Zdravim!
Pred chvilou som natrafil na problem, s ktorym neviem pohnut. Vymienal som na doske CPU, upgrade zo Semprona 3000 na Athlon64 5200 X2. Vymienal som aj BOXovane chladice. Ked som zapojil novy chladic, tento sa po zapnuti PC rozbehne do otacok, ale hned po prebehnuti POST testu sa uplne zastavi a viac nezapne. Skusal som podflashovat bios na starsiu verziu (najstarsiu, aka bola schopna spoznat sucasne CPU), volit defaultne nastavenia, vypinal som Cool´n´Quiet, Q-Fan a co ja viem co mozne este. Nic nezabralo. Neviem co este mozem vyskusat. Doska je ASUS M2NPV-MX.
dakujem za vsetky rady
Zvlastny rezim vetraku CPU (AMD)
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
len taky pokus.
1. stlac pocas postu klavesu pause break. nic nestlacaj po dobu, aku dlhu uznas za vhodne. povedzme 30-60 sec. sleduj ci sa bude tocit ventilator pocas celej doby pauzovania postu. pokracovanie postu spustis stlacenim klavesy enter.
2. to ako si to opisal, mam pocit, ze si to chcel *je*at
a nepreinstaloval si OS. predpokladam, ze mas winXP. po poste ma CPU takpovediac pod spravou uz OS. otazkou zostava ci je schopny spravne nahrat ovladac pre toto zariadenie.
3. k tvojej doske je dodavany program ASUS probe. ak si ho mal nainstalovany k staremu CPU, tak nemusi spravne spravovat to tvoje nove X2.
4. skus nainstalovat najnovsie ovladace pre chipovu sadu.
1. stlac pocas postu klavesu pause break. nic nestlacaj po dobu, aku dlhu uznas za vhodne. povedzme 30-60 sec. sleduj ci sa bude tocit ventilator pocas celej doby pauzovania postu. pokracovanie postu spustis stlacenim klavesy enter.
2. to ako si to opisal, mam pocit, ze si to chcel *je*at
3. k tvojej doske je dodavany program ASUS probe. ak si ho mal nainstalovany k staremu CPU, tak nemusi spravne spravovat to tvoje nove X2.
4. skus nainstalovat najnovsie ovladace pre chipovu sadu.
Zacnem od konca:krija napísal:...
4. Pouzivam najcerstvejsie ovladace.
3. Asus Probe som stiahol poslednu verziu z webu este pred preinstalovanim okien, spolocne s ostatnymi drivermi.
2. No preinstalovanie okien som bral ako samozrejmost. Efekt spomalenia vetraku az po stop sa vsak dostavi skor, ako sa ovladace (podla mna) stihnu korektne nacitat. Ono ten vetrak sa prestal tocit uz behom preinstalacie okien (boot z cd). Navyse, rovnakym problemom trpi aj ubuntu, takze v ovladacoch to asi nieje.
1. Vidis, a toto ma nenapadlo
Inak nasiel som zaujimavy thread k tomuto... sice sa to tyka dosiek od Abitu a ineho modelu cpu, ale porucha je popisana uplne rovnako. Tu: http://forum.uabit.com/archive/index.php/t-2791.html
Zajtra, ked sa vratim z prace, tak to rozhadzem a skusim osadit nanovo chladic podla doporuceni na tom fore. Uvidim co z toho vypadne, s vysledkami vas oboznamim.
Re: Zvlastny rezim vetraku CPU (AMD)
Tak odštikni koncovku žlty nejako zaizoluj a červeny s čiernym pripoj rovno na vyvod zo zdroja na 12 v a pojde ti furt naplno.
Re: Zvlastny rezim vetraku CPU (AMD)
To je síce pekné, ale provizórne. A tu ide hlavne o vyriešenie problému.zosik 100 napísal:Tak odštikni koncovku žlty nejako zaizoluj a červeny s čiernym pripoj rovno na vyvod zo zdroja na 12 v a pojde ti furt naplno.
Aby som nebol OT, na starej AT doske som mal CPU, ktorého BOX sa po nabootovaní nezapol, až kým nedosiahol mnou nastavenú teplotu. Možno je tvoj problém podobný. Ja som to menil v biose, no tu už je história.