A z tých exotických destinácií....... Južná Amerika to istí
Miesto pre zivot?
Re: Miesto pre zivot?
Pokiaľ je človek šikovný, uchytí sa ako na SVK, tak aj hocikde vo svete..... Mne je na SVK dobre a nikam sa nechystám, ale keby sa to začne kurv**** až moc, tak by som uvažoval nad Švajčiarskom, Fínskom, Srbskom, Čiernou Horou a možno ako netradičnú variantu by som zvolil Podnestersko......
.......
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No, uber trochu. Ja som tam par opatrovala starych ludi a napr. bola medzi nimi aj byvala ucitelka s vysokou skolou a cisty dochodok bez vdovskeho priplatku brala cca 1200. Tak neviem, kde si to vzal.Trussardi napísal:napr. v Rakusku maju ludia bez strednej skoly dochodok 2500-3000 Eur
zivotne minimum je tam 500 Eur
Slovensko sa ma co ucit hamba
Lol ludia wake up, kde zijete? Fakt ma zaraza zmyslanie niekoho...dost vela ludi si predstavuej zivot v zahranici ako perinku kde sa clovek musi prehrabovat v peniazoch... 
No ved prave, stalo sa coho som sa obaval, namiesto zmysluplnej temy su tu len sny.
-
pryja
Darca
Tak to mas pravdu, tu v Mnichove je to uz sama cernava. Ako u nas same cinske obchody, tak tam to iste s Turkami, na kazdom metri maju mobilshopy, obchody s handrami, pekarne a pod. Postavaju v zhlukoch na chodnikoch, ocumuju, blbe poznamky na kazdu babu, co prejde okolo, decka protivne, nevychovane nevedia co so sebou a na staniciach to vyzera snad najhorsie. Ked som byvala na prizemi, tak sa mi dvakrat niekto vyliepal na balkon a co som stihla zazriet tvar, samozrejme tmava plet. Nikdy som nemala rasisticke sklony, ale zacina ma to uz pomaly ale isto vytacat.GothaR napísal:teraz pozeram, ze to nie je vseobecna tema, ale ze hladas stat v Europe, tak aby som nebol OT: to Nemecko vyzera fajn, ale udajne sa tam teraz strasne hrnu tmavsi pristahovalci z vychodu a to mnohym nevyhovuje.
Ale napriek tomu sa mi tu zije lepsie ako na Slovensku a na navrat v blizkej buducnosti nepomyslam.
Multikultúrna spoločnosť v praxi....... Ďakujem, neprosím si......pryja napísal:
-
Soviet
Darca
V Kanade - Calgary mam bratranca, ktoreho cez krizu prepustili..je tam par rokov a tak ziskal aj ich obcianstvo (ci co to je) a momentalne tam ma na podpore 1300dolarov..Sice spomina, ze jedlo je tam drahsie a nemoze si dovolit taky luxus ako ked pracuje, ale aspon z toho vyzije...Dlho premyslam na kanadou, snad raz nasporim a pojdem tam..Milujem hory a z tejto republiky cim skorej prec..
Odporucam Svedsko, ktore je vraj natom platovo kvalitne aj co sa tyka politickeho hladiska..
Odporucam Svedsko, ktore je vraj natom platovo kvalitne aj co sa tyka politickeho hladiska..
Neviem kde, ale aby tam boli dobrí ľudia, všetci zamestnaní, málo multi-kulti, dobré platy, pekné prostredie, kecalo sa IBA po anglicky, veľa slobodných chlapov, dobré obchody a samé scouse cluby 
-
Dahome
Medium Star
Ja som na monarchie, takžeešte jedna krajina (aspoň podľa mňa) by stála za úvahu a
tou je Lichtenštajnsko...
to je členom EWR, aj keď má isté výnimky prijímania nových občanov... samozrejme
svadba to istí, ale tiež právoplatná zmluva s LI firmou (povolenie k pobytu). Problém
býva ale s bývaním - mnohí to riešia ubytovaním v Rakúsku alebo Švajčiarsku a pokiaľ ide
o diplomy z VŠ - každý sa posudzuje individuálne.
A pokiaľ chceš žiť v ekonomicky stabilnej a prosperujúcej krajine, na multi-kulti si bude
treba zvyknúť...
Napr. v Belgicku žije dosť prisťahovalcov, arabov a hlavne
ľudí z býv. belgických kolónii, z Konga, Maroka a pod., ale nie sú s nimi nejaké väčšie problémy.
A dosť veľko devízou je, že sa v Beneluxe dohovoríš v pohode štyrmi jazykmi, podobné
to je aj v LI...
tou je Lichtenštajnsko...
to je členom EWR, aj keď má isté výnimky prijímania nových občanov... samozrejme
svadba to istí, ale tiež právoplatná zmluva s LI firmou (povolenie k pobytu). Problém
býva ale s bývaním - mnohí to riešia ubytovaním v Rakúsku alebo Švajčiarsku a pokiaľ ide
o diplomy z VŠ - každý sa posudzuje individuálne.
A pokiaľ chceš žiť v ekonomicky stabilnej a prosperujúcej krajine, na multi-kulti si bude
treba zvyknúť...
ľudí z býv. belgických kolónii, z Konga, Maroka a pod., ale nie sú s nimi nejaké väčšie problémy.
A dosť veľko devízou je, že sa v Beneluxe dohovoríš v pohode štyrmi jazykmi, podobné
to je aj v LI...
Dahome,
Lichtenštajnsko NIE JE členom EU...... V politike neutrality kopíruje Švajčiarsko.....
P.S. Osobne nerozumiem ako môže niekto súhlasiť s monarchiou, keďže sa jedná o prekonaný stredoveký model, ale na strane druhej - 100 ľudí = 100 chutí......
Lichtenštajnsko NIE JE členom EU...... V politike neutrality kopíruje Švajčiarsko.....
P.S. Osobne nerozumiem ako môže niekto súhlasiť s monarchiou, keďže sa jedná o prekonaný stredoveký model, ale na strane druhej - 100 ľudí = 100 chutí......
-
Dahome
Medium Star
sorry, malo byť EWR...Pinhead napísal:Dahome,
Samotný štatút monarchie je chybný, pretože neexistuje logický dôvod na to, aby nejaký zdegenerovaný rod (to sú tie "šľachtické" príbuzenstvá a svatby medzi bratrancami a sesternicami) držal moc iba z dôvodu pôvodu a tradície...... Hlava štátu má byť buď zvolená občanmi, poprípade sa má jednať o objektívne najschopnejšieho politika, ktorý vie ako riadiť štát, a nie nejaký incestom degenerovaný feudálny potentát........ Monarchia je stredoveký feudálny koncept, ktorý vychádzal z vtedajšej reality výrobných a politických vzťahov.....
V rámci malých štátov v Európe pomerne jasný a spravodlivý systém majú napríklad v San Marine, ktoré je najstaršou republikou na svete.......
V rámci malých štátov v Európe pomerne jasný a spravodlivý systém majú napríklad v San Marine, ktoré je najstaršou republikou na svete.......
-
Dahome
Medium Star
Máš v niečom pravdu, ale monarchie prešli od čias francúzskych kráľov tiež istým vývojom... a zasa nie je monarchia akoPinhead napísal:Samotný štatút monarchie je chybný, pretože neexistuje logický dôvod na to, aby nejaký zdegenerovaný rod (to sú tie "šľachtické" príbuzenstvá a svatby medzi bratrancami a sesternicami) držal moc iba z dôvodu pôvodu a tradície...... Hlava štátu má byť buď zvolená občanmi, poprípade sa má jednať o objektívne najschopnejšieho politika, ktorý vie ako riadiť štát, a nie nejaký incestom degenerovaný feudálny potentát........ Monarchia je stredoveký feudálny koncept, ktorý vychádzal z vtedajšej reality výrobných a politických vzťahov.....
monarchia...
-
profik
Light Professional
Mas to asi trochu pomiesane
Tu su citacie s wikipedie. A pokial viem, tak Lichtenstajnsko je konstitucna monarchia.
Konštitučná monarchia je monarchia, v ktorej je moc panovníka obmedzená ústavou (odtiaľ názov „konštitučná“).
Ústavu vydáva sám panovník alebo parlament či iné ústavodarné zhromaždenie. Panovník (spravidla kráľ alebo kráľovná) má iba reprezentačnú funkciu. Funkciu politickú vykonáva spravidla politik poverený parlamentom.
Absolutistická monarchia alebo absolútna monarchia je monarchia charakterizovaná absolutizmom ako formou vlády.
-
Dahome
Medium Star
profik napísal:Mas to asi trochu pomiesaneTu su citacie s wikipedie. A pokial viem, tak Lichtenstajnsko je konstitucna monarchia.
-
profik
Light Professional
On netvrdi, ze nieje. Ale pisal to aspon podla mna tak, ze Kral/Kralovna ma neobmedzenu moc a rozhoduje o vsetkom...
Chlapi, ja rozumiem, čo je konštitučná monarchia, o to pokoj...... ale ako hovorím nevidím ani najmenší dôvod existencie takéhoto štátneho usporiadania.....
-
Dahome
Medium Star
no on to asi bral v globále ako monarchiu.... samozrejme je rozdiel v absol. a konšt. monarchii, resp. parlamentnej,
ale Pinheadovi išlo hlavne o to dedičné právo zaťažené incestom a pod. V tom kus pravdy je, hlavne historickej ale
myslím, že dnes už nie je na čele ani jednej konšt. monarchie nejaký degenerovaný blb... navyše, keď ide viac menej
už len o reprezentatívnu funkciu...
Pinhead - je to samozrejme vec subjektívna, ty nevidíš - ja vidím
ale zrejme ho vidia aj občania konšt. monarchií,
ktorým sa vodí myslím celkom dobre...
ale Pinheadovi išlo hlavne o to dedičné právo zaťažené incestom a pod. V tom kus pravdy je, hlavne historickej ale
myslím, že dnes už nie je na čele ani jednej konšt. monarchie nejaký degenerovaný blb... navyše, keď ide viac menej
už len o reprezentatívnu funkciu...
Pinhead - je to samozrejme vec subjektívna, ty nevidíš - ja vidím
ktorým sa vodí myslím celkom dobre...
-
Fabo
Hardcore addict
Myslim ze ono to je celkom jedno ci je na cele parlamenarneho statu voleny zastupca alebo sa dedi. V monarchiach su aspon oslobodeni od saskariny s volbami prezidenta 
-
jason007x
Light Professional
Zurich, Bazilej, Ženeva, Luxembourg, Monte Carlo.