Príbeh skutočného Avataru

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príbeh skutočného Avataru

Príspevok od používateľa hughito »

Čo si o tomto myslíte ?

http://waf-kolektiv.blogspot.com/2010/0 ... atara.html

Aký máte názor na to, že domorodci v Peru musia bojovať šípmi proti tankom, čo si myslíte o miznutí Amazonského pralesa, kde musia ustúpiť absurdným záujmom celé hektáry pralesa, zvery a v hlavne ľudí - http://zpravy.idnes.cz/v-amazonii-vznik ... datech_taj

Prečo ľuďom nevadí, že kapitalisticko-fašistické korporácie ničia našu planétu priamo pred našimi očami ? A ešte si z toho robia reklamu za legálneho teroru ?
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Príbeh skutočného Avataru

Príspevok od používateľa Stoporko »

odporúčam pozrieť si staší film s hercom S. Connery - Šaman.
Prečo to ľuďom nevadí? Lebo im nevalcujú trávnik v ich záhradke, nerúbu stromy na ich pozemku... proste prípad "čo ťa nepáli, nehas." Myslíš, že keď ľuďom nevadí, ako ich verejne okrádajú nimi volení zástupci, budú sa zaujímať a aktívne bojovať za nejaký prales tisíce kilometrov ďaleko? Stačilo by, keby zabojovali za Tatry :(
hughito
Redeemer
Redeemer

To je ten paradox, všetci onanujú nad pseudo-eko poslaním v Avatare, ale že sa tieto veci dejú reálne nikoho nezaujíma. A kto na to poukáže, je nebodaj zelený extrémista.

Samozrejme, že nemôžme čakať, že sa hneď teraz všetci ľudia začnú zaujímať o tieto problémy, ale s tými Tatrami si to vystihol. Tam sa tiež dejú pekné svinstvá a navyše, sú naše a tiež to moc ľudí netankuje.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Aj keby to niekoho zaujímalo, nič tým nespraví Jedine, že by vyplatil ľuďom, ktorí na tom zarábajú celý ich zárobok.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

[quote="hughitoAký máte názor na to, že domorodci v Peru musia bojovať šípmi proti tankom, [/quote]

že by si mali zohnať radšej nejaké tie protitankové zbrane, popr. namontovať na šípy kumulatívne hlavice :twisted:.....

no ale k veci.... Ako vždy ide o obrovské peniaze a záujmy mocných...... A s tým nejaký kmeň toho veľa neporieši..... Inak čo sa týka bezpečnosti, je toto veľmi výnosný biznis..... O nasadení súkromných firiem (PMC) a kontraktorov v Iraku je toho známeho celkom dosť, ale ďaleko menej sa hovorí o tom, že v Južnej Amerike je tiež pomerne široké nasadenie PMC...... a sranda je to, že zrovna medzi pracovníkmi PMC v Južnej Amerike by ste z času na čas našli aj nejakého Slováka/Čecha/Poliaka......
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pinhead - máš skvelú myšlienku: čo takto dodávať tým indiánom zbrane na "ochranu osôb a majetku?" Počas bojov v juhoslávii jeden podnikavý čech prerábal vzduchovky na jednoranné malorážky a tie dodával bojovníkom za slobodu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak zásahom z malorážky by som nechcel skapínať...

Aj my o tom píšeme ale koľko z nás, čo napísali do tejto témy spravili niečo aktívne napr. na ochranu Tatier pred J&T napr?
hughito
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:Tak zásahom z malorážky by som nechcel skapínať...

Aj my o tom píšeme ale koľko z nás, čo napísali do tejto témy spravili niečo aktívne napr. na ochranu Tatier pred J&T napr?
Ja som podporil finančne tieto organizácie a skupiny, ktoré sa angažujú v týchto eko oblastiach, kúpou rôznych materiálov.
Je to málo, je to smutné. :|
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

begbeee napísal:Tak zásahom z malorážky by som nechcel skapínať...

Presne tak... ja osobne podobne ako hughito... a ak by chcel niekto urobiť aspoň niečo, nech pozrie sem:
http://www.ekoforum.sk/peticia/stop-des ... n-tatra-sk
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

avatar je len jeden... "modra je dobra" :smt059
Prílohy
avt.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pri otazke, preco to ludom nevadi a podobne, by som sa najprv zamyslel nad povodom problemu, nie nad terajsimi nasledkami. Pozrime sa pekne na zaciatok vsetkeho tohto svinstva....je pekne, ze teraz sa vieme chytat za hlavy co sa deje, a ze lutujeme tych domorodcov, ale predsa kym je konzument, bude tazba a vyroba, a kto je konzument? No predsa my vsetci, ci ja, ci nejaky tucny american, ci Jamajcan, je to jedno, vsetci chceme nabytok, vsetci chceme papier a podobne...s tym suvisi tazba dreva vo velkom, kedze konzumentov je v dnesnej dobe neurekom, a to ze prispejete nejaky prispevok, ci podpisete peticiu, je sice pekne, ale neuvedomujete si, ze treba riesit pricinu, nie nasledok, a aj ten papier na ktorom podpisete peticiu je z dreva, a nasledne pridete spokojny domov sadnete si na stolicku ktora je zhodou okolnosti z dreva, no a vylozite nohy na voj novy dreveny stolik...holt...taky je dnes svet. Ked uz proti tomu niekto chce bojovat, tak nech bojuje kupovanim vyrobkov...tento problem sa da vyriesit iba jednym sposobom....Neni konzument=neni tazba.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lubo: nie je ťažba - nie je konzument - nie je dnešný spôsob civilizácie - žijeme na stromoch ako opice
neschvaľujem bezúčelový výrub pralesa, resp. kácanie stromov pre to, aby sa pár bohatých čurákov stalo ešte bohatšími naúkor prírody (pozdravujem JandT v Tatrách), no nie je rozumné stať sa ekoteroristom, ktorý brojí proti akémukoľvek výrobu stromov a prírody už len z príncípu.
hughito
Redeemer
Redeemer

No ja neviem koľko takých eko-teroristov vôbec je, pre mňa je tento pojem skôr mýtom.

Obraz nejakého blázna, ktorý fanaticky bráni každý strom či krík pred zničením a bez dôvodu či zmyslu je absurdná.

Oveľa horšie je, že sa dejú také veci, ako že ochranárskym aktivistom vyhorí chata. To je už riadne svinstvo. A potom aby človek nepodporoval aj radikálnejšie skupiny typu ELF.
Diplomatické riešenie "pod zákonom" sú často neúčinné.

:arrow: http://fuckcopyright.blogspot.com/2010/ ... arity.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

hughito napísal:Obraz nejakého blázna, ktorý fanaticky bráni každý strom či krík pred zničením a bez dôvodu či zmyslu je absurdná.
Toto by som rozhodne netvrdil. Sú takí ľudia a je ich dosť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak kde sú, ukážte mi takých.

Ja som videl plno filmov a dokumentov na túto tému, takisto som takýchto ľudí stretol aj "naživo", ale nevidel som týchto "fanatikov".

To je tak, že vy každého, kto sa priviaže o strom hodíte do takého vreca, ale to je proste niekedy jediný možný spôsob boja/protestu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - NIE JE to jediný možný spôsob protestu a nie je jediný použiteľný. Kde sa v TV dopočuješ o tom, že nejakého drevorubača zabila poškodená reťaz z píly, ktorá sa pokazila na klincoch zatlčených v stromoch? Čo nie je populárne sa do médií nedostane. No deje sa to. Tak isto sa deje kladenie ježkov na lesné cesty a iné srandičky... nebudem ich tu viac vypisovať, no buď pokojný, nie všetci ekologisti sú takí mierumilovní, že sa LEN nechajú pripútať o strom.
hughito
Redeemer
Redeemer

No priznám sa, že som o takej veci ešte nepočul.

Takisto, keď sa robia aj tie radikálnejšie akcie na poškodzovanie napr. stavenísk a strojov v lesoch, vždy sa dbá na to, aby sa nijakým spôsobom neublížilo človeku.

A pokiaľ viem, pri týchto akciách sa nikdy žiadny človek ani len nezranil.

Tí ľudia nepovyšujú život stromu nad život človeka.

//autoeditácia príspevku (30 Jún 2010, 22:31)
.
Prílohy
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

mne by to teda ublizilo bytostne byt majitelom tej mechanizacie ktoru mi nejake ku*vy zelene ponicia ;-)

keby ekozmrdi za nieco stali, tak by vytvorili nejaku organizaciu, robili by nieco prinosne, bohatli a zacali superit prave s tou "zlou frakciou" financnych skupin, priemyselnych konglomeratov a pod. ;-) ;-) ale ekozmrdi su len ta vecna zberba, co bude plakat nad udelom stromcekov, ktore prekazaju inym zaujmom ...

nesuhlasil by som s vyrubom, ktory nieje potrebny ... lenze tieto evidentne su, pretoze keby nebol dopyt, tak by asi nikto netazil :-)

ten plagat ma normalne rozosmial ... socky zelene - sami vyuzivaju vsetky benefity rozvoja, ktory si vypytal svoju cenu a teraz budu hubovat ... zavesit na lampy popri ceste za taku nevdacnost ! ! ! ... a vobec najidealnejsie by bolo, keby vsetci podobni zacali ten rozvoj skutocne bojkotovat a zaliezli z medii a internetu spatky do jaskyni a tam pokapali od zimy v tychto tazkych casoch globalneho oteplovania :-P :-P
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty asi nevieš čítať a trpíš aj nejakou fóbiou zo "zelených". Takým ako ty, by som naozaj doprial, aby ako prví pocítili dopady nejakej ekologickej katastrofy, lebo podmienky si vytvárame naozaj smele a statočne, aj vďaka takým ignorantom ako ty.

Že je dopyt. Samozrejme, že v kapitalistickej spoločnosti je dopyt, lebo na tom je založená, aby bol zisk, pričom sa nehľadí na nič. Ani na prírodu, ani na domorodých ľudí. Že dopyt je, tak je všetko ok...za túto vetu by si si zaslúžil takú jednu otcovskú...

Kto sa ozve proti, je ekozmrd...kto niečo robí proti nenásytným korporáciam, ktoré nehľadia na životné prostredie ani na život človeka, je ekozmrd.

A naozaj neviem čo má rozvoj ako taký spoločné s výrubom pralesov, si naozaj blbec.

Posielaš iných do jaskýň hĺbiť jamy, ja by som poslal teba do betónovej kocky, obloženej drevom priamo z Amazonky, aby si si užil ten výsledok dopytu. A ako drink, kvalitnú ropu priamo z poškodeného ropného vrtu v Mexickom zálive, veď netreba toľko plytvať...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

kolko domorodcov pozabijali kvoli tomu aby im uz nestali v ceste?je to svinstvo takto vyklcovat najvecsie pluca.
Napísať odpoveď