GIF animator

Informácie o software, ankety...
pepo26
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

GIF animator

Príspevok od používateľa pepo26 »

zdravim
chcem sa opytat ci niekto nema skusenosti s robenim animacii ako gif
ci by mi odporucil dobry GIF creator co by stal za to
dakujem
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: GIF animator

Príspevok od používateľa uplink »

Adobe Photoshop? :) je na gify veľmi dobrý...aj keď nemá žiadne vstavané efekty, väčšinu z nich si vyrobíš sám.
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Adobe photoshop je trochu drahý. Navyše obmedzenia farieb *.gif formátu mu berú najväčšiu výhodu oproti najznámejšej free alternatíve gimpu. Tou výhodou samozrejme myslím natívnu podporu CMYK.

Kód: Vybrať všetko

http://www.gimp.org/

pokiaľ sa ti nechce nič inštalovať, tak si môžeš vyrobiť v čomkoľvek (napr mspaint) jednotlivé obrázky a na rozanimovanie použiť online aplikáciu.

http://gickr.com/
Obmedzenie je max 10 obrázkov do jedného gif-u, ale na druhú stranu je to maximálne jednoduché.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Počuj a s tými farbami čo presne? Že gif nepodporuje cmyk v photoshope či čo?
wintermute
Light Star
Light Star

Gif nepodporuje CMYK nikde - gif má 255 farieb + priehľadnú. Takže pri gif formáte cmyk nevyužije.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wintermute napísal:Adobe photoshop je trochu drahý. Navyše obmedzenia farieb *.gif formátu mu berú najväčšiu výhodu oproti najznámejšej free alternatíve gimpu. Tou výhodou samozrejme myslím natívnu podporu CMYK.

Tak potom čo si to písal že natívna podpora CMYK? A prečo v téme s gifom?
wintermute
Light Star
Light Star

Navyše obmedzenia farieb *.gif formátu mu berú najväčšiu výhodu oproti najznámejšej free alternatíve
skús si to prečítať ešte raz
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Najskôr splietaš niečo o obmedzení gif formátu v Photoshope, kde ako si sám písal vieš že gif je obmedzený na 256 odtieňov selektívnych farieb [0-255], pričom ktorúkoľvek z nich môže označiť za transparentnú. Čiže skús vysvetliť o aké obmedzenie Photoshopu oproti gimpu sa jedná.

Za druhé si písal že výhodou gimpu je oproti photoshopu CMYK podpora v gife? WTF?

"Adobe photoshop je trochu drahý. Navyše obmedzenia farieb *.gif formátu mu berú najväčšiu výhodu oproti najznámejšej free alternatíve gimpu. Tou výhodou samozrejme myslím natívnu podporu CMYK."

Neviem ako Ty, ale v tej vete jasne čítam že Photoshop má obmedzené gify a že gimp má výhodu že podporuje CMYK v gifoch? Či som jediný kto to tak chápe?

A aby sme si to ujasnili. Aj Photoshop, aj Gimp vie pracovať aj v RGB aj v CMYK. Photoshop má o pár desiatok profilov navyše. Aj v Photoshope aj v Gimpe sú rovnaké gify, avšak v photoshope dokážeš savovať gify so selektívnymi farbami [save for web], kde v gimpe neviem ako to funguje. Gif nepoužíva CMYK spektrum farieb a odtieňov, ale RGB.

Čiže ešte raz, aké nevýhody a výhody? A načo vôbec spomínaš cmyk?
wintermute
Light Star
Light Star

píšem, že photoshop má natívnu podporu CMYK, zatiaľ čo gimp nie. Pre tvorbu gif ju však nepotrebuje.

Asi si naozaj jediný kto to tak chápe
Adobe photoshop je trochu drahý. Navyše obmedzenia farieb *.gif formátu mu (photoshopu - zatiaľ som nikde nezmenil predmet) berú najväčšiu výhodu oproti najznámejšej free alternatíve gimpu. Tou výhodou samozrejme myslím natívnu podporu CMYK.

Aby som ťa trochu opravil natlačiť do gimpu plugin pre podporu CMYK nezvládne práve každý.
luky81
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa luky81 »

Zdravím, ja by som potreboval poradiť nejaký freeware program na jednoduchú úpravu gif obrázkov (úprava veľkosti a nejaké menšie úpravy, nejde mi o animácie). Vedeli by ste mi prosím niekto niečo takéto poradiť? hladal som na nete, posťahoval rôzne programy, no akurát mi antivír vyhadzoval varovania, tak nechcem experimentovať radšej, ak má niekto skúsenosti s nejakým v pohode programom, budem rád ak mi poradí, vopred vďaka.
wintermute
Light Star
Light Star

Hore spomenutý Gimp je freeware bitmapový editor (čiže okrem iného zvláda aj gif formát):

alebo portable verzia:

http://portableapps.com/apps/graphics_pictures/gimp_portable
Ale ak chceš len zmeniť veľkosť, tak ti bude stačiť aj ms paint (maľovanie vo windowse)
luky81
Amateur
Amateur

dik, no Gimp 2.6 tušim mám, sa mi nezdalo, že by v tom išlo upraviť gif obrázok bez výrazného poškodenia kvality, ten druhý program pozriem čo je zač a to ms paint (maľovanie vo windowse) ako spomínaš, tak to som skúšal ako prvé, no to je úplne nanič na gif, akákoľvek zmena na gif obrázku a po uložení je tem výrazná zmena kvality, niekedy je to úplne nepoužiteľné
wintermute
Light Star
Light Star

si si istý, že zdrojový obrázok máš v gif formáte a nie nejakom inom (prípadne len s prepísanou príponou)
Predpokladám, že stratou kvality myslíš to, že gif má len 255 farieb (viz. obrázok)

Pokiaľ ti ide len o priehľadnosť, tak radšej použi formát png.
Prílohy
kvalita.png
luky81
Amateur
Amateur

tak obrázok píše, že je gif, či mal prepísanú príponu to už neviem a áno presne takú deformáciu myslím ako je na obrázku vidieť

skúšal som ten Gimp čo mám a tiež zhoršilo kvalitu, ale podstatne menej ako ten ms paint
wintermute
Light Star
Light Star

Ak v ňom predtým takáto deformácia nebola, tak sa nejedná o gif formát. Deformácia je spôsobená menším rozsahom farieb gif formátu oproti zdroju (gif má len 255 farieb + jednu priehľadnú).
Ak chceš dosiahnuť vyššiu kvalitu a zachovať možnosť priesvitu (prípadne ten priesvit ešte vylepšiť), nepotrebuješ animáciu, tak sa snaž využiť formát png.
luky81
Amateur
Amateur

prosím vás, v tom programe gimp sú také dva panely vlavo aj vpravo, vlavo sú farby, písmo a pod, v pravo zase vrsty a pod., stáva sa mi občas, že jeden omylom zavriem, no naspäť už neviem ako ho nahodiť, dá sa to vôbec? ak áno ako, vďaka
wintermute
Light Star
Light Star

Musíš si ho nanovo vyskladať, ale tie panely, ktoré nepoužívaš si tam dávať nemusíš.
Postupuj tak, že v paneli, ktorý ti ostal si klikni na taký malý trojuhoľník otočený doľava (je v pravej časti približne v strede), vyber pridať kartu, napr vrstvy. Otvorí sa ti nový tab (vrstvy), ten si chytíš a vytiahneš mimo pôvodného okna
vytvorí sa ti nový panel, tam je takisto ten hore spomenutý trojuhoľník takže zase pridať kartu, napr cesty...
pokračuj pokým nebudeš mať všetky panely ktoré potrebuješ.
luky81
Amateur
Amateur

diky moc :)
Napísať odpoveď