New: POMOC!!! Zhanam krokovy... (Nizke otacky : 500 ot/min)
New: POMOC!!! Zhanam krokovy... (Nizke otacky : 500 ot/min)
zdravicko, dnes som siel trosku saxino prevetrat (do dedinky 5km od nas) a trosku som mu daval (otacky max 4000)...ked som dosiel do dediny ze sa otocim a pojdem spat tak sledujem - volnobeh odhadom tak 500otacok...preslapol som plyn ze sa to umudri a ono zase 500 otacok...po vypnuti a znovu nastartovani bolo vsetko ok...nestalo sa mi to prvykrat (stava sa to ked jazdim trosku sportovejsie do tych 4000 otacok)...
//este auto - saxo 1.1i 44kw, rv. 96
//este auto - saxo 1.1i 44kw, rv. 96
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nizke otacky : 500 ot/min
znecisteny volnobezny iac ventil, zaseknuty krokovy motorcek...
// hmm, zabudol som na dolezitu vec, ze po zhasnuti a nastartovani to robit prestane... evidentne je nieco zle vyhodnocovane... vyzera to na znecistenu sondu alebo snimac, resp. vela falosneho vzduchu pri sani - tzn. netesnost na sacom potrubi...
avsak najskor vyskusaj jednoduchu vec - polietaj na tom, potom to kdesi zastav a ak to bude robit znova, otvor kapotu a skontroluj, ci nie je zaseknuty alebo prisripnuty krokac skrtiacej klapky... mozno ho bude stacit vycistit a namastit... krokac sa pred startom totizto restartuje...
// hmm, zabudol som na dolezitu vec, ze po zhasnuti a nastartovani to robit prestane... evidentne je nieco zle vyhodnocovane... vyzera to na znecistenu sondu alebo snimac, resp. vela falosneho vzduchu pri sani - tzn. netesnost na sacom potrubi...
avsak najskor vyskusaj jednoduchu vec - polietaj na tom, potom to kdesi zastav a ak to bude robit znova, otvor kapotu a skontroluj, ci nie je zaseknuty alebo prisripnuty krokac skrtiacej klapky... mozno ho bude stacit vycistit a namastit... krokac sa pred startom totizto restartuje...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
sportovejsie do 4000 ? .. tak jazdim bezne, ponevač inak sa mi zda ze to auto cuva

kazdopadne, este predtym ako budes rozhadzovat sanie skus resetnut nastavenia jednotky, ta kunda si totiz pamata polohu v akej ma byt klapka ... to mas robotu na minutu ... potom pojazdi a uvidis co si na teba vymysli .. ak bude stale podtacat tak vycistit a zistit tesnost systemu za klapkou (jednoducho zhodit sanie, nastartovat a zapchat rukou klapku - motor musi zhasnut "prirodzene" nesmie s tym dlho bojovat - samozrejme pocuvat ci niekde nieco nepiska, nenasava
) ... mozno nebude odveci aj zostelovat volnobeh nanovo to je tiez robota na pol hodinu ked vies kde a co 
kazdopadne, este predtym ako budes rozhadzovat sanie skus resetnut nastavenia jednotky, ta kunda si totiz pamata polohu v akej ma byt klapka ... to mas robotu na minutu ... potom pojazdi a uvidis co si na teba vymysli .. ak bude stale podtacat tak vycistit a zistit tesnost systemu za klapkou (jednoducho zhodit sanie, nastartovat a zapchat rukou klapku - motor musi zhasnut "prirodzene" nesmie s tym dlho bojovat - samozrejme pocuvat ci niekde nieco nepiska, nenasava
-
insane
Light Star
Nieco podobne som pozoroval v zime na mojej Mazde 6 2.0 Diesel. Obcas sa stalo, ze kym bol motor studeny, tak kolisali volnobezne otacky (1-2 mm "hore dolu"), po zohriati motora sa to ustalilo. Ale naopak, niekedy som to spozoroval aj ked bol motor zohriaty. Teraz, ked je teplejsie sa to uz nestava. Nejake napady co by to mohlo sposobovat? Pred mesiacom som prekrocil 100t km, cize ma chysta vacsi servis. Bolo by fajn nechat to skontrolovat, ak by ste napisali co
Ci tiez sanie a volnobezne ventily/skrtiacu klapku ako u kolegu hore, alebo nieco ine.
EDIT: Akurat mi napadlo...ked som vypol motor a znovu nastartoval, tak sa otacky ustalili na standardnej hladine (ako v pripade Clia). Pre mna celkom zahada.
EDIT: Akurat mi napadlo...ked som vypol motor a znovu nastartoval, tak sa otacky ustalili na standardnej hladine (ako v pripade Clia). Pre mna celkom zahada.
vdaka za pomoc, poskusam vsetky veci co ste poradili
len drobna otazocka k resetu jednotky - pocul som ze na kalibraciu jednotky potom treba odjazdit priblizne 100km na roznych rezimoch, aby sa jednotka "nakalibrovala"
presne na to som mal podozrenie - klapka a motorcek... uz sa na to chystam mesiac ze to vycistim, tak teraz je asi na to ta prava chvila 
-
RATZINGER666
Darca
po resete odjazdit 100km na roznych rezimoch? hmm, to sa mi nezda... kazdopadne skus postupovat od najjednoduchsej zavady, ktoru spravis aj sam, je tu velka sanca, ze to bude prave ona... potom daj vediet, ako si dopadol...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
treba to po resete trochu prevetrat, lebo jednotka nenastavi vsetko do "defaultu" podla prvych dvoch hodnot ktore dostane po nastartovani
100km je ale prehnane ... myslim ze 5km bude stacit 
-
RATZINGER666
Darca
jaaaaj, kkt, tie rozne rezimy su ako styly jazdy
omg... no tak to je jasne, ze bude treba pobehat, postupat mu na krk pri roznych otackach, sem tam ho podtocit, skratka trochu potrapit, aby doslo k spravnej kalibracii vsetkych ventilov, sond, cidiel, atd., skratka vsetkych veci, ktore davaju jednotke informacie, aby si ich ona sama vedela neskor spravne nacitat...
no dnes som sa pokusil vybrat krokovy motorcek volnobehu a precistit ho, no bez uspechu
ani prvu srubu som nedokazal povolit, tak je to cele pripecene
takze musim si najst pekne krasne niekoho kto ma garaz a robit to tam, lebo vidim ze to bude asi na dlhsie... treba zhodit cele vstrekovanie z nasavacieho potrubia a potom sa uz budu dat vymontovat aj tie veci samostatne... dufam ze to coskoro spravim, potom poinformujem ze co a ako 
-
Clean_Up
Professional
Nezmenil si v poslednej dobe palivo, náhodou?
Clean Up > no zacal som do neho pchat V-power 95tku pretoze rozdiel v cene je len 5 centov...
-
Clean_Up
Professional
Tak to bude tým. Kamoš ma rovnaký problém. Tankoval vždy klasickú 95-ku a asi mesiac do zadu prešiel na OMV Carrera. A po mesiaci čo tankuje len Carreru mu po naštartovaní behajú otáčky. Tie palivá majú čistiace účinky a tým pádom, ten bordel musí niekam odchádzať a či si to neodniesla lambda.
Ono to robilo aj predtym, ale zase nie tak casto...Predtym to vzdy skapalo, teraz to pekne drzi na 500
Citim sa ako v nejakom BMW vtedy, lebo motor ide ohromne potichu...Ale viem ze to mu nehorazne skodi 
-
Makovnik
Medium Professional
Nehorazne mu to neskodi, ked je to len volnobeh, zatazenie motora od prevodovky ziadne, problem by bol ak by to vibrovalo a klepalo. Nemas pokazeny iba otackomer? Skutocne slape tak nizko? Vzduch to dost pravdepodobne nebude, to by mal skor viac otacok ako menej. Asi zavada na ECU, chce to diagnostiku, co odislo; mozno pomoze reset, ale mozno ani to nie, len preprogramovat. Ak to nepojde, daj si prekontrolovat vsetky elektronicke snimace, ktore vstupuju do riadenia motora, bude to len nejaky odchadzajuci snimac, lebo uplne odideny ECU detekuje a jeho data nahradi vlastnymi zakladnymi hodnotami. Iba poskodeny vsak zistit nevie a tak pracuje s nezmyslami, ktore jej to posiela
Zdravim, tak dnes som pustil do toho auta. Klapku som celu precistil, motorcek volnobehu som cely rozobral, precistil, premazal. Na tesnenie ktore je medzi vstrekovacou jednotkou a sacim potrubim som naniesol este vrstu tepelneho silikonu, aby som vylucil prisavanie falosneho vzduchu. Potenciometer klapky som nedokazal rozobrat - chce to specialny sesthviezdicovy zavit s dierou vo vnutri. Vsetko som paradne precistil, aj regulator tlaku paliva. Zresetoval som RJ. Auto nastartovalo na sup, otacky sli super, tak som sa siel prejst. Daval som rozne rezimy jazdy, avsak zase ked som mu trosku dal (otacky tak do 4000, viac som nevytacal) spadli otacky na 500. Drzia sa tam, nepomoze im nic, len preslapnut poriadne plyn alebo znovu nastartovat. Nemoze to byt vyfukom ktory som nahodil - taky pseudo sportovy ?
(ale ten som daval uz v zime a vtedy to nerobilo...) robi to len poslednu dobu castejsie a predovsetkym ked vyhodim rychlost a brzdim (zaujimave...) (pridam fotky z cistenia neskor
)
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2010, 21:05)
pripajam slubene foto (ps : co su tie hrbolceky v sacom potrubi ? )
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2010, 21:05)
pripajam slubene foto (ps : co su tie hrbolceky v sacom potrubi ? )
-
RATZINGER666
Darca
rozmyslam nahlas: po precisteni a skontrolovani vsetkych suciastok, ktore by mohli sposobovat manualne ovplyvnenie volnobehu, zostava uz iba elektronika, tzn. snimace a cidla... pokial to robi iba v jednom jazdnom rezime, tzn. v pripade, kedy mu stupas na krk, ako pisem v prvom prispevku, niektory snimac nevyhodnocuje udaje tak, ako by mal, cize sa musi riadit tovarnymi nastaveniami, resp. je jeden zo snimacov pocas vyssej zataze odpajany a po vypnuti a zapnuti sa opat pripaja do systemu... alebo su cidla ovplyvnovane nejakym vonkajsim cinitelom, ako napr. spominany presak vzduchu...
este by som pre istotu skusil jednu jednoduchsiu vec, a sice pridat mu volnobeznych o 250, a pozorovat, ci opat padne na 500 alebo to uz bude o nieco vyssie... podla toho sa mozme posunut niekam dalej..
// jo, a ake hrbolceky myslis? podla mna vyzera vsetko ok...
este by som pre istotu skusil jednu jednoduchsiu vec, a sice pridat mu volnobeznych o 250, a pozorovat, ci opat padne na 500 alebo to uz bude o nieco vyssie... podla toho sa mozme posunut niekam dalej..
// jo, a ake hrbolceky myslis? podla mna vyzera vsetko ok...
este skusim natiahnut plynove lanko trosku - mozno pomoze, lebo teraz je take povolne...(tam su take zarezy do ktorych ide spona) - ale pochybujem ze mu to pomoze
no a k tym hrbolcekom - pozri foto DSC02152.JPG, myslim vnutri sacieho potrubia - v tej "diere"
ps:ako mozem pridat volnobezne otacky, ked tam je motorcek? zeby podlozkou na vystupe motorceka?
no a k tym hrbolcekom - pozri foto DSC02152.JPG, myslim vnutri sacieho potrubia - v tej "diere"
ps:ako mozem pridat volnobezne otacky, ked tam je motorcek? zeby podlozkou na vystupe motorceka?
-
RATZINGER666
Darca
musis tam mat stelovaciu ihlu - srob, ktory pri zatahovani volnobezne otacky znizuje a pri uvolnovani zvysuje...
ak myslis tie vystupky na zaciatku sacieho potrubia, tak s tym ti bohuzial nepomozem, nenapada ma, co by to mohlo byt... hned na ten hranaty koniec ide ventil alebo ako?
skus este popocuvat motor, ci ti niekde nieco nesyci, mozno uvolnena alebo prasknuta hadicka nejakej expanzky alebo co... sice, ta by to robila stale...
inak dufam, ze to nebude nejaka trivialna zalezitost, ako ked pred zimou, kedy sa zacina v aute kurit, dosla za mnou jedna kamaratka, ze cosi vazne ma s autom, ze sa jej to zacalo cele triast, ked brzdi na neutrali, ked stoji na svetlach alebo pred prechodom, pomaly ma tam zabila, ze som jej vybral na pi*u auto, vynadala mi, tak reku klud, idem sa na to kuknut... sadnem do auta, rozbehnem sa, brzdim, otacky padli na 500 a ja pozeram - spirala naplno, klima naplno, frcia vsetky posilovace, vyhrievanie sedaciek, svetla, radio, nabijacka na telefon... vysledok: poddimenzovane dobijanie, cim trpi vacsina mazd, ta moja tiez
ak myslis tie vystupky na zaciatku sacieho potrubia, tak s tym ti bohuzial nepomozem, nenapada ma, co by to mohlo byt... hned na ten hranaty koniec ide ventil alebo ako?
skus este popocuvat motor, ci ti niekde nieco nesyci, mozno uvolnena alebo prasknuta hadicka nejakej expanzky alebo co... sice, ta by to robila stale...
inak dufam, ze to nebude nejaka trivialna zalezitost, ako ked pred zimou, kedy sa zacina v aute kurit, dosla za mnou jedna kamaratka, ze cosi vazne ma s autom, ze sa jej to zacalo cele triast, ked brzdi na neutrali, ked stoji na svetlach alebo pred prechodom, pomaly ma tam zabila, ze som jej vybral na pi*u auto, vynadala mi, tak reku klud, idem sa na to kuknut... sadnem do auta, rozbehnem sa, brzdim, otacky padli na 500 a ja pozeram - spirala naplno, klima naplno, frcia vsetky posilovace, vyhrievanie sedaciek, svetla, radio, nabijacka na telefon... vysledok: poddimenzovane dobijanie, cim trpi vacsina mazd, ta moja tiez
tie hrbolceky, predohrev vzduchu, ak myslis toho jezka, osobne tiez nechapem uplne zmysel toho, videl som to zatial len na audi 1.8 (karbec) a potom tu na tvojom (zase pravda, ze na inych som nemal este dole sacieho pavuka)
btw upchate odvetravanie kluky? ked sa zapcha alebo je hadica derava, auto ma tendenciu kolisat na otackach, pripadne ak je upchaty ventil, tak bud kolisanie alebo nizsie otacky
podotykam, v zivote som ten motor nevidel, len dedukujem zo svojich poznatkov motorov
btw upchate odvetravanie kluky? ked sa zapcha alebo je hadica derava, auto ma tendenciu kolisat na otackach, pripadne ak je upchaty ventil, tak bud kolisanie alebo nizsie otacky
podotykam, v zivote som ten motor nevidel, len dedukujem zo svojich poznatkov motorov
Trosku to zase ozivim 
Vcera mi zas nedalo a som sa do toho pustil. Co som robil : podarilo sa nechtiac tu stelovaciu ihlu vybrat - ku podivu motor bezal a bezal lepsie ako pred tym. Tych 500ot/min sa znova objavilo, ale nie tak casto. Ak som tu ihlu dal spat a vysruboval imbusakom von, tak auto podstatne castejsie padalo na tu blbu hodnotu. Ten odvetravaci ventil musim dnes najst
Inak skusal som ci nechyta niekde falosny vzduch, tak som zhodil tie plasty z vrchu vstrekovania a normalne tak otvoreny vstrekovac s klapkou som zakryl rukami. Motor siel dalej, zdalo sa mi ako keby ani nepocitil ze mu nieco vadi v prisune vzduchu...Ale som to minule cele vytmeloval tak kde to moze sakra brat ten vzduch? Napada ma ci to nebude pri tych debilnych hrbolcekoch. Ako bolo spomenute su na predohrev vzduchu. A ktovie ci uz niekde tam netaha falosny vzduch...Sa naserem tak tu debilinu vyje*** von ! (kto to kedy videl ohrievat vzduch v sani... - to z vyfuku klapkou pochopim, ale toto? )
Vcera mi zas nedalo a som sa do toho pustil. Co som robil : podarilo sa nechtiac tu stelovaciu ihlu vybrat - ku podivu motor bezal a bezal lepsie ako pred tym. Tych 500ot/min sa znova objavilo, ale nie tak casto. Ak som tu ihlu dal spat a vysruboval imbusakom von, tak auto podstatne castejsie padalo na tu blbu hodnotu. Ten odvetravaci ventil musim dnes najst