Kombinácia netbook + 22" LCD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Kombinácia netbook + 22" LCD

Príspevok od používateľa begbeee »

Považujete za dobré riešenie TOTO + 22" LCD ako riešenie?

Napaľovať nepotrebujem, 95% práce sa odohráva na nete a v textových dokumentoch.
Sem tam pozrieť film a skladovať fotky (minimálna editácia, možno orezanie).
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: Kombinácia netbook + 22" LCD

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

neviem osobne by som isiel aspon do IONu ... k tomu klavesnicu a mysku a slo by to ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Lord ANAKIN napísal:neviem osobne by som isiel aspon do IONu ... k tomu klavesnicu a mysku a slo by to ...
Mobilita musí byť. Barebone systém teda ee.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Riesenie to moze byt dobre, ale zisti si, ake maximalne rozlisenie podporuje graficka karta v notebooku, tam vidim jediny problem :)
//Vygooglil som toto: "The manufacturer does not give any specifications on maximum resolution and display configuration (mirroring, extended desktop), but most models can handle an external display at native resolution of 1440 x 1050, and even 1600 x 900 although performance starts to slow down."
Takze ktovie ako na tom vyssom rozliseni pobezia filmy, pretoze to nizzsie sa mi zda na 22" monitor malo.
Na inych strankach som nasiel este nizsie rozlisenia, ale boli to starsie prispevky a neviem ci odvtedy tu kartu nevymenili.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ide o to, že drvivú väčšinu času za PC strávim na internete aj hry hrávam akurát tak flashovky, čítam ebooky a filmy pozerám max tak s priateľkou ktorá má vlastnú 15". Zároveň mám rád pocit, že mám svoje veci stále zo sebou keď niečo potrebujem a dosť často sa presúvam z miesta na miesto.

Doteraz som mal veľký kompromis 12.1" subnotebook, ktorý sa tváril ako klasický notebook, ktorý má aj DVD-RW (ktoré využívam asi tak raz ročne) ale baterka už pošla, tak som rozmýšlal, že ho predám za nejakých 180 éčiek a kúpim si tohto trpaslíka.

To by bol problém s tou grafickou, dík za upozornenie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

A ako si prišiel na to že iON je len barbone a nie je v notebookoch? Čo tak

http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-s12-i ... 158363.htm

henten šunt od asusu Ti ani vo sne neutiahne videá na 22" screene, lebo má problém nakŕmiť ten shit čo nesie na sebe. Napríklad videá z youtubu na ňom sekajú v 480p rozlíšení keď sú fullscreen!

Presne ten model asusu má známy boli sme v reštaurácii pred dvomi dňami a chcel som ukázať "obecenstvu" jedno video na youtube [tuším will it blend s ipadom] a v 480p na fullscreene sekalo video jak prasa.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No OK, za a) to čo si dal je tam poznámka, že sa už nepredáva, za b) bol 12" a hoci som to nešpecifikoval, myslel som, že keď napíšem Asus Eee tak sme v kategórii netbookov.

Tá sedmička serie aj mňa ale tak čo už. To sekanie jedného videa mohlo mať milión iných dôvodov, v každomprípade ďakujem za upozornenie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Kde presne je poznámka že sa nepredáva? Ja tam vidím len pár kusov skladom. No nedefinoval si či chceš notebook, subnotebook, alebo netbook...

http://www.ionnetbook.com/

tam je o ionových netbookoch dosť...začal by som tam.
Prílohy
ion.jpg
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No čo ja viem, mňa ten ION nejak netrhá, nič ďalšia novinka po ktorej príde milión ďalších noviniek:
Notebooky s čipovou sadou nVidia ION se konečně dostávají na trh a mohou pomalu vytlačovat klasickou platformu Atom s pomalou grafickou kartou. Jejich prestižní pozice na trhu ale nebude mít dlouhého trvání, 10. ledna 2010 má Intel uvést platformu Atom 2, která již bude obsahovat grafiku (stále ale nijak úchvatnou) přímo v procesoru a příští rok se také objeví ION 2, který bude doplňovat tento nový procesor.
Nemienim platiť za niečo čo nevyužijem a nepotrebujem, z toho som už dávno vyrástol. Myslím, že prehliadať web, fotky, video a editovať text zvládne aj 5 rokov starý stroj, nie to ešte platforma stará rok a pol.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Inými slovami už to čo si kúpiš zajtra je zastaralé ;-)
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Dovolim si nesuhlasit s nazorom ze web, fotky atd. utiahne 5 rokov stary comp. Ja mam teraz Athlon 64 3000+ k tomu 1GB ramky a 6600GT a 22palcovy monitor /na predstavu stacia tieto komponenty/ a teraz poviem patalie co zazivam na tomto stroji:
PDF pokial je naskenovane seka scroll, trva mu to dokial nacita, pokial pdf nie je tvorene nascanovanymi fotkami ide to o trochu lepsie. Obycajne programy ako word excel sa pustaju dlho na druhu stranu ked uz sa raz pustia idu dobre.
A podme k webu - preflashovane stranky sa sekaju scroll hlavne ani si nevies predstavit co to je za tragedia, videa na YT max 720p s tym ze mas povypinane ostatne stranky v pozadi /nedaj boze ze video je na preflashovanej stranke to sa pozerat neda /, taky farmville je nehratelny, videa pokial ti stacia klasicke v kvalite dvd no problem ale na 22palcoch to aj tak vypada daju sa pustit niektore videa v 720p /asi tak 5% toho co je na webe zvycajne zlyha synchro/, praca s fotkami je tiez onicom velke rozlisenie seka skroll

Secteno a potrzeno : ak si kupis ten netbook tak ten je este horsi ako moja zostava, s tym sa ani neda pracovat poriadne a uz vobec nie na 22 palcovom monitore. Cize mat ako hl. pocitac netbook nie je rozumna vec priplat si trochu viac za solidnejsi NB.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

hornblower napísal:Dovolim si nesuhlasit s nazorom ze web, fotky atd. utiahne 5 rokov stary comp. Ja mam teraz Athlon 64 3000+ k tomu 1GB ramky a 6600GT a 22palcovy monitor /na predstavu stacia tieto komponenty/ a teraz poviem patalie co zazivam na tomto stroji:
PDF pokial je naskenovane seka scroll, trva mu to dokial nacita, pokial pdf nie je tvorene nascanovanymi fotkami ide to o trochu lepsie. Obycajne programy ako word excel sa pustaju dlho na druhu stranu ked uz sa raz pustia idu dobre.
A podme k webu - preflashovane stranky sa sekaju scroll hlavne ani si nevies predstavit co to je za tragedia, videa na YT max 720p s tym ze mas povypinane ostatne stranky v pozadi /nedaj boze ze video je na preflashovanej stranke to sa pozerat neda /, taky farmville je nehratelny, videa pokial ti stacia klasicke v kvalite dvd no problem ale na 22palcoch to aj tak vypada daju sa pustit niektore videa v 720p /asi tak 5% toho co je na webe zvycajne zlyha synchro/, praca s fotkami je tiez onicom velke rozlisenie seka skroll

Secteno a potrzeno : ak si kupis ten netbook tak ten je este horsi ako moja zostava, s tym sa ani neda pracovat poriadne a uz vobec nie na 22 palcovom monitore. Cize mat ako hl. pocitac netbook nie je rozumna vec priplat si trochu viac za solidnejsi NB.
Dobrý názor. Ďakujem zariadim sa podľa vecí tebou spomínaných. To znamená, že si kúpim asi novú baterku do mojho starého noťasa :D
Napísať odpoveď