Chcem sa vas opytat. Cez vikend sme s kamaratom vymienali zadne brzdy a pri vymene praveho brzdoveho valceka sa mi zlomila brzdova trubka.
Chcem sa spytat ci je mozne tuto trubku nejak zvarit a ci je to hlavne bezpecne. Ak nie z akeho dovodu
Dakujem za odpovede
Mne foter postrihal brzdové trubky okolo jedného rozdeľovača tlaku. Tak som ich nadletoval. Neodporúčam, jeden spoj tiekol, prišiel som na to po trištvrte roku. Pomaličky mizla kvapalinka, trebalo tak za 3000km doliať deci... Tribka nová stála dve eurá, výmena trvala asi hodinu a pol aj s odvzdušnením. Nieje čo váhať ´. Ten ulomený konček čo Ti ostal v ruke vezmi do najbližšej rpedajne mototechnického matrošu, ukáž im že chceš trubku ktorá je dlhá toľko a toľko a má takéto konce. Nič viac, nič menej. Jednoduché. Vtiahneš ju tam, vhodne natvaruješ (nesmie sa dotýkať trebars kardanu, diferáku, prevodovky, poloosi a podobne) zatiahneš, odvzdušníš a jazdíš ďalej. Zvládnuteľné na parkovisku sídliska pred panelákom... Tož tak, držím palce.
Ja viem ze to stoji par eur. Ja som sa len chcel informovat ci je to mozne lebo tatko vie zvarat tak ma to len tak zaujimalo. Samozrejme ze prvorada je bezpecnost preto dam radsej novu trubku:)
//autoeditácia príspevku (16 Apr 2010, 18:48)
Chem sa este opytat co stoji komplet vymena vsetkych brzdovych trubiek na favorit?? Len trubky bez roboty dik
Trubky kúpiš tak do dvacky... Sú fakt lacné. Nezáraj, nakúp trubky a vymeň. KEď to dáš robiť niekomu bohvie koľko si vypýta. Auto si zásadne opravujem sám, takže netuším koľko to asi stojí.
Myslel som tak max do 25€. Favorit nedam do servisu ani nahodou.... Aspon sa naucim ako co funguje..... A ked nebude fungovat nebudem jazdit.... Keby som mal novsie auto fabiu a pod tak neviem ci by som sa do toho dal... Favac je auto ze ked nieco pokazim tak ma to nemoze srat lebo stoji fak ze dost malo....
trubky... novy material do 25e, z vrakoviska do 10e, robota na hodinu a pol, z coho si vypocitas cenu... v beznom neautorizaku max. 15-20e za robotu...