Čaute potrebujem poradiť. Mal som graficku kartu (Nvidia GEforce 6500 256mb) ale asi tak pred dvomi dňami mi odišla proste asi kazdych 15min. mi sekol počítač a musel som ho len reštartnúť ! Tak som ju vybral z PC a keďže mam v zakladnej doske integrovanu graficku kartu (ATI Radeon X1250 128mb) tak bežím na tu a všetko ide v poriadku bez večších problemov.
Keďže som na starej pokazenej grafike ktora sekla každych 15min bežal asi pol roka nemal som možnosť hrať ani hry. Tak keď som to už dal dokopy a všetko išlo v najväčšom poriadku tak som si stiahol WOW. Dnes som ho nainštaloval dosťahoval patche, zapal. Hra mi asi ták každych 7 sekúnd sekne asi na 2 sekundy a takto sa to opakuje stále.
Môj PC splňuje všetky nielen minimálne ale aj odporúčane požiadavky !!!
Prosím o pomoc, o radu, v čom môže byť chyba ! Vpored ďakujem za skoré odpovede.
PC splňuje požiadavky hry, aj napriek tomu hra seká...
Re: PC splňuje požiadavky hry, aj napriek tomu hra seká...
Pokial sa jedna o hru World of Warcraft tak tam vobec nepozeraj ani poziadavky, tie su 2krat take vacsie ako ich pisu... Zalezi v akej oblasti sa v tej hre prave nachadzas, ja co mam PC AMD Athlon X2 5000+ 2 GB RAM a X1950Pro (viem ze nic extra, ale tiez prevysujem optimalne poziadavky) a dojdem napriklad do takeho Dalaranu tak mam pri Ultra graficky nastaveniach asi 5 FPS, inde cca 20-25 FPS, skus inu hru
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
mdkekso ale na ATi radeon X1250 Ti nepôjde WoWko ani keby si mal Core i7 980Xtreme a 12 GB ram v triple channely s SSD diskom. Potrebuješ normálnu VGA, dačo ako 8800 GTS, alebo 9800 GTX, poprípade GTS 250, alebo GTX 260, poprípade 4850, 4870, 4890, 5750, 5770 a vyššie. WoWko je náročné, aj keď tak nevyzerá. Tieto VGA potrebuješ na spustenie WoWka na 1280 x 1024 pri plnom antialiasingu a plných detailoch pri 40-50 fps. Odskúšané u mnohých gamerov.
Problém je v tom, že technické údaje sa často uvádzajú na akej konfigurácii sa daný engine vôbec rozbehá a odpoučané sú odporúčané pre plnú funkciu (to znamená, že aby si to vôbec schopne rozbehal ti treba doporučené, nikde nepíšu, že odporúčané pôjdu na vysoké detaily, jednoducho na danej zostave to pôjde rozbehať - ale len čistý engine bez veľkých zložitých grafických úkazov, ktoré sa v hrách často vyskytujú), problémom sú zložité scény, ktoré takmer vždy presahujú výkony odporúčaných požiadavok, no to už nikde na krabici nespomínali...
Taktiež je tu kdesi téma, či sú odporúčané požiadavky klam, aj to je trochu mylné, pretože niektoré hry idú oveľa lepšie na grafikách ATI a iné na grafikách od nVidie (záleží, že na čom to vlastne vyvíjali
) a taktiež je to aj s ostatným HW.
Windows sa snažíl zaviesť isté "hodnotenie výkonu", kde výsledné číslo je najslabší článok celého pc a v obchode by si si len pozrel, ako "naozaj" by ti hra šla na akých-takých detailoch, no nejaké obrovské uplatnenie to nenašlo, keďže to bolo viac-menej odignorované.
99 percent hráčov (v rátane mňa) si to takto vysvetľovalo, ale chyba je na strane nás, keďže si "domýšľame", že odporúčané sú na najvyššie detaily
Taktiež je tu kdesi téma, či sú odporúčané požiadavky klam, aj to je trochu mylné, pretože niektoré hry idú oveľa lepšie na grafikách ATI a iné na grafikách od nVidie (záleží, že na čom to vlastne vyvíjali
Windows sa snažíl zaviesť isté "hodnotenie výkonu", kde výsledné číslo je najslabší článok celého pc a v obchode by si si len pozrel, ako "naozaj" by ti hra šla na akých-takých detailoch, no nejaké obrovské uplatnenie to nenašlo, keďže to bolo viac-menej odignorované.
99 percent hráčov (v rátane mňa) si to takto vysvetľovalo, ale chyba je na strane nás, keďže si "domýšľame", že odporúčané sú na najvyššie detaily
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
len tak na okraj spominana tema - http://www.hojko.com/minimalne-poziadav ... poziadavky keby sa chcel autor temy vydiskutovat (vyplakat)