Hluk na nocnej oblohe

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hluk na nocnej oblohe

Príspevok od používateľa pryja »

Dnes v nocisom sa okolo tretej zobudila na nenormalne silny zvuk motora na oblohe. Prve co ma napadlo, bolo ze zacina 3.sv a hned som si spomenula na film Pelisky, ked doleteli rusi v noci. Potom este jedna moznost, ze nieco pristava pred domom na travniku. A to si nerobim srandu, fakt mi lepilo vstat z postele a pozriet sa z okna. Ked som sa k tomu nekoniec dokopala, tak som hore na oblohe videla len blikat 2 ostre svetla, ale bolo to ovela vyssie, ako som cakala. Nic viac som nevidela. Este to asi pol hodiny kruzilo a hucalo nad mestom a potom zacal ten zvuk chvalabohu slabnut. Ale aj tak som nemohla zaspat, som cakala, ze sa vrati.
Vrtulnik prelietat som videla uz x krat aj cez den aj v noci, aj ked som robila na kramaroch, tak tam to bolo pomaly kazdy den, ale ten zvuk zdaleka nebol taky otrasny a to nam pristavalo par metrov od nemocnice.
A okrem toho, aky dovod moze mat niekto takto hodinu lietat v noci nad mestom a zobudit polovicu ludi. Keby niekde nad horami, ze niekoho hladaju, tak to beriem. Vacsia nemocnica tu v okoli nie je.
Mohlo to byt nieco vojenske?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Hluk na nocnej oblohe

Príspevok od používateľa begbeee »

Sonic Boom.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale ja sa vazne pytam. Ja som sa bala, ci nepadne nejaka bomba kazdu chvilu dole. Co s tym ma Kiss spolocne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sonic boom je kratkodoba zalezitost a pripomina vybuch. Toto bola mozno nejaka vojenska stihacka, pretoze tam sa hladinou hluku nikto velmi nezaobera a len z nejakych pricin musela kruzit nad mestom. Tiez to mohlo byt nejake starsie ruske lietadlo, tie su tiez celkom hlucne. Skus popozerat v nejakych bulvarnych dennikoch, tam by to mohli spominat.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako prelet je nieco ine, proste preleti a je klud, ale toto trvalo celu vecnost a byvam v centre Mnichova. To akoze su normalne taketo dajme tomu cvicenia uprostred noci nad mestom?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No nie je to normalne, ale ked tak ucini armada, tak je to pre nich asi beztrestne :) Ale je vela faktorov...ked to bola nejaka krizova situacia, tak spanok obyvatelov musi ist bokom :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

mozno tazke dopravne lietado kruzilo nad letiskom. dovodou preco moze byt vela.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Čo je to "celú večnosť" a "oveľa vyššie ako som čakala".
Podľa mňa 100% išlo o prúdovú stíhačku. Najjednoduchšia hypotéza býva väčšinou správna. Bývam na v širšom okolí vojenského letiska (ae to je v podstate celá SR, že :D ) a taký MiG-29 narobí pri nízkych preletoch toho hluku až-až.

BTW v súvislosti s popolom. Zatiaľčo celé civilné letectvo stojí, málokto registruje informáciu, že vojenské letectvo v každom štáte má manévre, jednak z dôvodu testov (popol dobre simuluje púštne prachové prostredie) a jednak z dôvodu, že troška poničia stroje a bude nutná modernizácia :D

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
"this was taped in Germany???? OMG
Remember the bible story about when Jesus was born,
there was a star over Bethlehem?
I believe this star represents the birth of the anti-Christ.
Look at the 5 different colored rings in the star to denote
earth elements.
There was a big event supposed to happen on the
19th of April for the Luciferian Church. That was
the sign.
I believe he is here on earth.
end times are near my friends "

A teď bábo raď :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

GothaR napísal:Sonic boom je kratkodoba zalezitost a pripomina vybuch. Toto bola mozno nejaka vojenska stihacka, pretoze tam sa hladinou hluku nikto velmi nezaobera a len z nejakych pricin musela kruzit nad mestom. Tiez to mohlo byt nejake starsie ruske lietadlo, tie su tiez celkom hlucne. Skus popozerat v nejakych bulvarnych dennikoch, tam by to mohli spominat.
Nj, nemyslim si, ze stihacka po sonic boom by kruzila, a vobec nie nad mestom...mas predstavu o aku rychlost ide po dosiahnuti sonic boom? :D By si mal problem sa s tym otocit na sirku Slovenska, nie nad mestom :D

Podla mna islo o policajny vrtunik, je to bezne, ked niekoho chytaju, hladaju alebo patraju, tak ti budu nad domom lietat aj hodinu hoc ktory cas dna...aspon v UK to je bezne.
A tym, ze v noci je rozospaty clovek viac citlivy na hluk, preto sa ti to mozno zdalo ako strasne hlucne, a to svetlo mohol byt reflektor ktorym svietia na zem.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kua, chodte niekam aj s celym UFOm :sneaky: To lieta potichu a viac svieti. A toto bolo pocut asi tak, ako ked v blizkosti pristava helikoptera. Akurat, ze nepristavala, lebo tie svetla blikali dost vysoko.
Stihacky sa daju aj volnym okom vidiet? Nelietaju no to prilis rychlo?
A na prelet stihacky si pamatam nedavno na Slovensku, aj tu na hojko sa to riesilo. Ale to bolo pocut jednu poriadnu ranu, vsetko sa otriaslo a bol klud. Toto mi hucalo nad hlavou dobru pol hodinu.
Mozno bude nieco v spravach vecer.

//tak asi to boli ti policajti, aj ked by v ramci nocneho kludu mohli radsej behat so psami, ako robit taky randal

//to ako z tej stihacky mi moze pilot zamavat?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Helikoptéra ma taký zvláštny - neviem to presne definovať - "pravidelný" zvuk.

Ak letí dostatočne nízko tak ti pilot aj zamáva - práve stíhačka má taký tupý ohlušujúci dlho trvajúci zvuk (mimo sonic boomu).
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

Ja byvam v podstate hned pod letiskom a takyto hluk je uplne bežny, ale ešte nikdy som sa na to nezobudil, iba cez den to zaregistrujem ked ide nejake väčšie lietadlo...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som tiez isty cas pracovala a byvala par km od Schwechatu a v lete nam to lietalo nad hlavami kazdych 5 min. den a noc bez prestania. Ale ked som mala zavrete okno, tak som skoro nic neregistrovala a hlavne nie v noci.
To bol asi nakoniec fakt ten policajny vrtulnik, lebo som nasla na nete v policajnych spravach, ze v tu noc sa niekto pokusil znasilnit nejaku studentku ne ceste domov a sedel presne cas aj miesto, stalo sa to v stvrti, kde byvam. Aj ked sa mi to zda trochu prehnane. Vsak tu sa tolko toho denne udeje, ze keby na kazdeho nasadia vrtulnik, tak to tu lieta asi non stop.
Napísať odpoveď