[PHP] Stiahnutie súboru - presmerovanie
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
[PHP] Stiahnutie súboru - presmerovanie
Zdravím.
Chcel som do svojho filehost scriptu dať okamžité sťahovanie bez obmedzenia, potom ma však napadli možné dôsledky, tak by som si to chcel ošetriť. Jednoducho chcem spraviť aby po kliknutí na link daný uživateľ dostal presmerovanie na súbor (cez PHP pravdepodobne). Povedzme si príklad:
http://mojserver.sk/ijijowjfwf/subor.zip
Na ten súbor ho to presmeruje, ale s tým, že zložka ijijowjfwf bude NEPRÍSTUPNÁ užívateľom, len PHP.
Obávam sa že na to Header funkcia nestačí, ako potom na to? Vďaka za pomoc (ospravedlňujem sa ak to tu už bolo).
Chcel som do svojho filehost scriptu dať okamžité sťahovanie bez obmedzenia, potom ma však napadli možné dôsledky, tak by som si to chcel ošetriť. Jednoducho chcem spraviť aby po kliknutí na link daný uživateľ dostal presmerovanie na súbor (cez PHP pravdepodobne). Povedzme si príklad:
http://mojserver.sk/ijijowjfwf/subor.zip
Na ten súbor ho to presmeruje, ale s tým, že zložka ijijowjfwf bude NEPRÍSTUPNÁ užívateľom, len PHP.
Obávam sa že na to Header funkcia nestačí, ako potom na to? Vďaka za pomoc (ospravedlňujem sa ak to tu už bolo).
-
audiotrack
VIP
Re: [PHP] Stiahnutie súboru - presmerovanie
cez .htaccess môžeš zakázať directory listing, aby ľudia nevideli čo v tom adresári je. Stále si to ale môžu stiahnúť zadaním priamej url. Ak chceš zabrániť aj tomuto, bude to trochu (trochu dosť) zložitejšie
-
L.E.n
Light Star
Cez .htaccess mám samozrejme deny for all, takže ani zadaním priamej URL si nepomôžu, ale PHP sa k tomu dostane, o to mi ide. Netreba mi presne vysvetľovať kód, len presmerovanie cez PHP ktoré toto zvládne (Header funguje asi tak ako keď to zadám priamo, takže to nie).audiotrack napísal:cez .htaccess môžeš zakázať directory listing, aby ľudia nevideli čo v tom adresári je. Stále si to ale môžu stiahnúť zadaním priamej url. Ak chceš zabrániť aj tomuto, bude to trochu (trochu dosť) zložitejšie
Ešte raz:
V .htaccess mám deny for all, čiže prístup nemá nikto, len PHP. O to mi ide - využiť PHP, chlapec klikne na link a ten ho presmeruje a rovno stiahne súbor, no bez kliknutia na link ho nemôže stiahnuť - o to mi ide.
-
audiotrack
VIP
Kód: Vybrať všetko
header("Content-type: $type");
header("Content-Disposition: attachment;filename=$file");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header('Pragma: no-cache');
header('Expires: 0');
set_time_limit(0);
readfile($file);-
L.E.n
Light Star
Vďaka, ešte sa spýtam podľa príkladu či je použitie správne a teda či správne chápem:
- eh, chápem to správne? 
$type = "mpeg"; //teda že mpeg a rovnako tak funguje zip rar txt doc, etc..?
$file = "http://roflmao.net/kijqo984ndw7/subor.mpeg";
header("Content-type: $type");
header("Content-Disposition: attachment;filename=$file");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header('Pragma: no-cache');
header('Expires: 0');
set_time_limit(0);
readfile($file);-
audiotrack
VIP
typ bude v tvojom prípade audio/mpeg a cesta bude relatívna k danému súboru
a pre doplnenie...audiotrack napísal:typ bude v tvojom prípade audio/mpeg a cesta bude relatívna k danému súboru
pre jpeg, png, ico a ine obrazky je to napr image/jpeg, image/png, image/ico, atd. Pri textovych dokumentoch ako html, xml je to text/html, text/xml, atd
-
__construct
Medium Expert
A ja pre doplnenie pridávam zoznam MIME typov :
http://www.w3schools.com/media/media_mimeref.asp