cyklistika - prilba
cyklistika - prilba
zdravim, viem ze som povinny nosit priblu mimo obce, ale chcel som vediet ci nie je nejaka vynimka pre cesty pre cyklistov. teda ci mozem byt pokutovany ked pojdem po ceste urcenou pre cyklistou bez prilby, mimo obce pravdaze..
Re: cyklistika - prilba
Určite nie. Kde je vôbec na Slovensku nejaká cyklistická trasa mimo obce?
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Takže žiadna vínimka na cyklochodníky a cyklotrasy neexistuje, prilbu musíš mať ak je to mimo obce a basta. Čiže aj v lese. Druhá vec je, že ak tam nie je prístup normálnych áut, policajti tam nedovezú svoje zadky a nikto ti tú pokutu dávať nebude.Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Ak je cyklistomosoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci.
ja som z LM , a tak napriklad taka trasa je medzi mikulasom a aquaparkom tatralandia, je to mimo obce... ale urcite sa najde takych viac..Pilifo napísal:Určite nie. Kde je vôbec na Slovensku nejaká cyklistická trasa mimo obce?
no aj som si myslelMateq napísal: Takže žiadna vínimka na cyklochodníky a cyklotrasy neexistuje, prilbu musíš mať ak je to mimo obce a basta. Čiže aj v lese. Druhá vec je, že ak tam nie je prístup normálnych áut, policajti tam nedovezú svoje zadky a nikto ti tú pokutu dávať nebude.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
OMG, veď tam je tá cyklotrasa ako vyhradený pruh popri normálnej ceste, 3 metre od teba si fičia autá 90km/h. Tu o prilbe nemôže byť pochýb.Virus.k.o napísal:ja som z LM , a tak napriklad taka trasa je medzi mikulasom a aquaparkom tatralandia, je to mimo obce... ale urcite sa najde takych viac..
ved v poriadku, ja som sa pytal vseobecne na cyklotrasy, nie konkretne na tuto.. toto bol priklad pre Pilifa ze existuju aj trasy mimo obce.. a pri tej rychlosti by ani prilba nepomohlaMateq napísal:OMG, veď tam je tá cyklotrasa ako vyhradený pruh popri normálnej ceste, 3 metre od teba si fičia autá 90km/h. Tu o prilbe nemôže byť pochýb.
Sú aj výnimky, a to napríklad cyklistické hrádze a lesné cesty, takže predsa len môžeš jazdiť za určitých podmienok bez prilby aj mimo obce. Pridávam aj link, kde je to podrobnejšie:
http://www.sme.sk/c/4301553/do-lesa-moz ... rilby.html
http://www.sme.sk/c/4301553/do-lesa-moz ... rilby.html