VGA to SCART
VGA to SCART
Zdravím. Ja som na nete trošku googlil a hladal som návody ako si urobiť kábel z VGA (notebook grafika Intel) do TV (CRT tam je iba SCART alebo S-video) a toto by som potreboval prepojiť. Cez google som niečo našiel ale tie návody sú dosť rozdielne a neviem ktorý by mio fungoval. Niekde je písaný návod priamo zapojenie bez odporov a tak a na niektorých je zapojenie z odpormy ako nepríklad na foto v prílohe. Vedel by mi niekto poradiť najlepší spôsob ako to prepojiť? Viem že to tu bolo rozoberané ale často sa to tu točilo hladom S-videa z notebooku a tak. Ale na notebooku mám iba VGA. Díky moc.
- Prílohy
-
- cable1dy6.gif
- s odpormi
- (24.37 KiB) 4473 stiahnutí
Re: VGA to SCART
A niečo odskúšané nemá niekto niečo??? toto druhé je SCART - VGA a to je niekedy rozdiel ako som čítal na nate.. ked som googlil... a to čo som ja dal tak je VGA to SCART... Momentálne nemám čas ale do konca týždňa by som to mohol urobiť a potom sem dám presne ako som to robil a kto pôjde. 
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2010, 19:05)
A niečo odskúšané nemá niekto niečo??? toto druhé je SCART - VGA a to je niekedy rozdiel ako som čítal na nate.. ked som googlil... a to čo som ja dal tak je VGA to SCART... Momentálne nemám čas ale do konca týždňa by som to mohol urobiť a potom sem dám presne ako som to robil a kto pôjde.
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2010, 13:13)
Tak som sa na to kukal a najlepšie čo som našiel cez google tak som našiel aj s IO... Ale nemám momentálne súčiastky a tento týždeň som mal nejakú robotu... Tak v pondelok by som si mohol kúpiť súčiastky a v utorok alebo v stredu by to mohlo byť hotové... Odksúšam a do piatku by tu mohol byť funkčný, odskúšaný návod
Tak uvidíme ako sa veci vyvinú..
//autoeditácia príspevku (12 Apr 2010, 19:05)
//autoeditácia príspevku (17 Apr 2010, 13:13)
Tak som sa na to kukal a najlepšie čo som našiel cez google tak som našiel aj s IO... Ale nemám momentálne súčiastky a tento týždeň som mal nejakú robotu... Tak v pondelok by som si mohol kúpiť súčiastky a v utorok alebo v stredu by to mohlo byť hotové... Odksúšam a do piatku by tu mohol byť funkčný, odskúšaný návod
Nazdar!!
Pozor co napisem,pisem len odhadom.
Takze ta prva schema co je s tranzistorom to by malo byt to co potrebujes.
Nasvedcuje tomu aj pripojenie audia z PC konektora na audio vstup Scart.
Ta druha schema je opacne Zo Scart na Vga.
Nevidim teraz tu prvu scemu s tranzistorom ale myslim ze ten vystup je zatemnovanie RGB/kompozit
Tak neviem ja radim - schema prva je ta tvoja.
Vela zdaru ozvi sa co si stvoril.
Joze
http://www.duban.sk/hifi/scart.php
Pozor co napisem,pisem len odhadom.
Takze ta prva schema co je s tranzistorom to by malo byt to co potrebujes.
Nasvedcuje tomu aj pripojenie audia z PC konektora na audio vstup Scart.
Ta druha schema je opacne Zo Scart na Vga.
Nevidim teraz tu prvu scemu s tranzistorom ale myslim ze ten vystup je zatemnovanie RGB/kompozit
Tak neviem ja radim - schema prva je ta tvoja.
Vela zdaru ozvi sa co si stvoril.
Joze
http://www.duban.sk/hifi/scart.php
Ja som robil podla tohoto... ale mám menší problém.. už to mám hotové.. ale na starom TV CRT mi to nejde.. ale to asi preto lebo moja grafika nepodporuje menšie rozlíšenie ako 800x600 a klasický CRT TV je okolo 768x576 a ked som to pripojil na plazmu HD 1280x720 tak mi to išlo... ale rozlíšenie som mal nastavené 1024x768 a ked som dal iné tak mi zmyzol obraz... a frekvenciu som mal 60Hz ... dalo sa mi to prestaviť ešte na 75, 85, 100 Hz .. ale ked som to prestavil tak mi zase zmyzolo obraz... A ked som to mal takto ponastavované tak som mal plochu na plazme HD (1280x720) 3 krát vedľa seba a skákala... takže tam nič nebolo vidno... neviem prečo... ale ako hovorím.. ked som to prehodil na iné rozlíšenie alebo na inú frekvenciu tak mi obraz úplne zmyzol...
Ale viem v čom by teoreticky mohol byť problém... nevioemn prečo ale ževraj TV potrebuje ešte +5V ako je to na obrázku a ked som si meral výstup z VGA tak tam bolo okolo 1,2 tak možno to môže byť aj to... alebo to môže byť aj to že ked som pajkoval tak som mohol urobiť nejakú chybu (človek je tvor omylný
) alebo to môže byť dĺžkou kábla.. použil som okolo 3 - 3,5 m a použil som NETIENENÝ a SCART je dosť citlivý ako som sa niekde dopočul a v SCART-kách sa používajú iba tienené... Tak problém môže byť niekde tu... ako som teraz opísal... Tak sa s tým ešte pohrám poprípade urobím nejaký iný návod a poskúšam...
P.S.: Pri pajkovaní som nepoužíval plošák lebo som to chcel zmestiť do SCART koncovky ale sa mi to tam nezmestilo a pri pokusoch o zmestenie to do tej koncovky sa možno nejaké odpory alebo nejaké koncovky niektorých súčiastok poopierali o seba... Tak to skúsim skontrolovať (poprípade to dám na plošák) a potom uvidím.. Ovšem všetky tieto veci kým odskúšam tak toto možno spravý iný chlapík a možno mu to pôjde. Celé ma to vyšlo okolo 2 € - 3 € bez kábla... ten som mal. Kábvel stojí okolo 25 centov za meter. Záleží na tom aký kábel. Tak celé vás to vynde do 5 €...
Ale viem v čom by teoreticky mohol byť problém... nevioemn prečo ale ževraj TV potrebuje ešte +5V ako je to na obrázku a ked som si meral výstup z VGA tak tam bolo okolo 1,2 tak možno to môže byť aj to... alebo to môže byť aj to že ked som pajkoval tak som mohol urobiť nejakú chybu (človek je tvor omylný
P.S.: Pri pajkovaní som nepoužíval plošák lebo som to chcel zmestiť do SCART koncovky ale sa mi to tam nezmestilo a pri pokusoch o zmestenie to do tej koncovky sa možno nejaké odpory alebo nejaké koncovky niektorých súčiastok poopierali o seba... Tak to skúsim skontrolovať (poprípade to dám na plošák) a potom uvidím.. Ovšem všetky tieto veci kým odskúšam tak toto možno spravý iný chlapík a možno mu to pôjde. Celé ma to vyšlo okolo 2 € - 3 € bez kábla... ten som mal. Kábvel stojí okolo 25 centov za meter. Záleží na tom aký kábel. Tak celé vás to vynde do 5 €...
- Prílohy
-
- VGA2SCART_converter.gif
- (26.78 KiB) 4392 stiahnutí
SCART to VGA
Skusal uz niekto tuto schemu? Prevod zo SCARTu do VGA.patro16 napísal:tu je s IO ale nemam overene
Skús to urobiť podľa tej mojej schémy. Jeden sa ozval na inom fóre.. už neviem kde.. že mu to išlo... Ja som ešte nejako nemal čas sa na to pozrieť...
a mám taký pocit že sa na to už asi ani nepozriem v blízkej dobe...
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
mozes hodit fotky a video???
ci to je krajsie ako s-video chcem porovnat ak hej tak by si mi to mohol spravit?? 
Lenze, ja chcem zo SCARTu na VGA (teda napr. satelitny prijimac pripojit na monitor) a nie z VGA na SCARTmischooo napísal:Skús to urobiť podľa tej mojej schémy. Jeden sa ozval na inom fóre.. už neviem kde.. že mu to išlo... Ja som ešte nejako nemal čas sa na to pozrieť...a mám taký pocit že sa na to už asi ani nepozriem v blízkej dobe...
Mne to nefunguje... Ja som urobil niekde chybu... A nemám čas sa na to kuknúť... Ale ako som písal niekde inde (neviem kde) niekto napísal že mu to podľa toho išlo...typek61 napísal:mozes hodit fotky a video???ci to je krajsie ako s-video chcem porovnat ak hej tak by si mi to mohol spravit??
holeckar napísal: Lenze, ja chcem zo SCARTu na VGA (teda napr. satelitny prijimac pripojit na monitor) a nie z VGA na SCART
Aha... tak s tým ti neporadím..
chcel by som sa opytat, ci tento kabel bude fungovat na prepojenie set-top-boxu (v nom je scart vystup) a obycajneho 15" monitora od pc (vga vstup)
Ja som pozletoval suciastky podla schemy co mam v mojom prispevku vyssie (teda prevod zo SCART na VGA) a nic 
To zapojenie nemoze korektne fungovat-tieto schemy su vacsinou skopirovane z americkych webstranok a su urcene pre televiznu normu pouzivanu v USA.
nebude si myslim pozri sa na set top boxe v nactavenianiach obrazu a vystup mal by si tam mat CVBS a RGB ak to tam mas tak by to relativne mohlo ist ale neručim ty zato lebo na monitore nenactavis Hz a ani rozlišenie takže bude obraz skakat alebo bude robit čiary
pishta007 napísal:chcel by som sa opytat, ci tento kabel bude fungovat na prepojenie set-top-boxu (v nom je scart vystup) a obycajneho 15" monitora od pc (vga vstup)
ja som skusal niekolko navodov ale nakoniec som si kupil prevodnik ..
-
jozefmrkvičkaasdf
Novice
tak mi poradte,mam dvb-t prijimac a mamna nom vystup scart,ktory sa povodne daval do tv ale chcel by som ho propojit na monitor od pc-prosim poradte,ktore zapojenie z tych dvoch je lepsie, alebo nove zapojenie