Usporiadanie discoteky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Usporiadanie discoteky

Príspevok od používateľa Grim »

...k tej poslednej otázke asi toľko že keby sa ti neoplatilo, tak by to zrejme nerobili...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

mulatt napísal:
po prve u nas nikto nedava viac ako 2€,to ze beru tringelty sa robi v 70% podnikoch tak sa zobudte z toho sna ludia, ked vy budete robit nieco na vlastnu past potom hovorte ale nieze sa tu budu do mna teraz navazat 18 rocny chlapci co chodia po brigadach alebo robia niekde za pokladnou..mozno som bezcharakterna svina ale ja dam tym ludom aspon zarobit na ten jeden vecer a pritom ti casnici maju pod 18 tak take privirobenie je pre nich viac nez dobre..neviem kde zijete ale asi este berete peniaze od rodicov lebo keby ste si mali sami na seba zarabat zistite ze z charakteru € neprsia. a kolko krat casnici nalievaju pod risku, nesedi inventura,nieco rozbiju a kto to bude potom platit.len ja tak si nabuduce nechajte reci o charaktere a dajte sa na charitu ked ste taky dobrosrdecni
na tomto stoji cela slovenska gastronomia, o chamtivych majiteloch/prevadzkaroch/usporiadatelov... ano, das im zarobit, ale narobia sa ako svine, robia v noci (pokial nemaju 18 v noci robit nemozu, je to protizakonne) a ty im das podrbane 2€ na hodinu a zoberies im tringelt, ktory dostanu za to, ze sa snazia a hostia su s nimi spokojni... takymto by som ruky dolamal...

a este tu pises blbosti, ze im to beries pre to, ze nalievaju pod risku, rozbijaju inventar..... ked nalievaju pod risku, tak je to vyhodne pre teba, lebo za menej chlastu ti zaplatia tak isto (ale to si ty asi neuvedomujes), kto na diskotekach rozbija inventar su hostia (nadrbani ako hovada).. preto sa asi dava vstupne, nie?? vo vstupnom mas mat zahrnute taketo veci

slovensko by sa malo naucit ZE SA NEZARABA NA ZAMESTNANCOCH, ALE NA HOSTOCH!!!!

PS: mam 18... studujem gastronomiu... robil som takto asi rok ... tak si odpusti pripomienky k decku, co nevie co vravi :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Lub0$ napísal:Kokos...das mu sproste 2 eura ze tam za teba v noci obsluhuje ozrate hovada a este ho aj okradnes o JEHO tringelt...si pekny parchant. Mas u mna K-
Ty budeš asi nejaký samaritán, ak niečo organizuješ zo svojich vlastných peňazí tak chceš aby sa ti to najviac oplatilo, minimalizuješ všetky náklady. Chalanov tam nikto nenúti robiť, takže ak sa im zdá málo môžu ísť robiť inde, v čom je problém? Jedná sa o záležitosť na 1 večer čo je menej ako brigáda, a ty by si naňho pomaly poslal odbory... Pre Pepa a jeho reakciu ktorá možno príde: samozrejme full-time job je niečo iné, tam by mal mať zamestnávateľ určité móresy.
Lub0$ napísal:nadriadenemu co vala sunky a sedi hore pupkom a prstom nepohne. Svinstvo...niekomu asi vyoperovali hanbu, ked sa nehnabi ukradnut niekomu tazko zarobene peniaze...
Hej, veď iba zorganizoval celé podujatie, zaplatil DJ, a dal tým ľuďom prácu. V reštike kde sedíš nadriadený len kúpil a rozbehol celý podnik možno zo svojich celoživotných úspor. Ale pritom si len váľa šunky.... :smt009
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

2 eurá na hodinu? :) za to by som dal tak možno facku tomu čo mi to ponúkol...

PepoJr. vie o čom píše. Slovenské podnikanie je založené na vykorisťovaní vlastých zamestnancov. Firma dostane zakázku, alebo akciu za 100 000 eur, spraví ju dokopy povedzme 10 zamestnancov [nech nežerem a budeme veľkorysí, tak 30], kde každému z nich zaplati 400 eur [t.j. 4000 eur dokopy - resp 12k dokopy]. Čistá ryža 96 000 eur [88k], z toho možno 1000-3000 eur na pokrytie nákladov spojených s prevádzkou.

Toto je podnikanie na Slovensku, jeden z dôvodov prečo so slovákmi [až na výnimky] NESPOLUPRACUJEM. Takto uvažuje si dovolím tvrdiť 99% slovenských podnikateľov.

Btw. jedna perlička z reálu, firma dostane zákazku na 1 200 000 eur, náklady pre firmu a platy zamestnancov tvoria mizerných 50 000 eur! zvyšok ryža...

Slovensko...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

This is how we do in Tvrdosin :D za 2 E/h su spokojni :) Ja, aj kazdy z mojho okolia co ich poznam by sa na to vysral.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Disku otvoríš povedzme o 21:00 a zavreš o 6:00.. to je 9 hodín. Za to im zaplatíš 18 € čo je cca 500 sk za to, že pracujú nočnú šichtu a obsluhujú ožratých týpkov čo sa chcú vytiahnuť + im strhávaš za rozbité poháre a tak.
Pán podnikateľ.
Fosman
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fosman »

Áno, mal by im dať aspoň 10 euro/h + všetky tringelty a ukradnutý chlast.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fosman síce si to písal ako sarkazmus a iróniu, ale tak nejak by mali byť minimálne zaplatení...

Čo je to 10 e/h? Ak tam robí 9 hodín je to 90 eur, to je dosť nič na takú prácu. Na tringeltoch zarobí povedzme 40, to má 130 eur a je vypľutý jak sviňa. Takú akciu robí max 2x do týždňa to má 1040 eur na mesiac, priemerný plat. Ku tomu si privyrobí niekde inde povedzme 300-500 a má 1500 eur mesačne, čo by mal byť priemerný plat v EU, teda jeho spodná hranica...

Samozrejme že v tomto po*ebanom štáte by to tí čo zarábajú a dávajú si plat 10 - 15 000 eur mesačne a viac a vedú tieto akcie by nezniesli, že by niekto mohol zarobit až 10nu z toho čo oni...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Sa tu preberte niektori, vsak 10e na hod. je bezny plat v Nemecku. A kde sme my este platovo od nich.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pryja 10e/h je minimum v nemecku...: ) toľko tam platia len prisťahovalcom a pod, 62 ročná mama známeho robí sestričku v nemocnici v aut za "mizerných" 18e/h...a to je veľmi podradný plat na jej pozíciu...u nás môžeme len snívať!
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

uplink, ver tomu, ze ani casnici viac nedostanu, co som sa s niektorymi rozpravala. Ono mozno v hrubom je to o nieco viac, ale ked sa vsetko postrha, tak sa aj dopracujeme k tej desiatke. :)
Podla mna za brigadu na diskoteke dostat od 5e nahor je sci fi. Ale tringelty by sa mali vyplatit vsetky, to som za.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

Mateq: mas pravdu v tom, ze kazdy sa chce na tom nabalit, a preto mat minimalne naklady... a ani ti ludia tam nemusia robit, ale staci aby mali plat (trepnem na slovenske pomery nepredstavitelne cislo) 4€ a zmeni sa aj ich spravanie, budu aktivnejsi, viac sa budu snazit, milsi k hostovi, atd (z osobnej skusenosti)... kedysi to bolo tak, ze casnicky plat stal za hovno, ale davali sa bohate tringelty a tak si casnik dokazal privyrobit aj polovicu platu, vtedy som to este chapal, ze preco maju malo na hodinu, no bohuzial, teraz to je tak, ze platy casnikov (vravim casnikov, barman je uplne ina kategoria) ostali take iste, ale kedze je "kriza" tringeltov je malo, uz sa z toho neda zit
to ze je to jednorazova akcia... aj svadba/oslava je jednorazova a beriem 30-50€ za to...a to tam robim (ze naozaj robim) cca 3 hodiny z 8 hodin (tzn. cca 4-5€ na hodinu a to robim cez den, dostanem kolacov domov, ked su v pohode ludia aj vino daju) a pracuje sa mi v pohode, ziadne stresy nic..... kdezto na diskoteke (kde som robieval) som sa najprv musel pretlacit, cez masu ludi, k hostovi, prijat od neho objednavku, pretlacit sa naspat ku kase, vytlacit si pokl. blok, a potom sa pretlacit s plnym podnosom napojov k nemu, a pritom sa bat aby mi to nevyliali (keby vyleju, tak to musim zaplatit ja, aj ked to nebola moja chyba).... takze si zoberte co je narocnejsie, a pozrite sa na to, kde sa kolko plati :) proste na slovensku je to tak, ze za malo penazi, chce kazdi vela muziky, ale vysledok je taky, ze su z toho len neochotni, drzi casnici

Fosman: ty si asi nikdy nikde nerobil, ked mas taketo blbe reci... vacsina je rada, ze dostane aspon nieco, a nepotrebuju mat problemy z toho, ze ich niekto obvinuje z toho, ze su zlodeji

// pryja: kamarat zo skoly bol v nemecku robit.... plat mal nizky, ale mesacne zarobil 12-15 tisic SK na tringeltoch... v tom je ten rozdiel, ze teraz sa na slovensku na tringeltoch uz zarobit ani neda
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

kua nechapem co sa navazate do neho...dal im tie 2€ na hodinu a je len na casnikovi ci to prijme alebo nie...ak sa mu to nelubi nech ide inde. zabudate ze je to len jednorazova zalezitost. Okrem toho keby ste boli zamestnavatelia vy, chceli byste aby najprv zarobili zamestnanci/brigadnici alebo najpv vy - zamestnavatelia? budte trochu racionalny pls.
bender44
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bender44 »

--
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

preboha vy sa uz uvedomte..co robite z prace casnikov pracu chlapov na stavbe..vobec to nieje taka narocna praca ako pisete, keby ste ju robili aspon mesiac tak by ste hovorili.pritom casnici su personal na ktorom sa najviac preraba,znamym nalievaju zadarmo, rozlievaju a to co im mam strhavat z platu?verte tomu ze keby som mal vyratat presne do centu kolko si zarobili tak im to nevyjde ani tych 20€ tak sa zdrzte komentara tí co si chodite do baru akurat tak kupit dzusy. a to ze 10€ na hodinu tak k tomu sa ani nevyjadrujem.murari tolko nemaju a ja mam davat casnikom 10€ ne?a ako napisal peter_retep ja nikoho nenutim oni su len radi ze su medzi ludmi a aj si zarobia (ano zarobia) chcel by som vediet za ake sumy ste robili vy na brigadach.casnika som robil 3 mesiace 14 h denne v herni a ak mi niekto ide hovorit ze 9 h jeden den je tazka praca nech ide do riti lebo nevie co je tazka praca

//autoeditácia príspevku (17 Apr 2010, 15:38)
dal som si tu namahu a zistil som si kolko platia aj inde nie len u nas tak otvorte oci a spamajte sa

Kód: Vybrať všetko

kolko dostavas v pivarke na h?

15:14Michaela

no 2 evry.. :D:D 

Robo

ahoj zuzka si robilak edysi v rohaci ne?:)
15:18Zuzina

robim este preco?
15:18Robo

kolko mas na h?
15:18Zuzina

jaaj..... dve eura

17.04.2010 15:20:19	hm neviem minule leto to bolo 50 sk teraz to je 60 tusim
17.04.2010 15:19:16	pocuj kolko vam to vyslo v biliarde na hodinu?

nazdar tomas robim statistiku pre kamosa kolko davaju vo vegase na hodinu?
15:21Tomáš

pana fera tak to ti fakt neviem povedal ... ale tusim ze bud 1,5 alebo 2 eura niesom si isty .

Robo

cau filip nevies kolko davaju vo vulkane alebo v imperii casnikom?
15:29Filip

ahoj robo.. no viem, ze vo vulkane 2€ na hodinu a v imperii mi alan hovoril, ze okolo 40€ za vikend asi.. 

Martina

jedien kto robi v nasom penzione je nasa rodina a romy:) a my sme tam vsetko robili nie len casnicky:) ale mali sme 2€ na hodinu :D:D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Ludia ktori nikdy nedali vlastne peniaze do niecoho co musia rozbehnut nepochopia to takzvane "zdieranie". To ze niekto zdiera si mysli vacsina ludi ktori vzdy len u niekoho pracovali a nikdy neboli oni tymi ktori tu pracu poskytovali... Nehovoriac teraz len o nejakych diskotekach... Tam mnohokrat tie peniaze pridu velmi lahko, kedze opity ludia minaju viac.

A tie 2€ na hodinu? Preco nie? Vy by ste sa mu na to vykaslali? Kludne! Pridu dalsi... Len na slovensku ludia, hlavne starsia generacia, este nechape ze uz nie sme v socializme, aby niekto niekomu nieco daval zadarmo. A uz vobec nie to ze je povinnostou zamestnavatela dotycneho zamestnat.
Nejaky charatker zamestnavatel musi mat. Ale zase co je zle na tom ze im da tie 2€. Myslim si ze lepsie ako nic. A nehovoriac ze na tych dedinskych diskotekach ti mladi ludia maju niekedy jedinu moznost zarobit...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

uplink napísal:Fosman síce si to písal ako sarkazmus a iróniu, ale tak nejak by mali byť minimálne zaplatení...

Čo je to 10 e/h? Ak tam robí 9 hodín je to 90 eur, to je dosť nič na takú prácu. Na tringeltoch zarobí povedzme 40, to má 130 eur a je vypľutý jak sviňa. Takú akciu robí max 2x do týždňa to má 1040 eur na mesiac, priemerný plat.
L O L !
Sám vravíš, že akciu robí 2x do týždňa, t.j. pracuje 8-9 dní mesačne a ideš mu dávať priemerný mesačný plat :smt043 Priemerný plat dostávajú ľudia ktorý pracujú 21,74 dňa mesačne!
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Čo je to 10 e/h? Ak tam robí 9 hodín je to 90 eur, to je dosť nič na takú prácu. Na tringeltoch zarobí povedzme 40, to má 130 eur a je vypľutý jak sviňa. Takú akciu robí max 2x do týždňa to má 1040 eur na mesiac, priemerný plat. Ku tomu si privyrobí niekde inde povedzme 300-500 a má 1500 eur mesačne, čo by mal byť priemerný plat v EU, teda jeho spodná hranica...
uplink doteraz som ta mal za najrozumnejsieho moda ale toto vypustit z ust je chore..1040€ za 8 dni casnictva je pre teba priemerny plat?!!! ved toto je tak mimo reality ze viac to byt ani nemoze

//takze na 24 dni mi to vychadza na 3120€ no pekne..mozme zacat vsetci robit casnikov
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

uplink napísal:pryja 10e/h je minimum v nemecku...: ) toľko tam platia len prisťahovalcom a pod, 62 ročná mama známeho robí sestričku v nemocnici v aut za "mizerných" 18e/h...a to je veľmi podradný plat na jej pozíciu...u nás môžeme len snívať!
Ked uz je rec o tych hodinovych mzdach, tak len tak pre zaujimavost, pomocna sestra (ktora dava pozor na nejakych pacientoch, pripadne im odmera teplotu, tlak, cinnost srdca a donesie im jest, donstane v UK, za nocnu smenu cez statny sviatok alebo v nedelu cez 30libier na hodinu :)
A k tomu Nemecku a celkov ku zahranicu...ano mzdy su ovela vyssie, ale treba uznat a prizerat aj na dany fakt, ze su naklady na zivot vyssie ako na Slovensku, teda zaklady ako najom pripadne ceny nehnutelnosti su ovela vyssie. Ale uz sme dost OT...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ono uplink celkovo sa asi pohybuje v inom svete ako my bezni smrtelnici, co teda vidim z jeho prispevkov :)
Napísať odpoveď