CSS - Problem s gradientom na pozadi

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

CSS - Problem s gradientom na pozadi

Príspevok od používateľa Holubar »

Chcem mat na pozadi stranky umiestnene dva obrazky, jeden je vo vrchnej casti zarovnany na stred, ten druhy je gradient so sirkou 2px a vyskou 1480px s nastavenym repeat-x.

Doterajsie riesenie bolo pomocou gradientoveho obrazka s takou vyskou ako maten prvy obrazok a spodok bol doplneny farbou pozadia ako posledny spodny pixel oboch obrazkov. Ked som vsak gradient vymenil za ten vacsi Firefox 3.6, a IE verzie 6,7,8 zobrazovali gradient o par pixelov posunuty, takze to bolo nanic. Pre IE som spravil alternativny stylesheet cez podmienky, kde som nechal stare riesenie s kratkym gradientom, ale pre Firefox riesenie nemam. Opera, Chrome aj Safari zobrazuju stranku korektne.

Stranku si mozte pozriet na www.holubar.sk po zadani prihlasovacich udajov hojko/hojko. Budem vdacny za kazdu pomocnu radu

Uvadzam aj cast CSS

Kód: Vybrať všetko

html {
background: #3A77A4 url(../images/stranka-gradient.png) repeat-x top;
height: 100%;
}

body {
padding: 0;
margin: 0;
background: url(../images/pigeonsky.jpg) no-repeat center top;
color: black;
width: 100%;
display: table;
height: 100%;
font-family:arial, trebuchet, verdana, sans-serif;
font-size:12px
}
Mmartin
Guru
Guru

Re: CSS - Problem s gradientom na pozadi

Príspevok od používateľa Mmartin »

co tak to riesit cez novy div, ktoremu das to pozadie?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: CSS - Problem s gradientom na pozadi

Príspevok od používateľa Holubar »

Nie som si isty, co konkretne mas na mysli. Aby som upresnil problem, ktory je ale asi aj tak jasny, v prilohe je vyrez stranky z firefoxu. Urcite je to sposobene vertikalnym posunom jedneho z obrazkov. Pri pouziti kratjeho gradientoveho obrazku je to v poriadku vo vsetkych browseroch, ak tam dam ten gradient, co je vysoky 1480px, tak vo firefoxe a IE sa to takto vzajomne posunie

//autoeditácia príspevku (23 Apr 2010, 16:43)
Tak problem bol v pouzitom formate. Gradient bol v .png, preto bol inak renderovany. Za pomoc dakujem uplinkovi
Prílohy
gradient.png
Napísať odpoveď