• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Stoporko , mimochodom , kde hravas ? Airsoft ? Mesto , oblast ... atd ...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

masif - bývam v Ba, no hrávam podľa toho kde je nejaká akcia o ktorú máme ako jednotka (www.pathfinder-platoon.sk) záujem. Ako jednotlivec si občas vyjdem vyvetrať hlavu na zákopy alebo do bernolákova. CQB nehrávam (v airsoftovom poňatí nemá s realitou nič spoločné)
mako.sk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mako.sk »

zdar all mam na vas otazku, vas nazor na zbran L85A1 je dostupna v municaku, planujem jej kupenie, ale na stranke municaku pisu ze je tam mechbox ale aka verzia??. mate niekto nejke skusenosty z verziou tochto mechacu pripadne upgradu, a este jedna otazka je ten mechac co je v L85a1 to iste co je v m14..???

a ak tu pusku niekto ma a chce ju predat tak mam zaujem.. ;))

dakujem all za nazory.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mako - je tam špeciálny typ mechaboxu, ktorý je rozdelený na "pružinovú" a "kolesovú" časť. Ako je to s upgrade - kukni si české airsoftové fóra, tam je to detailne rozpísané (ktoré súčiastky...). Sú 2 hlavné spôsoby: použiť kolesá z M14 a 16zubý piest (štandardný)s redukciou alebo špeciálne kolesá pre L85 a 19zubý piest (PSG, SR25). Detaily sa dočítaš na špecializovaných as fórach, sem sa mi to písať fakt nechce.

Môj doterajší upgrade: výmena struny za guarder sp130. Zbraň s ňou dáva cca 420fps (nemerané na meráku, no dostrel je prakticky rovnaký ako moja druhá zbraň s takým výkonom). Ešte plánujem časti vzduchu od Guru. Zbraň je vďaka dlhej hlavni super-presná (vrámci možností strelca :) )
mako.sk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mako.sk »

stropko okae ale aj tak kujem za strucne info lepsie ako nist.. ;) ozaj prosim ta nevies ci je v municaku nejaka dostupnost upgrade suciastok na tuto zbran, bo nieje vzdy pravda co maju na stranke.. :lol: (nechcem urazat municak) a ak vies poradit nejaku stranku kde zozeniem upgrade na tuto zbran. len co som cital kade tade tak vsade pisu ze je tam mechac ver7.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zabudni na mechabox v.7 Aj keď sa mi do toho pôvodne nechcelo, tak to tu troška rozpíšem, snáď to niekomu (aj tebe) pomôže:

L85:
mechabox delený,
horná časť "vzduchotechnika" - tŕň, pružina, valec, piest, hlava piestu a valca, tryska. Od výroby je tam predĺžený valec, piest 19zubý, mosadzná tryska
spodná časť - motor, kolesá 19zubov

hopkomora - štandard pre M4/16

možnosť upgrade: 2 hlavné smery.
1) výmena kolies za kolesá pre M14, piest 16zubov + redukcia (tuším 1cm, dá sa kúpiť), pružina dĺžky PSG (vraj)
2) kolesá 19zubé pre L85 oceľové (z ebaybanned), piest 19zubý oceľové zuby (vraj najlepší je od GG snc reinforced), bežná pružina (doporučená max 140, ale len veľmi vyspelý hráč alebo imbecil začiatočník si dá viac ako 470fps - pružina 130 a poladený vzduch)
Obe varianty majú rovnakú hlavu valca Guru (neviem o nikom kto by robil inú, možno GG). Hlavu piestu najlepšie plastovú (kvôli váhe), tryska by mala byť 22,5mm.

Kde zohnať upgrade? Ja som bral 19zubý piest a kolesá z ebaybanned.com a hlavu valca, piestu a trysku budem brať keď bude nadbytok peňazí od Guru.

Jo, priprav si dobré svaly, táto kráska má svoju váhu (je to čistokrvná oceľ, žiadny "full metal" kalach z blatoocele čo váži 3 kilá aj s plným zásobníkom) a nedoporučujem ju nosiť na popruhu - po istej dobe sa môžu uvoľniť imbusy držiace mušku a predpažbie. Stalo sa mi, že sa predpažbie uvoľnilo, lebo také malé červíky vykĺzli z jamiek na hlavni (pochopíš, keď rozoberieš predpažbie, ťažko sa to opisuje) - teraz som ich dotiahol fakt na fest, tak skúsim. Vraj sa doporučuje vrtnúť diera ešte pre jeden červík, no bacha aby si nechytil vnútornú hlaveň...proste sranda veľká. A vraj sa dá na túto krásku chytiť CASV predpažbie po drobnej úprave, tak nad tým silno uvažujem - L85 som kúpil kôli reenactingu roku 2000, tak s CASV by možno šla aj súčasnosť (keď prižmúrime oči a vyhlásim sa za spešláka :D )

suma sumárum - v muničáku do nej kúpiš iba novú hop komoru (vraj sa doporučuje element) a zásobníky na wg zľavu. Inač všetko ostatné z čiech a HK. A poponáhľaj sa, kým začne platiť nový zákon zakazujúci nákup takýchto vecí cez net (tuším začiatkom júna).
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

No, takže k tomu tlmiču. Neviem či som dobre pozeral, no ten inbus v tom závite som nenašiel, alebo sa tam vôbec nenachádza :smt059 :D . Ak by som tam nechal veľký závit, myslíš, že by sa na to našiel tlmič? Ak áno mohol by si mi poradiť, lebo s tlmičmi som ešte nemal šancu zoznámiť. Vďaka
/ ten druhy obrázok je trošku rozmazaný, no hádam z toho niečo vyčítaš :wink:
Prílohy
Obrázok 001.jpg
Obrázok 002.jpg
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

na tom druhom obrazku vidno viac nez jasne to to rozsirenie zavitu je nasrobovane na tensom 14mm zavite, teda sa musi dat odsrobovat,
treba len skusat
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to je síce fajn, ale nechce to ísť dole ani za Boha, jak keby to tam bolo privarené. A bojím sa, že doškriabem, alebo zničím hlaveň.
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

skus to poriadne ostro odfotit zprava, zlava, zhora, zdola a poriadne spredu
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dúfam, že pômože
Prílohy
zľava
zľava
zprava
zprava
zospodu
zospodu
zvrchu
zvrchu
spredu
spredu
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

dotaz na miestne osadenstvo - idete niekto tento víkend na Korcháň alebo budúci na Water Stop? (Iwo, ty sa nehlás na to druhé, ty si tam istý :) )
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

stoporko, stoporko,
na korchan ide cca 87 ludi, staci pozret planovac na WG, a na WS tiez cca 70 ludi, takisto kukaj planovac WG
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neboj, plánovač poznám. Pýtal som sa, kto ide z TOHOTO fóra na dané akcie :) A nemyslím, že väčšina ľudí má rovnaké prezývky tu aj tam - takže z plánovača to fakt nezistím.
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no napriklad kolega YOS ma rovnaku aj tu aj tam, ja tiez...

(nemam rad ked si musim pamatat milion roznich mien a hesiel :)

btw: stoporko ty si na wg ako ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

iwo - tu to písať nebudem, no robil si mi nedávno mosfet na L85A1 a videli sme sa aj v Bernolákove - takže moju airsoftovú prezývku poznáš a pod ňou vystupujem aj na WG :)
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Hej, idem na WS, na Korchán uz nestiham, nakolko upgrade sa trosku omeskal. Co sa tyka toho tlmica, prisiel si na nieco, nakolko sa mi nechce verit, ze sa to da dat odsrobovat :D
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ze ma to hned nenapadlo... ssssssssssssss

yos> zatlac ten kolik co trci z predneho mieridla (tusim muska sa tomu nadava), a odtoc ten zavit, ak to nepojde skus ho potom este nahriat
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Nazdar hosi , pocujte , mam taky mensi problem ... ze ja zajtra idem na akciu do Vrboveho ( niekde za Piestanmi ) a , mam ak 47 BETA ( 1500 mAh co je 1,2 v ) a ja som dnes uz hral , a hral som asi 2 hodiny , nie cele dve ale hral som tak , ze som daval niekedy full a niekedy aj davky , a zajtra idem na tu akciu , a nemam na to nabijacku , ideme tam rano , a hrame od 10:30 asi do 17:00 , hrame vo vacsom lese , a nemam nabijacku , myslite , ze by mi to vydrzalo , bez nabitia , nabijacku sa i dnes uz nepokusi zohnat , kamos je odcestovany , pls surne , dik za radu ... :-/
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Je to od toho, akým štýlom strielaš, teda ako často, či si šetrný, alebo strielaš do vľetkého čo sa pohne :) . Ako dlho si dnes hral? Každopádne, ak sa ti zajtra vybije, tak skús nájsť nejaké dobré duše, ktoré by ti baterku požičali. Napr. ja mám 1300 ,9,6V ,mojím štýlom hry, mi odíde tesne pred koncom klasickej 3-4 hodinovej akcie. Každopádne skús tým zajtra šetriť a uvidíš do budúcna, čo ti baterka vydrží :) .
Napísať odpoveď