.
viac
http://natankuj.sme.sk/c/5289727/obvodn ... nosti.html
viac
http://natankuj.sme.sk/c/5289727/obvodn ... nosti.html
No tak asi by som to mal zacat riesit, poslem doma mamu nech pozistuje veci. Ty ale zakon je svina v tomto, ziadne upozornenie, bim facka 332 eur!
-
RATZINGER666
Darca
... to bude nejaka hlupost, toto pocujem prvy krat a okrem toho vychadzajuc ci uz z mojich osobnych skusenosti alebo zo skusenosti mojich znamych sa nic taketo nepraktikuje... dorabanie STK a EK po vyprsani lehoty je uplne bezne a ziadnym sposobom sa v praxi nepostihuje...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tiez som este o ziadnych sankciach v praxi nepocul ... je uplne bezne mat auto na znackach s ktorym ale nejazdis, takze nerobis STK, EK, neplatis poistku
...
Za spytanie nic nedam... cize poslem mamcu, ona take veci za mna rada na swk vybavuje