Divadlo

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Luko141
Amateur
Amateur

Divadlo

Príspevok od používateľa Luko141 »

Ahojte :smt006

Chodíte do divadla? :sneaky: ... mali by ste :wink:
Tu robte, keď tak, milovníci divadla recenzie na súčasné, ale aj minulé slovenské inscenácie, ktoré sa u nás hrajú... prípadne české :)

Ja by som vám určite odporučil od Davida Farra : Okuliare Eltona Johna. Táto hra po postupnom putovaní britskými divadlami získala mnohé ocenenia, u nás ju zrežíroval Mankovecký (teraz otváral na katedre herectva na VŠMU ročník a práve monológ z tejto hry bol aj na prijímačkách).
Okuliare Eltona Johna naštudovalo divadlo Andreja Bagara v Nitre a podľa môjho názoru (videl som okolo 40 inscenácií) patrí táto hra medzi najvtipnejšie aké sa na našom trhu vyskytujú (konkuruje mu napríklad Všetko o ženách od Mira Gavrana - Divadlo Jána Palárika v Trnave)

Obrázok

Okuliare Eltona Johna je hra o skrachovancoch - súrodencoch, ktorý sa po 6 rokoch stretnú a rôznymi situáciami, ktoré vyplynú sa snažia dokázať si, kto sa má horšie. Hlavná postava - Bill je fanatický futbalový fanúšik (typický Brit :P ) ktorý fandí svojmu týmu FC Watford, do ktorého Elton John investoval veľké prachy a vytiahol ho tak niekde zo 4 divízie až na vrchol. Zlom nastáva keď vo finále o anglický pohár prehrá Watford proti Chelsea 0:1 .... Bill zanevrie na svet a nevychádza po 6 rokov z domu, ktorý je v úbohom stave. Živorí na videu, ktoré je v opotrebovanom stave a tak už vidí iba nohy futbalistov z osudového momentu. Watford podľa Billa prehral kvôli odrazenému paprsku z oooooooobrovských skiel okuliarov Eltona Johna, ktorý oslepil brankára. A tu začína hra. Na návštevu príchádza Billov brat, ktorý je zase neúspešný muzikant a leader kapely plnej... mno... jednoduchších ľudí.... hysterického dlháňa a tupozrakého bubeníka. Billov brat - na ktorého meno si už neviem spomenúť :smt081 :nono: ... hrá pred svojim bratom, že sú úspešná kapela, ktorá potrebuje na chvíľu skloniť hlávku v bratovom dome, pretože sú dlho na cestách....

... nechcem nič prezrádzať, ale samozrejme všetko zapletie žena.

Herecké výkony sú úžasné, scéna jednoduchšia, no výstižná, pointa a príbeh sú vysokých kvalít a to všetko sľubuje nádherný zážitok plný smiechu.... keď to mám povedať naostro, tak neubehli 2 minuty aby som nedostal LOLrgazmus ! :shock: :roll: ... takže doporučujem :)
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Divadlo

Príspevok od používateľa meffisto »

mam rad divadlo a pravidelne chodievam do gunagu a na malu scenu v BA

odporucam : http://www.malascena.sk/

Nedeľa, 9. 5. 2010
Woody Allen
Boh

Malá scéna VŠMU, 16:30
Vstup zdarma!

- toto sa rozhodne oplati vidiet ! famozne to hraju.
jarčekov
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jarčekov »

aspoň raz za mesiac do SND- novej budovy, reportátor historickej ma nijako neoslovuje a príležitostne na Novú scénu,- na muzikál, ak je niečo nové od Ďurovčíka.... a chcel by som navštíviť aj Divadlo Astorka Korzo :)
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Terepin »

Do divadla nechodievam a to z prostého dôvodu: ich repertoár ide totálne mimo mňa. Buď sú to vážne veci, pri ktorých zaspím vždy, alebo komédie, ktorých humor mi príde prostoduchý. Ak by niektoré z divadiel, ideálne nie na opačnej strane republiky, sa podujalo zinscenovať Plochozem, ako to robievajú v Česku, tak si to rád pozriem. Inak neponúkajú nič, čo by ma akokoľvek zaujímalo.
Napísať odpoveď