audio zostava??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
B@gio
Novice
Novice

audio zostava??

Príspevok od používateľa B@gio »

nazdar chlapi. chcel by som si do svojho auta (felicia) dat nejaku tu audio zostavu.niesom vobec macher do tohto vobec sa tomu nerozumiem chcem aby ste mi pomohli poradit co by som potreboval kolko by to vsetko stalo nepotrebujem neake velke zazraky nieco primerane neaky ten subwoofer ako hovorim nerozumiem sa tomu som obycajny laik. vopred velke dik
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: audio zostava??

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Už sú tu minimálne dve témy o tom a jednej z nich je práve felda ak ma pamäť neklame. A aj tak ti asi nikto neporadí keď si nenapísal ako to chceš riešiť a hlavne ako veľké repráky ti tam idú a cca nejaký rozpočet.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja neviem naco je dobre investovat 150% hodnoty auta este aj do muziky (a hlavne do mrdky ako je felda :-P) ... povedzme si narovinu ze audiosustava zacina na sumach 800-1000 ojro vsetko menej je iba radio + par repro :-) ...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

nordkapp_pb napísal:ja neviem naco je dobre investovat 150% hodnoty auta este aj do muziky (a hlavne do mrdky ako je felda :-P) ... povedzme si narovinu ze audiosustava zacina na sumach 800-1000 ojro vsetko menej je iba radio + par repro :-) ...
Prečo? pretože sú ľudia ktorým ,,vadia" (nepostačujú) repráky z výroby a je im takmer jedno koľko to auto dá max, ako dlho ide z 0-100 a nepotrebuju S-kovú triedu od medveďa na vyvážanie sa po meste.

Zober si napr. zostavu : Dopredu repro od dls ms6a - cca 180 uer, dozadu sub - niečo kvalitnejšie 200 eur, zosik 150 eur, rádio 200 eur + tlmenie 150 eur = to je dokopy 880 eur a za tú hudbu sa nikto hambiť nebude. Samozrejme dá sa aj menej.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Michaelo105: Veď to máš za nordkappovych vyše 800 :P
Inak svätá pravda a nordkapp musíš uznať keďže feldu máš, že to, čo sa dáva do feldy seriovo je o troška lepší zvuk, než signalizácia zapnutých svetiel. :D

A opäť musím zastať svoj názor a kľudne ma zaňho zasa okarmujte. Pokiaľ to nebude zostava, o akej hovorí nordkapp či Michaelo105, tak by som tam subwoofer nedával, je to úplne zbytočné aby burácal popri dvojkanaloch z nay prípadne neburácal, len tam zavadzal a funel to, čo zvládne aj obyč. pasív (reprak).
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no prave .. felda nieje ani auto stavane na nejaky akusticky pozitok :-) jej povodne prezentacne instrumenty su prudko nedostacujuce na akukolvek produkciu okrem dopravnych sprav a nejakeho nahoneneho techna pri ktorom sa mega sum strati :-) ... pokial chces pekny zvuk musis to vsetko poolepovat tlmiacimi foliami a kravinami, inak to bude pri vyssej hlasitosti jak keby dve kostry mrdali na plechovej streche a na tichu ale zato kvalitnu produkciu to nikdy nebude, lebo pocujes kolesa, motor, aerodynamicky hluk atd. ... felda je presne to auto kam das hociake radio, hociake styri reproduktory a vsetky ostatne investicie navyse sa pri tej nekvalite stratia :-) ...

... inak teda iba mne pride nemiestne nasypat do auta viac ako 100% jeho hodnoty s tym ze nebude v ziadnom smere o tolko moc lepsie ? :-) chapes, duni ti nejake chrumkave disco z auta, ale stale sa vezies iba v oslahanej felde :-) :-) ...
Frikso
Darca
Darca

Veď je to nezmysel, to je samozrejme. Keď človek chce, tak sa dá spraviť niečo počutelné, no nemá cenu do toho sukať peniaze. Niekde som sa tu už rozpisoval, ako som si spravil hudbu do favorita, za prijatelnu cenu a výsledok nad očakávania. Len ten aerodynamický hluk a odvalovanie kolies do toho :D mňam!
B@gio
Novice
Novice

Príspevok od používateľa B@gio »

No diki chlapi za rady samozrejme mi islo len o radu!nemam zatial na auto vyssej kvality som rad ze vobec nejake to auto mam ze je cele moje a hlavne ze slape ako hodinky a povedze ze stale lepsie felda ako favorit alebo skoda 120l no nie ?? islo mi aby ste mi poradili a sozrejme ze to beriem vsetkymi 10 lebo to tohto nevidim ako vy. takze staci neake lepsie radio a styri reproduktory. tak mozete poradit v tom :D no a co sa tika investicie tak 300 ecka najviac
Frikso
Darca
Darca

Skôr by som povedal, že felda ako favorit. :D
Rádio si kúp obyčajné el dží, džejvísí alebo obdobnú značku, do €80 máš rádio jak oči s MP3 a USB, viac ti nebude treba.
Repráky si kúp nejaké dvojpásmové, skoč si do nayky, popočúvaj si, opíš si názov a parametre takých, čo sa ti budú páčiť, zapni google vyhladaj konkretny kus (určite nájdeš niekde lacnejšie) prípadne pohladaj niečo s podobnými parametrami.
Idealne sem hoď link, že aké si si našiel.
Ďalšia možnosť je kúpiť "no name" repro, ja som také kúpil v tesle a hraju vynikajúco. Je to však vrece v mačke, mne tieto odporučal kamarat, tak som vedel o čo ide, inak by ma nikto nenahovoril.
Hlavne sa vyhni reprakom s označením 180W P.M.P.O cez pol krabice a kadejakým polskym papierovym aušusom.

Do feldy ti do predu idu 13cm, do zadu môžeš dať nejaké ovály. Nekupuj však zbytočne velké, to plato, čo je vo felde hovno vydrží a na prvom retarderi by ti to ruplo do kufra.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

B@gio: na tvojom mieste by som to riesil takto: pri rozpocte 300e si za kilo kup radio z bazaru, za kilo dva poriadne repraky dopredu aj s kabelazou a na ostatne sa vykasli... 140e ti zostane a hudbu budes mat na vysokej urovni, popripade cast mozes investovat do vytlmenia prednych dveri, ak sa ti s tym chce babrat...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

No ja by som to riešil zase takto: Rádio za kilečko cca, možno viac. Dopredu repráky (dvojpásma) za cca 70 eur a do kufra nejaký, kľudne aj starší sub - na dotvorenie basov.
Alebo do predu 13 cm a do pláta ovály.

Inak kamarát má v Accente - čo je niečo podobné ako felka zostavu za podobné prachy a hraje to dobre! Vpredu má 13 cm repro JBL GT5-502, v plate (ja by som nedával) od Magnatu za cca 60 eur -taká stredná trieda, teraz ich narýchlo neviem nájsť a v kufri aktívny sub za cca 100 eur a poháňa to rádio Alpine CDE-101R.

Nehovorím, že sa nedá aj niečo lepšie poskladať, ale toto je celkom v poho.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no dobre kamarat mal vo Fiate Ritmo muziku za odhadom 700 eur a co ? stale to bolo fritmo v ktorom si pocul hlasnu muziku ale aj to, ako repraky rezonovali v nahovno vyriesenych ozvucniciach, sem tam medzi basy zanôtil niektory tlmic, sem tam si do vysiek vrzol interier a tak ... proste su auta v ktorych sa do muziky investovat oplati ak je clovek fanatik a auta do ktorych je investovat nekonecna blbost, lebo aby to hralo ako tak na urovni zakladu trebars v mergli, tak do toho nasypes nehorazne prachy :-) ... prsote hociake radio a 4 x repro je v pohode na beznu jazdu a beznu kvalitu, pokial ti nejde trebars o to aby sa ti vysypalo zadne sklo kvoli tomu ze mas subak vykonnejsi ako motor :-) ...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ok nordkapp_pb, beriem že to nie všade treba preháňať ale zase rozpočet 300 eur nie je vôbec veľa ak za to chce človek rádio+repráky!
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nieje, ale skutocne to bude o tolko lepsie ako to co zlozis za 200 EUR ? :-) samozrejme ked chces dat za rovnaku kvalitu viac, tak ziadny protest, ja len tak nejak vravim ako to vidim ja ... :-)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

nebudem ti tu pisat co ano co nie, ja keby mam 3kilec, tak beriem nieco taketo
radio : PIONEER DEH-2200UB

ked si budes vediet trosku upravit tapaciry v prednych dverach, tak ti vojdu 16,5 repro( inak len 13cm) tak toto :HERTZ DCX 165

dozadu na plato 6x9 " budes muset vyrezat otvory: HERTZ DCX 690

a este ti ostane nejakych 70-80€ to kupis este repro kable, do dveri este mozes nacapit tieto platne, aby ti to nerapotalo zvonku a je to...ked ti ostanu este nejake peniaze mozes pobehat bazar a popozerat nejaky 4 kanal zosik nizsej triedy, napojis repro a mas muziku az az :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ze ja nepochopim naco na plato kazdy tlaci koaxialy.. kupim radio, dopredu nejake lepsie kompa, zosik, subik, kable.. ke dmi nieco ostane mozem vytlmit tie predne dvere..zas taka palka to neni a mam hudbu jak oci..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Reci, ze sa neoplati robit hudbu do hociakeho auta su prachproste dristy. Hudba sa da spravit seriozne v kazdom. Rozdiel je len v celkovej namahe a nakladoch na to a samozrejme, zacina to narokmi posluchaca.
Kazde auto je plechova skatula s podobne riesenym interierom a umiestnenim panelov. Tlmit treba kazde auto, aj medak Sklass, len menej proti nejakemu lacnemu.

300Ecok je tak akurat, veci sa daju kupit aj od ruky; najma repraky sa takto oplati kupit, ak hraju, nie su prepichnute a oliate, pretoze sa tam pomaly nema co pokazit, staci zrakova a mechanicka kontrola stavu. Zosiky je lepsie riesit z nejakeho znameho zdroja. Radio za 80-100E vystaci pre minimalne 90% populacie ako vykonom, tak aj zvukom. K tomu par slusnych komponentnych reprakov v cene 60-100E (pri kupe od ruky je cena 20-50% nizsia) a je vystarane. Tlmenie vyjde na cca 50-200E (aj 1000E nie je problem), aby to nedrncalo, zalezi na pouzitych materialoch (kde samozrejme nebude Dynamat).
Aby nerezonovali vnutorne plasty, staci ich odzadu polepit samolepiacou tlmiacou hmotou na baze molitanu alebo nieco podobne ako ANS pena.

Rozhodne vsak netreba kupovat kvoli setreniu zarucenu kvalitu z piacu, kde sikmooky predavac povie kvajita kvajita, toto hajfaj vybolne, pan supel kupi.

Dalsia nemenej dolezita vec je, aby vam to auto nevykradli. Preto je lepsie muziku skryt (dekel na radio alebo odnimaci panel, zosik pod sedadlo, ziadne repro na plato, nefrajerovat s hlasitostou v okoli bydliska atd...), alebo mat garaz.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Makovnik napísal:
Dalsia nemenej dolezita vec je, aby vam to auto nevykradli. Preto je lepsie muziku skryt (dekel na radio alebo odnimaci panel, zosik pod sedadlo, ziadne repro na plato, nefrajerovat s hlasitostou v okoli bydliska atd...), alebo mat garaz.

Toto sa nikde nespomína, ale je to kua dôležité!
Napísať odpoveď